Motivasyon

Motivasyon(Özgüven)

MOTİVASYON(Özgüven)

ÖZGÜVEN Kendine inanmak, özgüvenin ve dingin, huzurlu bir aklın anahtarıdır. Akıl sakinken ve kendinden eminken en iyi şekilde çalışır. Güven eksikliği aslında yararlı hiçbir şey üretmeyen olumsuz düşüncenin ürünüdür.Yönettiğim bir işletme okulunun öğ­rencilerinden biri olan Clara'dan söz etmiştim. Her mezu­numuza yaptığımız gibi, Clara'ya da iki yıllık programını bitirirken bir iş görüşmesi sağlayarak yardımcı olmayı planladık. Ama Clara kendine güvenemedi. Görüşme sa­bahı, başaramayacağına inanmış olarak büroma geldi ve görüşmeyi iptal etmemi istedi. Ne kadar üzgün olduğunu görünce, görüşmeye başka birini göndermeye karar verdim. Ama ayrılmadan önce ona "sana yarın i...Devamını Oku »

Motivasyon(Özgüven)

MOTİVASYON(Özgüven)

Kendine inanmak, özgüvenin ve dingin, huzurlu bir aklın anahtarıdır. Akıl sakinken ve kendinden eminken en iyi şekilde çalışır. Güven eksikliği aslında yararlı hiçbir şey üretmeyen olumsuz düşüncenin ürünüdür.

Devamını Oku »

Motivasyon(Kendine İnanmak)

MOTİVASYON(Kendine İnanmak)

Kendinize inanmanızı sağlayabilecek tek kişi sizsiniz, başkaları yardım edebilir ama ancak siz gerekleştirebilirsiniz. Kim olduğunuzdan, eğitiminizden, konumunuzdan bağımsız olarak; eğer kendinize inanırsanız kendiniz hakkındaki tutumunuz olumlu olabilir. Kendinize inanmak iin atabileceğiniz drt adım var: ** Devamını Oku »

Motivasyon(Yapabileceğinize İnanmalısınız)

MOTİVASYON(Yapabileceğinize İnanmalısınız)

İnanç, tutum, bakış açısı ve düşünce tarzıyla ilgilidir. Ayrıca kendinizi uygun şekilde motive ederseniz, tutumunuzu değiştirebilirsiniz. Belki bir kişiden, belli bir tavrı ya da insan ilişkilerinde takındığı tutum nedeniyle hoşlanma­dınız. Ama sonra onun davranışında değişimler gözlediniz ve onun hakkındaki görüşünüz değişti, ona saygı duymaya başladınız. Ne oldu? Tutumunuz değişti. Çünkü o kişi değişti. Kendinize karşı olan tutumunuz için de durum böyledir. Bu da siz değişirseniz değişebilir. Ama değişimi "siz" gerçekleştirmelisiniz. Kendinizi çoğu zaman mutsuz, düzensiz, hayallerinize ulaşmaktan aciz mi hissediyorsunuz? Mutlu olmak mutsuz olmaktan daha fazla çaba ister. Bu yüzden yaşamın sizi aşağı çekmesine izin vermek çok kolaydır. Üzüntülü ve bitkin hale gelmek hiç enerji istemez. Ama yaşamdan istediğiniz gerçekten bu mu? Bu şekilde mutlu olabilir misiniz? Elbette hayır! Siz, fırsat istiyorsunuz. Fırsat tutumla başlar; yaratmaya istekli olduğumuzda fırsat he...Devamını Oku »

Motivasyon

MOTİVASYON

Motivasyon Size Neler Getirebilir? Yaşamdan en çok istediğiniz nedir? Elbette, başarılı ol­mak istediğinizi söyleyeceksiniz. Öncelikle, ne yapacağınızı bilmenizi sağlayacak bilgeliğe, nasıl yapacağınızın bilgisine ve bunu gerçekleştirmek için de iç motivasyon gereksinimi­niz var. Bu kitap bütünüyle iç motivasyon üzerinedir. İçten motivasyon nedir? Bunun iki aşaması olduğuna inanıyorum. Birincisi zihinsel. Nereye gideceğinizi aklınızda oluşturuyor, kavrıyorsunuz. İkincisi de fiziksel: Oraya varmak için harekete geçiyorsunuz. Düşünce ve eylem eşit önemde­dir. Bir arabayı sürmeye benzer bu: Nereye gideceğinizi ara­baya binmeden ve sürmeye başlamadan bilmeniz gerekir. İç­ten motivasyon, düşünce ve eylemle, başarının anahtarıdır. Başarılı bir insanı gözleyin. Hedefine ulaşır ulaşmaz, başarısını ve mutluluğunu artırmak için, yeni ve daha bü­yük hedefler belirler. Bu, "başarılı insan hiç hayal kırıklığı­na uğramaz," demek değildir. Ama kişi hayal k...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Yukarı Çık