Topluluk Önünde Konuşma

Kişisel Gelişim Videoları(Topluluk Önünde Konuşmak/Hitabet Açısından Nlp)

Kişisel Gelişim Videoları(Topluluk Önünde Konuşmak/Hitabet Açısından NLP)

Kişisel Gelişim Videoları(Topluluk Önünde Konuşmak/Hitabet Açısından NLP) > (video, videolar, nlp, nlp nedir,ilginç videolar, video komik, kişisel gelişim videoları, video izle, video indir, bedava video, video klipler, videos, online video, kişisel gelişim, kişisel başarı) online how many people cheat when your husband cheats my boyfriend cheated on me with my mom women who want to cheat click...Devamını Oku »

Konuşmanın Planlanması

Konuşmanın Planlanması

Kısalık: Giriş çok kısa olmalı, bir kaç cümleden oluşmalı ve hemen konuya girilmelidir. Konuyla doğrudan ilgili olmayan sözlerle başlamakla tüm konuşmayı mahvedersiniz. İlginçlik: Giriş cümlesi, ilk cümle mutlaka ilgi çekici hale getirilmelidir. Basit bir olay bile ilgi çekici hale getirilebilir. Dinleyicilerin dinlemeye en hazır oldukları an sizi ilk gördükleri andır. İlgilendirmek: Söyleyeceğiniz söz dinleyicilerinizi mutlaka ilgilendirmelidir. Bu ilgiyi ilk cümlelerinizde kurabilmelisiniz. Bunun insanların genelinin ilgilendiği bir olayı anlatarak başlayabilirsiniz. Dikkat Çekicilik: İlk sözlerinizi dikkat çekecek şekilde planlamalısınız. Bunun için söze bir tasvirle, benzetmeyle, bilinen bir büyüğün sözleriyle başlayabilirsiniz. Bir soru sorabilir, bir nesne gösterebilirsiniz. Samimiyet: Girişte fazla resmiyetten veya aşırı samimiyetten(laubalilik) kaçınmalısınız. Dinleyicilerle içten, olgun ve samimî bir dostluk kurulmalıdır. /...Devamını Oku »

Topluluk Önünde Konuşma

Topluluk Önünde Konuşma

Topluluk Önünde Konuşmaya Hazırlanırken Yapılması Gerekenler Konuşmanıza başlık bulun: Genç ya da yaşlı, zengin veya fakir, işsiz ya da çalışan olabilirsiniz ama ne olursa olsun başkalarının işine yarayacak çok zengin bilgilere sahip olduğunuz bir gerçektir. Herkesin bir uzmanlık alanı vardır. Yetenekli olduğumuz konuları görmezden geliriz. Ancak sizin bilgi birikiminizden yararlanabilecek pek çok insan olabilir. Salonu tanıyın: Eğer daha önce hiç kullanmadığınız bir salonsa, orayı tanımaya çalışın. Konuşmayı yapacağınız yerde durun, dinleyicilerin oturacakları yerleri gezin. Eğer oturduğunuz yerden ayağa kalkıp kürsüye gitmeniz gerekiyorsa, mutlaka bunun provasını yapın. Dinleyicileri tanıyın: Eğer dinleyici kitleniz çok kalabalık değilse ve aralarında tanımadığınız kişiler varsa, bunlarla tanışmaya ve önceden sohbet etmeye çalışın. Mümkünse konuşma odasına erken gidip dinleyicileri kendiniz karşılayın. Tanıdığınız insanların önünde konuşmak, tanımadığ...Devamını Oku »

Topluluk Önünde Konuşma Becerisi

Topluluk Önünde Konuşma Becerisi

1. Konunuzu nemseyin -gerekten nemseyin. Tutku halka yapılan iyi konuşmaların başlangı noktasıdır. Dolayısıyla sizi fazlasıyla etkileyen bir konuyu sein, bu başkalarıyla paylaşmayı istediğiniz nk kuvvetle, sizin bilginizden faydalanabileceklerini bildiğiniz bir konu olmalı. Heyecanınız bunu yansıtacaktır ve izlediğiniz noktalar daha kolaylıkla aıklanacaktır. Churchill'in, Ayağa kalkmadan nce ne syleyeceklerini bilmiyorlar, konuştuklarında, ne sylediklerini bilmiyorlar; ve oturduklarında ne sylemiş olduklarını bilmiyorlar dediği konuşmacılardan olmayın. 2. Kısa tutun. Dinleyiciyi etkilemenin en iyi yolu erken bitirmektir. Unu...Devamını Oku »

Topluluk Önünde Konuşma Taktikleri, Güzel Konuşmak, Kişisel Gelişim

Topluluk önünde konuşma taktikleri, GÜZEL KONUŞMAK, KİŞİSEL GELİŞİM

Topluluk nnde konuşmak sizi ok zorluyorsa profesyonel yardım alın. Bu konuda eğitim veren pek ok eğitim kurumu bulabilirsiniz. İşte size daha verimli bir konuşma yapmanızı sağlayacak bazı neriler: Mizah Eğer mizahi bir ynnz varsa bunu kullanmaktan kaınmayın. Hikayeler anlatın Hikayeler sizi sadece bilgi veren bir insan imajından ıkarıp gerek bir insan yerine koyar. Vermek istediğiniz mesajları kendi kişisel deneyimlerinize dayanarak aktarın. Konunuz ne kadar sıkıcı olursa olsun onu esprili bir hale getirmek iin her zaman bir yol bulabilirsiniz. Etrafınızı iyi kullanın Tek bir yerde durmaktan kaının. Sizin iin ayrılan alanın mmkn olduğunca oğunu kullanmaya alışın. Hareket edin. Eğer kk bir toplantı odasında veya ...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık