Hızlı Okuma

Hızlı Okuma Nedir?

HIZLI OKUMA NEDİR?

Hızlı okuma denildiğinde, bir dakikada okunan szck sayısının fazlalığı dşnlmektedir. Oysa ki bu izlenim yanlıştır. Hızlı okuma sanatı aynı zamanda etkili okuma sanatıdır. Hızlı okuma işleminde hız nemli bir etmendir. Okunan yazıyı bellekte koruma yeteneği yoksa ışık hızını aşan bir okuma bile yarar sağlamayacaktır. Herhalde herkes okuma hızının iyi belki de mkemmel olduğunu dşnyordur. Ama olgular byle bir iyimserliğe hak verdirmiyor. Bir yetişkin ortalama olarak 1 dakikada yaklaşık 150 ile 200 szck arasında okumaktadır. Bu benim niversite ğrencilerinde tanık olduğum hızdır. Oysa ki pek ok okuyucu şimdi okud...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Teknikleri

Hızlı Okuma Teknikleri

Hızlı okuma tekniği nedir?Bir resme, bir karikatre bakarız ama bir yazıyı okuruz. Aslında ikisi arasında bir fark yoktur. Gzmz şekilleri grr, beyin de değerlendirir. Ancak okumayı ğrenmeye başladığımızdan beri edindiğimiz ve hemen herkeste bulunduğu iin farkına varamadığımız bazı alışkanlıklar nedeni ile okuma hızımız, insanın sahip olduğu kapasiteye gre hayli yavaştır. İnsanlar sadece gz ve beyin arasında olması gereken okuma işleminin arasına bazı lzumsuz alışkanlıklar katarlar. Kimi duyulacak şekilde (zellikle ocuklar) sesli okur, kiminin okurken dudakları kıpırdar, kimileri ise yazıyı iinden kelime kelime okur. Btn bu kt alışkanlıklar okuma sresince ekstra bir g sarfettirdiğinden okurken abucak yorulmaya da sebep olurlar. Halbuki okuma sırasında ağız...Devamını Oku »

Üniversite Sınavı Ve Anlayarak Hızlı Okuma Kursları

Üniversite Sınavı Ve Anlayarak Hızlı Okuma Kursları

Üniversite Sınavı Ve Anlayarak Hızlı Okuma Kursları Uzmanların yaptığı araştırmaya göre, Üniversite Sınavı'na katılan adaylara en büyük sıkıntıyı, zamanın dar olması yaşatıyor. Uzmanlar, "Hızlı okuyabilenler zaman sorununu çözmüş olanlardır" diyorlar. Yılların birikiminin 3 saatlik bir zaman diliminde ortaya konabilmesi, yüzbinlerce Üniversite Sınavı adayına kabus gibi geliyor. Üniversite Sınavı sonrasında öğrencilerin en çok kullandığı cümle, Devamını Oku »

Hızlı Okuma Eğitimi Katılımcı Görüşleri

Hızlı Okuma Eğitimi Katılımcı Görüşleri

Hızlı Okuma Eğitimi Katılımcı Görüşleri Günümüzde zamanın değeri o kadar arttı ki, en kısa sürede en çok işi yapmak zorunluluğu hepimizin karşısına dikildi. Tıpkı kitapları, gazeteleri ve okunacak ne varsa hepsini en kısa sürede okumamız gerektiği gibi… öyleyse gözlerimizin sözcükler üzerinde keyfince ve başıboş gezinmesini önlemek, onlara beyin gücümüzle büyük bir hız kazandırmak zorundayız. Okuma sırasında gözler aktif rol oynasa da aslında bedensel, zihinsel ve ruhsal bir bütünlük halinde tüm varlığımız kitap üzerinde yoğunlaşır. Duyu organlarının, aklın ve ruhun hep birlikte harekete geçtiği bir eylemdir okuma…Anlayarak Hızlı Okuma ve Öğrenme okumanın bu çok boyutlu işlevi ekseninde düşünme ve zihninizi kullanma yollarını değiştirerek tahmin edemeyeceğiniz bir süratte ok...Devamını Oku »

Denizli Hızlı Okuma Eğitimi

Denizli Hızlı Okuma Eğitimi

Görsel algılama düzeyimizi geliştirerek algılama ve anlama düzeyimizi yükseltmeyi amaçlayan farklı bir tekniktir. Göz ile beyin arasındaki sinirlerin, göz ile kulak arasındaki sinirlerden 25 kat daha hızlı hareket ettiğini biliyor muydunuz? O halde neden en az 10 saat süren bir çalışmayı en fazla 1–2 saatte bitirmeyesiniz? 20 yıldır “hızlı okuma” eğitimleri veren, CEMAL KONDU, az zamanda, daha iyi anlayarak, daha fazla konuşmanın yollarını ve püf noktalarını anlattı. Herkes hızlı okuyabilir mi? Batıda Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık