Motivasyon

Motivasyon( İş Ve Motivasyon )

MOTİVASYON(   İŞ VE MOTİVASYON )

MOTİVASYON İş Gerekten Sorun mu? Bazı aılardan, bir dosyayı bir konuya, diğerini başka bir konuya ayıran bir bilgisayar gibi olmamamız şansızlıktır. Bilgisayardaki dosyaların hepsi temiz, dzenli ve ayrı ayrıdır. Maalesef bizim zihnimiz byle alışmıyor. Beynimizdeki alışveriş listesinin dosyası rapor dosyası ile bir şekilde karışıyor, ilişkiler dosyası ise toplantı dosyası ile yer değiştiriyor. oğumuz masamıza oturduğumuz zaman sadece alışmayı setiğimizi dşnrz, ama durum her zaman yle değil. Sevilen bir işi dşnmek iin arada sırada anlık zihinsel tatiller yapmak sorun değildir. Fakat, işle ilgisi olmayan konuları dşnerek byk lde zaman harcanırsa sorunlar ortaya ıkabilir. Byle bir durum oluştuğu zaman enerjiyi zayı...Devamını Oku »

Motivasyon( Hayal Ve Başarı )

MOTİVASYON(   HAYAL VE BAŞARI )

MOTİVASYON HAYAL VE BAŞARI alışmak iin yerimizden kıpırdamamız gerektiğinde, hepimiz isteksizlik iinde, baştan savma iş yaparız. İlerlememiz gereken bir iş dosyasına bakarak saatler geirebiliriz, fakat bir trl ileri gidemeyiz. Bu derecede bir durgunluk oluşunca, iinde bulunulan mekn ve zamanın zevk vermeyen bir hale dnştğ aıktır. Anahtar belki de gelecektedir. Şimdi başarınızda bir değişiklik, endişe lnzde ciddi bir ykselme gryorsanız biraz ara verin. Sizi bu tatsız durumdan ıkaralım. Zihninizin kısa bir gezinti yapmasına izin verin ve yakın gelecekteki bir zamana yolculuk yapın. Bu zaman, yarım saatten uzak olmayabilir veya birka dakika uzakta olabilir. Hedeflenecek nokta eldeki işin tamamlandığı, bitirildiği, yol stnden...Devamını Oku »

Motivasyon( Beceri Geliştirme )

MOTİVASYON(   Beceri Geliştirme  )

MOTİVASYON Beceri Geliştirme Bir işi yapmak iin kendinizi motive hissetmeniz, kısmen o işin uygun bir yapılabilirlik dzeyi gstermesine bağlıdır. Bu dzey yeterli değilse kısa srede sıkılmaya başlarız. Yapılması gerekenlerin zerine ok saldırırsak, bu kez işin kendisi motivasyon bozucu olabilir. Etkili olarak alışacaksak ve canlılığımızı srdreceksek doğru dzeyleri bulmak ok nemlidir. Bir proje veya iş iin motivasyon % 100'n altında ise, işin yapılabilirliğinin 'uygun' dzeyde olup olmadığı, bunun kritik bir dzey olup olmadığı değerlendirilmelidir. Yani, sizin becerileriniz aısından uygunluğu dşnlmelidir. Potansiyel yeni bir mşteriyle sıkıcı bir telefon...Devamını Oku »

Motivasyon( Motivasyon Ve Zaman Yönetimi )

MOTİVASYON(   MOTİVASYON  VE ZAMAN YÖNETİMİ )

MOTİVASYON MOTİVASYON VE ZAMAN YNETİMİ Birok kişi bazı sivrilikleri ve dzlkleri ile birlikte, az veya ok srekli olan bir iş akışını geliştirmiş işlerde alışmaktadır. Bazıları, zellikle serbest alışanlar iin, bu durum geerli değildir. Kendi iş ykn kendileri belirleyenlerin oğunluğu, ya bol yo da kıt işle yz yze gelir. Bir yanda, projeler arasındaki uzun dinlenmeler, insanlara bataryalarını doldurmaları iin zaman vermektedir. Fakat bu tr l zamanlar kişinin motivasyonunu aynı lde dşrebilir ve sorunlar ortaya ıkabilir. Yalnızca işiniz iin değil, sizin iin de geerli olan bir kısır...Devamını Oku »

Motivasyon( Hedefler Ve Sorunlar )

MOTİVASYON(  HEDEFLER VE SORUNLAR )

MOTİVASYON HEDEFLER VE SORUNLAR Motivasyon duygumuzu zaman zaman neden kaybettiğimizle ilgili ok sayıda sebep sayılabilir. Yalnızca yeni bir havuca veya sopaya ihtiya duymanın dışında, daha belirgin bir sebebin olup olmadığını dşnmek iin zaman harcamaya değer. Motivasyonel tıkanıklığın nedeni bir gn işle ilgilidir, bir başka gn ise daha kişisel olabilir. Motivasyon bozucu faktr her ne ise, bir kez kesin olarak belirlenince stesinden gelmek iin strateji geliştirmek de kolaylaşır. Maalesef zorluk, sorunun ilk aşamada belirlenebilmesinde yatmaktadır. Yaşamımızın, sorunun nerede başladığını takip edemeyecek kadar karmaşık bir hale gelmesi son derece kolaydır. Okulda hayal kurduğunuz iin uyarılmışsımzdır. Fa...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Yukarı Çık