Motivasyon

Motivasyon - Strateji

 MOTİVASYON - Strateji

MOTİVASYON Strateji Toplantısı Nereye gittikleri konusunda belirgin bir kanıları olmadığında, insanların motive kalmaları olduka zordur. Başlangıta yeni bir şeyin heyecanı birok kişiyi her gn işe dnk tutmak iin yeterli olmaktadır. Fakat, yenilik eskiyince, hele iş sadece gnden gne veya işten işe esasıyla yapılıyorsa, daha fazla şevk yaratma mcadelesi başlar. Sonuta şu soru ortaya ıkar: Hedef nokta nedir? Nereye gitmekte olduğunuz konusunda aık bir fikre sahip olmanın, hem girişimci ve hem de alışan aısından aynı derecede hayati nemi vardır. 'Hedef noktayı ortaya koyan budur. Yapmakta olduğunuzu niin yaptığınızı size gsterir. Byk işyerleri bile bunun gerekliliğini anlamaktadırlar ve şimdi oğunluğu, amalarını ve varolma nedenlerini ...Devamını Oku »

Motivasyon - Persfektifte Verimlilik

MOTİVASYON - Persfektifte Verimlilik

MOTİVASYON Persfektifte Verimlilik İş ortamında, birtakım ekipmanlar tarafından evrelenmiş olarak, işlerimizi benzer bir hızda yrtmek zorunda olduğumuzu hissetmemiz kolaydır. Makine, bilgisayar veya robot olmadığımızı belirtmemize gerek yok. Sınırsız bir şekilde yorulmadan alışamayız. Yaratılışımız buna uygun değildir. Buna rağmen bazılarımız hl kendimizden imknsızı bekliyoruz. Kişinin bir işi en iyi şekilde yapması başka, kendisim lmne zorlaması ise başka bir şeydir. Bu sadece sorunlara değil, motivasyonun dşmesine de yol aar. En kts de, insanın sağlığını etkilemesidir. Serbest alışan insanlar bu tuzağa daha kolay dşebilirler. Normal bir işyerinde, iş arkadaşları oğunlukla birbirlerini kontrol ...Devamını Oku »

Motivasyon( Destek Sözleri )

MOTİVASYON(  Destek Sözleri )

MOTİVASYON Destek Szleri Motivasyonumuz dştğ zaman aklımıza pozitif fikirler gelmez. Tam tersi, endişe kplerine dneriz. Başlamaktan kaındığımız veya sadece başlamak iin gerekli kaynağı bulamadığımız iş ile yapacağımız savaş iin zlmeye başlarız. Zihnimiz byle negatif bir havaya brnnce bunu kırmak zor olabilir. Destek szlerinin yardımcı olabileceği yer tam da burasıdır. Bu szler size sylenen kısa, pozitif cmlelerdir. Yeterli sıklıkta ve inandırıcılıkta sylendi...Devamını Oku »

Motivasyon( Hayır, Hayır, Hayır )

MOTİVASYON(   Hayır, Hayır, Hayır )

MOTİVASYON Hayır, Hayır, Hayır Kişinin başına gelebilecek en nemli motivasyon bozucu deneyimlerden biri, başarısızlık veya reddedilmedir. Etkisi o andaki hayal kırıklığının ok daha tesine gidebilir ve daha sonraki işlerin rengini de değiştirebilir. Bir kişinin gveninin yıkılması, yeni işlere dair beklentilerin normalde olduğundan ok daha yıldırıcı grnmesine sebep olabilir. Motivasyonun yeniden canlandırılması gerekiyorsa ncelikle hayal kırıklıklarının ele alınması gerekir. Eğer mmknse, deneyimleriniz konusunda bir iş arkadaşınızla ve/veya amiriniz ile grşn. İş arkadaşınız size daha sempatik bir destek nerebilir ve kendi benzer deneyimlerini sizinle paylaşabilir. Diğer yanda amiriniz durumun objektif olarak incelenmesine yardımcı olur ve daha profesyonelce değerlendirilmesini kolaylaştırır. Sre ...Devamını Oku »

Motivasyon( Kayıplar )

MOTİVASYON(   KAYIPLAR  )

MOTİVASYON Kayıplar Şok taktikler bazen işe yarar. Motivasyonunuz ykselmeyi reddediyorsa, onun yerine mutlu mutlu pineklemeyi tercih ediyorsa, buna izin vermenin ne gibi sonular doğuracağını kendinize hatırlatmanız size eyleme geecek motivasyonu sağlayabilir. Yapılmamış bazı kk işlerin ok az olumsuz sonuları olabilir. Fakat, byle olsa bile, daha sonra hepsi birikince gerek sorunlara yol aabilirler. rneğin, bazı belgeleri doldurmak onlardan birini elinize alıncaya kadar nemsiz grnebilir. Ancak, işler uzun sre ihmal edilirse: Gecikmelere yol aabilirler. Yetersizliğe yol aabilirler. işinizi daha da sinir bozucu hale getirebilirler. Gerekt...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Yukarı Çık