Hızlı Okuma

Hızlı Okuma Nedir?

Hızlı Okuma Nedir?

Dünyaya bakışımızı okuma ile genişletiriz, bilgilerimizi, tabiattaki güzelliklerin inceliğini, düşünce çabukluğunu okuma ile arttırırız. Kültürlü bir insan olmanın en etkili yolu okumaktır. Bireyleri gerçek anlamda okuyan toplumlar, ileri uygar toplum olurlar. Çünkü bilgilerin %80’ni okuyarak elde ediyoruz. Günlük yaşantıdan kopmamak için, okuma zevkimizi karşılamak için, mesleğimizle veya okulumuzla ilgili konular hakkında bilgi sahibi olmak için okuruz. Okuma işlemi sırasında göz, satırlar üzerinde kayarak, gelişigüzel gidip gelmelerle değil; bir takım düzenli sıçrama ve duraklamalarla ilerler. Sekiz-On kelimelik bir satırda en az dört en fazla on kez durur. Genellikle ilk duruş satırın ilk sözcüğünde, son duruş ise son sözcüğünde olur. Duraklama sayısı duraklamalarda kalma süresi ve sıçrama alanı uzaklığı okuma hızını etkiler. Her satırda, aynı okuyucu için bile, okuduğu yazının güçlüğü, okuyanın ruhsal ve bedensel durumu, duraklama ve sıçramaları etkiler. Hızlı okuma tekniklerinden...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Teknikleri

Hızlı Okuma Teknikleri

Hızlı okuma, kısa süre içinde daha çok şey okuyabilmek amacıyla yapılan bir okuma biçimidir. Bu yönden hızlı okuma, dinleyenlerde daima tereddütlere yol açmakta ve tebessüm uyandırmaktadır. Buna "Bir metni normalden daha hızlı okumaya çalışırsak okuduğumuzu anlamakta güçlük çekeriz." korkusu sebep olmaktadır. Bu konudaki bir başka hata da hızlı okumanın anlamadan yapılan bir okuma şekli olduğunu sanmaktır. Halbuki hızlı okuma aksine, dikkatin ve anlama gücünün çok iyi seviyede olduğu, zihnin son derece elâstik bulunduğu büyük disiplin isteyen, yorucu bir okuma şeklidir. Örnek olarak okuma hızını bir katına çıkaran bir okuyucunun anlama derecesinde % l2'lik bir artış olduğu görülmüştür. NİÇİN HIZLI OKUMAK GEREKİR ? "Niçin hızlı okumaya ihtiyaç duyulur? Bu tür okumanın yararları nelerdir ?" İnsanlar okuma konusunda mevcut kapasitesinin tamamını kullanamamaktadır. bilim alanındaki gelişmeler, öğretim sı...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Kursları

Hızlı Okuma Kursları

Hızlı Okuma Eğitimi Kurs Programı LYS, YGS, SBS, ALES, DGS, KPSS gibi sınavlara hazırlanan ve hali hazırda İlköğretim, Oratöğretim veya Üniversitede okumakta olan bütün öğrenciler, meslekleri gereği mevzuatları sürekli takip etmek durumunda olan çalışanlar, günümüzün yoğun iş ve günlük hayat temposu içerisinde okuma faaliyetine fazla zaman ayıramadığından yakınanlar ve Hızlı Okuma Teknikleriyle bilgiye çok daha kısa sürede ulaşarak yaşam kalitelerini yükseltmek isteyen bireyler için uygundur. Hızlı Okuma Eğitimi Kurs Programının en temel hedefi katılımcıların mevcut okuma potansiyellerini en az iki kat arttırarak okudukları metinleri anlama oranlarını arttırırken beyin ve göz arasındaki muazzam ilişki hakkında bilgi sahibi olmaları ve bu ilişkiden bilinçli olarak faydalanmalarını amaçlamaktadır. Bu sayede katılımcıların genel kültürlerini ve sözcük haznelerini arttırmaları, bilgiye çok daha kısa sürede ulaşmaları ve gerek okul gerekse iş yaşamları içerisinde çok daha başarıl...Devamını Oku »

Hızlı Okuma Kursu

Hızlı Okuma Kursu

Hızlı Okuma Kursun Amacı ; Okuma ve anlama hızınızı büyük oranda geliştirmek ve seviyenizi yükseltmek, çalışma hayatınız boyunca ya da günlük hayatınızda okumak zorunda kaldığınız dosya, rapor, gazete, dergi, kitap vb. gibi dökümanları daha kısa bir sürede okuyup bitirmenizi sağlayacaktır. bir Günde okumaya harcadığınız 1,5-2 saatlik zamanı 45-50 dakikaya indirebilme imkanı sağlayabilir, okumaya vakit bulamadığınız kitapları da okuyabilir, haftada 7-8 saat gibi büyük bir zaman kazanıp ailenize ve sosyal hayatınıza çok daha fazla ilgi gösterebilirsiniz. HIZLI OKUMA KURSLARINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR ? ÖĞRENCİLER; * Sınavda soruları çok daha hızlı okuyup çok daha iyi anlayabilirler. (Üniversite giriş sınavında 30-40 dakika zaman kazandırabilir.) * Dikkat ve konsantrasyonları artar. * Kalıcı öğrenme sağlanır. * Özellikle 10-12 yaş için okuma sevgisini ve okuma alışkanlığını kazandırmada çok etkilidir. İŞ HAY...Devamını Oku »

Hızlı Okuma

Hızlı Okuma

Hızlı Okuma Kullanmak yöntemlerini kullanmak Niçin Önemlidir? Okumak, bilmenin ve öğrenmenin en basit ve etkili yoludur . Çünkü, insan bilgilerinin %80'den fazlasını okuyarak kazanır. Zaman ise insanın en büyük sermaye kaynağıdır. Bu sermayeyi gereksiz harcamak hatta yok etmek büyük bir kayıptır. Örneğin : 500 sayfalık bir kitapta, yaklaşık 135.000 sözcük bulunur. Bir insanın normal okuma hızı yaklaşık dakikada 150 sözcüktür. Hızlı okuma yöntemlerinden haberdar olmayan bir insan bu kitabı 15 saatte okur. Eğer hızlı okuma yöntemleriyle okuma hızını çok değil, 1000 kelimeye çıkarabilse, bu kitabı 2,5 saatte anlayarak okuma şansı elde edebilir. Sadece bir kitapta gereksiz harcanan 12,5 saat! Birde bu zarara diğer okunan kitaplardaki kayıpları da eklersek karşımıza ne çıkar siz düşünün. Bu zarardan kurtulmanın yolu, hızlı okuma yöntemlerini öğrenerek uygulamaktır. Hızlı okuma, zamandan tasarruf etmektir. Ayrıca daha az zaman ayırarak yapacağımız okum...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık