Motivasyon

Motivasyon - Kendinizi Sıraya Koyun

MOTİVASYON  - Kendinizi Sıraya Koyun

MOTİVASYON type="_moz" Kendinizi Sıraya Koyun Her gn kendi kendime iyi niyetlerle dolu bin tane sz verebilirim ve birini bile gerekleştirmezsem kimsenin ruhu duymaz. Bugn 3 bin kelime yazmaya niyetlendiğimi, fakat ğleden sonra televizyonda film seyrettiğimi kimse bilmez. Pisa Kulesi gibi ykselen dosyalar ile ilgilenmeyi planladığım halde onun yerine parkta yryş yapmış olmamın izini kimse sremez. Hi kimse bilmediği iin işleri bir kenara bırakmanın sonucu ne olur? Kendi i...Devamını Oku »

Motivasyon - Beni Heyecanlandır

MOTİVASYON  - Beni Heyecanlandır

MOTİVASYON Beni Heyecanlandır iyi yneticiler birlikte alıştığı personele dzenli olarak teşvik edici szler sylerler. Hatta bazı şirketler her gn işe başlarken moral veren kısa konuşmaları şirket politikası haline getirmişlerdir. Başarılarına katkıda bulunması iin yarışmadan nce antrenrlerin atletlerle konuştuklarını hep grrz. Biz de arada sırada moral ykseltici szler duymaktan fayda sağlayabiliriz. Teşvik edici birilerinin olmaması durumunda bu grevi kendimiz stlenmeliyiz ve heyecanlanmak, başarıya hazırlanmak kendi kendimizle pozitif konuşmalar yapma esnekliğini gstermeliyiz. Bu, zellikle yapmak istemediğiniz bir işle ilgilenmeye başlamakta zorluk ektiğiniz zaman kendinize sylediklerinizden ok daha farklı bir konuşma olabilir. İşin ne kadar korkun olduğu,...Devamını Oku »

Motivasyon - Kahve Arası, Çay Arası

MOTİVASYON  - Kahve Arası, Çay Arası

MOTİVASYON Kahve Arası, ay Arası Kahve veya ay arası vermek, sadece bir fincan kahve veya bir bardak ay imekten ok farklı bir şeydir. alışırken ikincisini hep yaparız, yani sık sık ay-kahve ieriz. Fakat bir gnn sonundan diğerinin sonuna kadar asla gerek anlamda bir ara vermemişizdir. Bu durumda kendimizi yıpranmış veya konuşma isteği bile kalmamış bir halde tkenmiş hissetmemiz kaınılmazdır. İşten tam anlamıyla uzaklaştığımız aralara ihtiyacımız var. Malzemeleri olduğu yere bırakmak, onlardan uzaklaşmak ve vites değiştirebilmek iin zihnimize bir soluklanma fırsatı sağlayacak kısa aralara ihtiyacımız var. Kısa, fakat tam bir ara verdiğimiz zaman zihinlerimize hava alma fırsatı tanırız. Bu aralarda işi kendimizi verdiğimiz sırada boşalan bataryalarımız yeniden dolar. Ara vermeyen, ...Devamını Oku »

Motivasyon - Onu Yapmayın

MOTİVASYON  - Onu Yapmayın

MOTİVASYON Onu Yapmayın nmzde yapmayı istediğimiz bir iş olduğu zaman motivasyon yetersizliği problemli yzn gstermeyebilir. Yapmak istemediğimiz bir işle karşı karşıya geldiğimiz zaman motivasyon yok olma eğilimine girer. Bu kitapta yer alan diğer yolların byk bir blm kaybolmuş motivasyonunuzu nasıl bulacağınızı aıklasa da, okumakta olduğunuz bu Yol sizin gerekten konuyla ilgilenmenizi ve sorunu dşnmenizi sağlayacaktır. Şaşırtıcı grnmesine rağmen, işin tamamını yapmama gibi pozitif bir karar, yerine gelince ok geerli bir stratejidir. Evet, doğru. Listede o işin stn izin. Uzaklaştırın. Denklemden ıkarın ve size ne sorun ıkartırsa ıkartsın, yapmayın. Bu stratejinin her zaman kullanılamayacağı aıktır. Yoksa kendimi...Devamını Oku »

Motivasyon - Uzun Ve Dönemeçli Yol

MOTİVASYON  - Uzun ve Dönemeçli Yol

MOTİVASYON Uzun ve Dnemeli Yol Motivasyon dzeyimizi srdrme konusunda gsterdiğimiz gelişmeyi bir şekilde onaylamak veya takdir etmek son derece nemlidir. Bu yapılmazsa kişi kolaylıkla durgunlaşabilir. Her şey rutin gibi grnr ve alışma donuklaşır. Bu, motivasyonun snme tehlikesi iinde olduğu zamandır. 'ok ge. Gitmeye başladı bile.' diyebilirsiniz. İyi işverenler dzenli olarak, en azından yılda bir kez bu amala personelle birlikte inceleme toplantıları yaparlar. Bu toplantılar ayrıca zorlukların belirlenmesine ve sorunların giderilmesine de fırsat sağlar. Bulunduğunuz iş ortamında byle bir uygulama yoksa, byle bir şeyi yapmaya istekli olup olmadıklarını anlamak iin yneticilerinize yaklaşmayı dşnn. Isteksizlerse veya serbest alışıyorsa...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Yukarı Çık