Fıkralar

Komik Fıkralar - Aziz Allah

KOMİK FIKRALAR -  AZİZ ALLAH

KOMİK FIKRALAR - AZİZ ALLAH … Karadeniz insaninin cami yapmaya karşı ne kadar has- sas olduğu herkesin malumudur. Karadeniz'i görenlerin bu durum hemen dikkatini çekmiştir. Bu fıkra bu olayı çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bir evde ezan sesi duyulmuştur. Temel, oğluna seslenir: - Oğlum, bak bakayım şu mübarek ezan sesi hangi camiden geliyor? Çocuk birazdan içeri girip: -Baba Dursun Amca'nın camiinden geliyor. Temel: - Hımm... 1yi otur oğlum! Birazdan tekrar ezan sesi duyuluyor. Temel yine oğluna seslenir: - Oğlum bak bakayım ezan hangi camiden geliyor? Çocuk: - Baba Kazım Dayı'nın camisinden ses geliyor. Temel: - 1yi otur oğlum! Ezanlar peşi peşine okunmaya devam etmektedir. Yeni bir ezan sesi düyunca, Temel yine oğluna seslenir: - Oğlum, bok bokayım, ezan hangi camide okunuyor? ...Devamını Oku »

Komik Fıkralar - Artı K Yavaş Yavaş Görüyorum

KOMİK FIKRALAR -  ARTI K YAVAŞ YAVAŞ GÖRÜYORUM

KOMİK FIKRALAR - ARTI K YAVAŞ YAVAŞ GÖRÜYORUM … Dünya kadınlar gününde bir çok ülkeden kadının katıldığı Dünya Kadın Örgütü toplanmış: - Kadınları kimse ezemez. - Herkes eşittir. - Bundan sonra kendimizi ezdirmeyeceğiz. - Kocalarımızın isteklerini yerine getirmeyeceğiz. Bu şekilde kararlar alırlar. Sonuçlarım da gelecek sene tekrar toplanıp değerlendirmek üzere kongreyi bitirmişler. Aradan bir yıl geçmiş. Tekrar toplanmışlar. Sonuçları değerlendiriyorlar. Önce italyan kadın söz almış: - Eve ilk gittiğimde kocam benden yemek yapmamı istedi, ben de bundan sonra yemek yapmayacağım) kendisinin yemek yapması gerektiğin! söyledim. 1. gün bir şey göremedim, 2. gün kendisine yemek yaptı, 3. gün bona da yemek yaptı o günden beri evde yemeği kocam yapıyor. Sıra Alman kadına gelmiş: - ilk gün eve gittim. Kocam benden elbiselerin! yıkamamı istedi. Ben de ona bundan sonra temiz ...Devamını Oku »

Komik Fıkralar - Bas Üstüne

KOMİK FIKRALAR -  BAS ÜSTÜNE

KOMİK FIKRALAR - BAS ÜSTÜNE … Temel berbere gitmişmiş. Dükkanın esas sahibi başka adamı tıraş ediyormuş. Temel'i de yağlı müşteri gördü- ğü için hemen tıraş koltuğuna oturtmuş. Çırağa: - Amcan nasıl istiyorsa öyle güzel bir tıraş yap, diye seslenmiş. Yerdeki kılları süpürmekle meşgul olan çırak ne olduğunu anlayamamış. Fakat ustası ne derse yapması gerektiğini bilecek kadar ustasından korkuyormuş. Hemen Temel'i sakal tıraşı yapmak için kolları sıvamış. Fakat daha önce hiç kimseyi kendisi de dahil tıraş etmediği için çok zorlanıyormuş. Bir de ustası dikkatle ona bakmasa belki de işi yapabilecekti. Bunları düşünürken bıçağı Temel'in yüzünün derisine doğru kaydırır. Kırmızı kanı gören usta boğa ya dönmüştü. Hemen: "Ben sana güzel tıraş et demedim mi?" deyip bir tokat sallar. Çırak yere eğilince tokat Temel'in kan akan yanağında patlar. Aynı olay Temel'in yüzünün öbür tarafını traş ederken de yaşanmış. T...Devamını Oku »

Komik Fıkralar - Aptal Defteri

KOMİK FIKRALAR -  APTAL DEFTERİ

KOMİK FIKRALAR - APTAL DEFTERİ … Meşhur şairlerden birisinin özel bir defteri varmış. Kendine göre aptalca işler yapanların isimlerini buraya ya- zarmış. Birisi birisine kızınca da: "Senin adın da şairin aptal defterinde var." diye takılırmış. Bir gün devrin padişahı acaba defterde kimlerin ismi var? diye merak etmiş. Fazla merakın iyi olmadığım he- sap edememiş. Emir ferman buyurarak şairin elindeki defterin tez huzuruna getirilmesin!' emretmiş. Defter şa- irden alınıp padişaha getirilmiş. Padişah aptalların yazı- lı olduğu defterde kendi ismini de görünce deliye dön- müş. Fakat karizmayı çizdirmemek için olayı kimseye söylemeyerek vaziyeti idare etmeye çalışmış. Mükafat- landıracağım diye şairi huzuruna çağırmış. Şoire kendi isminin neden defterde yazılı olduğunu sormuş. Şair: - Efendim/ siz seyisinize yüz bin altın vererek Arabistan don safkan Arap atı sipariş etmediniz mi? O kadar pa- rayı alan biri daha g...Devamını Oku »

Komik Fıkralar - Açı K Yeşi Ller Ön Tarafa

KOMİK FIKRALAR -  AÇI K YEŞİ LLER ÖN TARAFA

KOMİK FIKRALAR - AÇI K YEŞİ LLER ÖN TARAFA … Temel Amerika'da dolmuş sürücüsüdür. Aracım yolcuların bineceği yere çekmiş yolcuların binmesin! beklemektedir. Bu orada bir siyah yolcu gelmiş aracın en ön tarafına binmiştir. Ardından bir beyaz yolcu gelince arkaya oturur. Bir tane daha beyaz yolcu gelince oda arka ta raf a oturur. İki beyaz kendi kendilerine söylenmeye başlarlar. - Biz iki beyaz adam arkada nasıl otururuz? - Biz varken zenci nasıl öne oturur? Ayağa kalkıp zenciyi tartaklamak için ön tarafa geçerler. - Geç bakayım arka koltuğa!... - Ama ben sizden önce geldim, hak bana ait. - Sen siyahsın, zencisin, önce gelmen önde oturmanı gerektirmez. Hadi uzatma geç. Yoksa biz yapacağımızı biliriz. Zenciyi beyazlar beyazlatma işlemine başladıkları sırada kahramanımız Temel aracın içerisine girer... - Ne oluyor buradaaaa! ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Yukarı Çık