Hızlı Okuma

Anlayarak Hızlı Okuma Eğitmenliği Sertifika Programı

Anlayarak Hızlı Okuma Eğitmenliği Sertifika Programı

Doğru ve hızlı okuyan, okuduğunu anlayan ve yorumlayan, sözlü ve yazılı anlatımı iyi yapabilen öğrencilerin, okul hayatında başarılı olacağı muhakkaktır. Okuma ve onunla ilgili alanlarda iyi yetişen bireyler hayatın her alanında başarıya kolaylıkla ulaşırlar ve toplumun aranılan bireyleri olarak onlara sürekli ihtiyaç duyulur. Anlayarak Hızlı Okuma eğitmenlerinden direkt eğitim ve anında geri bildirim alma ayrıcalığına sahip olacaksınız. Okuma-yazma becerilerinin kazanılması ve kullanılması çağdaş uygarlığa ayak uydurmanın yanı sıra, günlük yaşantının kolaylaştırılması ve akıcılığı açısından da büyük önem taşır. Günlük yaşam içinde karşısına çıkan uyarıları okuyup anlamayan insanlar için hayat kolay olmasa gerekir. Haberleri okuyup faydalanmak, Onaylanacak evrakları, sözleşmelerdeki açıklamaları kavramak, hak ve sorumluluklarımızı bilmek hep okuma ve anlama becerilerini gerekli kılmaktadır. Okuma becerisi, akademik, sosyal, siyasal ve kişisel değerlere sahiptir. Çocuklar oku...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Ve Test Çözme Teknikleri

HIZLI OKUMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

Sınav sırasında zamanınızı çok iyi kullanmanız gerekecek; çünkü gireceğiniz OKS sınavı sizin sadece mevcut bilginizi değil aynı zaman da bilginizi kısa bir zamanda ne derece kullanabildiğinizi de ölçmektedir. Öyle görünüyor ki bilgi edinmenin ya da tüm konuları öğrenmeye çalışmanın yanı sıra ‘zaman tasarrufu’ da sizin için son derece önemli olacak. Zamanınızı iyi kullanabilmeniz için soru çözme yeteneğinizi geliştirebilmeniz, öğrendiğiniz bilgileri çok kısa zaman içinde kullanabilmeniz gerekmektedir. Bu noktada sınav sırasında hız kazanmanıza yardım edecek ‘test çözme teknikleri’ ve ‘hızlı okuma teknikleri’ sizin için önem kazanacaktır. Sizler hızlı okuyup soruları çabuk algıladıkça ve belirli test çözme yöntemlerini kullanıp değerlendirdikçe çözdüğünüz soru sayısı ve netleriniz artacak, binlerce öğrenciyi geride bırakacaksınız... HIZLI OKUMAK MI ? O DA NE ? Sınavda soruları hızlı okumak sana hem zaman kazandıracak hem de daha az yorularak d...Devamını Oku »

Gaziantep Hızlı Okuma

 Gaziantep Hızlı Okuma

Gaziantep Hızlı Okuma Eğitimi LYS, YGS, SBS, ALES, DGS, KPSS gibi sınavlara hazırlanan ve hali hazırda İlköğretim, Oratöğretim veya Üniversitede okumakta olan bütün öğrenciler, meslekleri gereği mevzuatları sürekli takip etmek durumunda olan çalışanlar, günümüzün yoğun iş ve günlük hayat temposu içerisinde okuma faaliyetine fazla zaman ayıramadığından yakınanlar ve Hızlı Okuma Teknikleriyle bilgiye çok daha kısa sürede ulaşarak yaşam kalitelerini yükseltmek isteyen bireyler için uygundur. Gaziantep Hızlı Okuma Eğitiminin en temel hedefi katılımcıların mevcut okuma potansiyellerini en az iki kat arttırarak okudukları metinleri anlama oranlarını arttırırken beyin ve göz arasındaki muazzam ilişki hakkında bilgi sahibi olmaları ve bu ilişkiden bilinçli olarak faydalanmalarını amaçlamaktadır. Bu sayede katılımcıların genel kültürlerini ve sözcük haznelerini arttırmaları, bilgiye çok daha kısa sürede ulaşmaları ve gerek okul gerekse iş yaşamları içerisinde çok daha başarılı bireyl...Devamını Oku »

Konya Hızlı Okuma

Konya Hızlı Okuma

Yavaş okumada bilgiler kelime kelime beyne aktarıldığından beynin dikkati dağılacak ve okumanın akışkanlığı bozulacaktır. Okumanın akışkanlığının bozulması konuyu kavramayı zorlaştıracak ve okuma yavaş olduğu kadar, kalıcı olmayan bir okuma şekli olacaktır. Hızlı okuma teknikleri becerisinde ise tek bir kelime yerine kelime grupları ele alınacak ve göz daha hızlı odaklanmış olacaktır. Bu sayede beyin kelimelerle uğraşmak zorunda kalmayıp kelime gruplarından gelen anlamları kavramaya çalışacaktır. Daha kısa sürede daha büyük ve anlamlı kelime gruplarını beyne yollayacak olan göz, beynin sadece okuma ile meşgul olmasını sağlayacaktır. Bu sayede okumanın akışkanlığı bozulmayacak, sıkılmadan okuyacak ve okuma hızlı olacağı kadar anlama oranı da yükselecektir. Hızlı okumanın önündeki engellerden bir diğeri okurken sık sık geri dönmelerdir. Sebebi ise anlayamama endişesidir. Bu sorunu gidermek için kişinin kendi kendisini telkin etmesi ve beynin tamamlama yeteneğini kullanması ger...Devamını Oku »

Adana Hızlı Okuma

ADaNA Hızlı Okuma

Hızlı okuma teknikleri dünyada çok konuşulan bir yöntem haline gelmiş durumda. Artık birçok insan bu yöntemi merak ederek öğrenmenin peşine düşmüş durumda. Anlayarak Hızlı okuma teknikleri bir bütün olarak yer alan paragrafların gözümüzü yormadan zaman kaybetmeden bir resim çekercesine bütün içerisinde okumamızı ve algılamamızı sağlayan etkili bir yöntemdir. Anlayarak hızlı okuma teknikleri, zamanımızı okuma ve kavrama açısından oldukça iyi bir şekilde değerlendirebileceğimiz bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Günlük yaşantımız da karşımıza okumamız ve kavramamız gereken pek çok yazı metinleri çıkıyor. Bu metinleri okumak ve anlamak ve bu sayede zamandan kazanmak, anlayarak hızlı okuma teknikleri ile mümkün hale gelmektedir. Hızlı okuma teknikler ile düzenli bir çalışma gösterdiğiniz taktirde bu durum 3-4 kata kadar rahatlık ile çıkabilmektedir. Daha önceden de bahsettiğimiz gibi okuma hızı ile anlama kapasitesi doğru orantılı b...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık