Motivasyon

Motivasyon - Bir Şey Yapmamanın Gücü

MOTİVASYON  - Bir Şey Yapmamanın Gücü

MOTİVASYON Bir Eğlence Kapıda Bazen kendimize karşı ok acımasız olabiliyoruz. Elimizdeki bir işi yapmanın dl olarak parasal karşılığı yeterli grrz: ay sonundaki maaş veya mşteriler tarafından verilen bir ek. Ancak, yaptığımız iş ve verilen dl arasındaki doğrudan ilişki aradan geen zaman nedeniyle genellikle aşınır ve nemsizleşir. Tamamlanmış her iş, onu tamamladığımız iin kendi kendimizi takdir etmemize bile fırsat kalmadan unutulur gider. Motivasyonumuzun sağlıklı dzeyde srmesi iin kendimizi dllendirmemiz nemlidir. Eğer kendiniz iin alışıyorsanız bu zellikle nemlidir. Bir işyerinde alışan kişinin kendini dzenli olarak takdir e...Devamını Oku »

Motivasyon - Bir Şey Yapmamanın Gücü

MOTİVASYON  - Bir Şey Yapmamanın Gücü

MOTİVASYON Bir Şey Yapmamanın Gc Motivasyonla ilgili bir kitapta hibir şey yapmama neren bir maddenin bulunması size şaşırtıcı gelebilir. Fakat ters grnse bile, zaman ynetimi uzmanı Alan Lakein'e gre işe yarayabilir. Bir şey yapmamak, listenizdeki bir iş maddesinin zerini izmekle aynı değildir. Hibir şey yapmadan oturmak demektir. Faaliyeti iptal etmek yok, okumak yok, hatta ne olacağını dşnmek bile yok. Bu, tam orada, broda, son kozunuzu oynamaya, nihai karşılaşmayı yapmaya karar vermektir. Kim kazanacak? Siz mi, işiniz mi? Erteleme isteğiniz mi, motivasyonunuz mu? Parmağınızı bile oynatmadan, kararlı bir şekilde orada otururken başlangıta karşılaştığınız şey bir rahatlama duygusudur: işi yapmıyorsunuz ve hatta o iş iin sıkılmıyorsunuz bile. Nihayet huzur var. Savaş blgesinden &ccedi...Devamını Oku »

Motivasyon - Daha Sıkı Değil, Daha Akıllı Çalışmak

MOTİVASYON  - Daha Sıkı Değil, Daha Akıllı Çalışmak

MOTİVASYON Daha Sıkı Değil, Daha Akıllı alışmak alışma verimimizin dşk dzeyde kaldığı ve akıntıya karşı krek ektiğimizi anladığımızda, motivasyonumuzun da valizini topladığı ve mola verme kararı aldığı zamandır. Belki de bize bir şeyler anlatmaya alışıyordur. ok alışmak, işin artan baskısı karşısında her zaman uzun sreli bir zm yolu olmayabilir. Bu, zellikle serbest alışan kişiler aısından nemlidir. Ne yapılırsa yapılsın, gnn saatlerinin sıkıştırılamayacağmm veya yeterli sayıda talep gelmeyen bir rn iin yeni mşteriler bulunamayacağının anlaşıldığı bir nokta gelecektir. Bu durumda ok alışmak, hareketsiz kalmak veya gittike ktleşen bir duruma dşmek anlamına gelen bir seeneğe dnşec...Devamını Oku »

Motivasyon - Uyum

MOTİVASYON  - UYUM

MOTİVASYON Uyum Dnemi Gnlk yaşantımızda gelişme gstermeye devam etmemizi sağlayacak hedefler belirlememiz nemlidir. Nereye gittiğimizi bildiğimizde enerjimizi bir noktaya daha kolay odaklayabiliriz. Belirlediğimiz hedefler bizim iin srekli bir motivasyon kaynağı olmalıdır. Fakat, hedefler uygun olmayan dzeylerde belirlenirlerse sorun olabilir. Eğer zihninizi her zaman ne yapılması gerektiğiyle meşgul ederseniz motivasyonunuz bir balon gibi snp gider. Bu durumda hedeflerinize bir kez daha bakmanızın zamanıdır. zellikle sorun olan alanlara bir bakın. Onları, temsil ettikleri hedeflerin ve ekiciliklerini etkilemesi muhtemel olan faktrlerin ışığında inceleyin. Sebepler şunları kapsayabilir: Hedefin zorluğu: Hedefler motive edici bir ulaşılabilirlik taşımalıdır.Zaman yetersizliği: işi tamamlamak iin uygun sre gereklidir. &Cce...Devamını Oku »

Motivasyon - Kendinizi Sıraya Koyun

MOTİVASYON  - Kendinizi Sıraya Koyun

MOTİVASYON Asıl İş İin, Kk İş Eğitimi Kendime o işi yaptıramıyorum... Kendimi o işle ilgilenecek durumda gremiyorum... İrademiz sanki yaramaz ocuk, inatı katır veya isyancı mrettebat gibidir. Byk bir işle karşılaşınca duraklarız ve refleks olarak ona sırtımızı dneriz. İrademizin, kendi mantığı iinde bir canavara dnştğn ok ge fark ederiz. Onu yeniden hizaya getirmemiz, onu bir mttefik olarak bizimle birlikte alışmaya başlaması konusunda eğitmemize bağlıdır. Bu, kk, tehdit edici olmayan, hatta işyerinde bulunması bile gerekmeyen işlerle başlayarak yapılan denetleyici egzersizlerle mmkn olabilir. Mutfağa ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Yukarı Çık