Kişisel Gelişim

Liderde Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir

Liderde Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir

1. Liderliğin Tanımı: Liderlik, belli bir durumda, belli, bir anda ve belli koşullar altında bir grup üzerindeki; insanların örgütsel hedeflere ulaşmak için gönüllü olarak çabalamasını teşvik eden, ortak hedeflere ulaşmada yardımcı olan, deneyimleri aktaran ve uygulanan liderlik türünden hoşnut olmalarını sağlayan etkileme süreci olarak tarif edilebilir. Bu tanımdaki önemli hususlar şunlardır: Etkileme süreci, Belli bir durum ve belli koşullar, İnsanların örgütsel hedeflere ulaşmak için gönüllü olarak çalışmalarını teşvik etmek, Ortak hedeflere ulaşmada yardımcı olan deneyimleri aktarmak, Uygulanacak liderlik türünden hoşnutluk. 2. Yönetici ve Lider Birbirinden Farklı mıdır? 2.1. Liderler gerçekte ne yapar? Liderlik yöneticilikten farklıdır, ama birçok kişinin düşündüğü nedenlerden ötürü değil. Liderlik gizemli ve esrarlı bir şey değildir. “Karizmaya” ya da diğer egzotik ki...Devamını Oku »

Zaman Ve Stres Yönetimi

Zaman ve Stres Yönetimi

Zaman Yönetimi Hepimiz sürekli olarak işlerimizin yoğunluğundan ve zamanın kısıtlılığından şikayet edip dururuz. Bitirmemiz gereken işler, teslim etmemiz gereken projeler, bunların yanında da her gün yapmamız gereken bazı rutin işler vardır. Zaman yönetimi bize boşa geçen anlarımızı kazandırmayı ve bu yoğun tempoya ayak uydurmamızı sağlamayı amaçlar. Zamanı düzenli ve sistematik bir şekilde kullanabilmek, önemli işlere daha çok vakit ayırabilmek için rutin işleri daha az zamanda bitirebilmek, dahası iş dışında tüm hayatımızı aynı düzen içinde sürmektir. Zaman yönetimi ve Kişisel Verim konusunda yirmi yıldır çalışan Dr. Donald Wetmore'un zaman yönetimine başlamak için ilk sekiz kuralı şöyle; 1. Dokümanlarınızı düzenleyin. Artık çoğumuz kağıt karmaşası içinde boğuluyor olmasak da, bilgisayarlarımızın 'My Documents' bölümünde ya da 'masa üstünde' bir çok gereksiz doküman dağınık bir şekilde duruyordur mutlaka. Sıklıkla kullandığınız metinleri ya da b...Devamını Oku »

İkna Teknikleri

İKNA TEKNİKLERİ

İKNA ETME VE UZLAŞMA SANATI İKNA : Karşı taraf inanmasa da şu veya bu sebepten, dediğinizi kabul eder, istediğinizi yapmaya razı olur. En çok reklam ve politikada kullanılır. İkna nerelerde kullanılır: Tüccarsınız bir mal veya hizmet satmak istiyorsunuz. Bunun için satın alalacağını umduğunuz kişi veya kişileri etkilemek istiyorsunuz. Yada müşterisiniz; bir mala göz koydunuz, ama fiyatı size fazla geldi, pazarlık yapacaksınız. İkna etmeniz gerekiyor. Bir anne veya babasınız çocuklarınıza iyi yada kötü örnek oluyor, onları okşuyor dövüyor sık sık nasihat ediyorsunuz. Bazen de eline okuması için fikrinize uyan kitaplar tutuşturuyorsunuz. Bir söz vardır bilir misiniz “Söylediklerim bir kulağından girip öbür kulağından çıkıyor” diye.hatta siz söyledikçe o aksini mi yapıyor. Tartışmanın tekvandosunu kullanacaksınız. Anlaşma iletişim : İkna amacıyla yola çıkmışsanız, mesajınızı alıcıya iletmekle işiniz birmiş sayılmaz. Ya alıc...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Uzmanı Olmak

Kişisel Gelişim Uzmanı Olmak

Kişisel gelişim kişiyi çok yönlü geliştirmeyi amaçlar. İnsanı sosyal hayatta etkili, verimli, güçlü kılmanın yolu bilgi yapılandırmasıdır. İnsan bunu ancak farklı öğrenmeler gerçekleştirerek yapar. Bu öğrenmeler arasında ilişki kurduğu takdirde yaratıcı düşünme becerisi kazanabilir. İşte kişisel gelişim ile bu amaçlanarak, birey bu potansiyel ve ilişkileri güçlendirip geliştirerek yapılandırmaktadır. Kişisel gelişim ile nitelikleri gelişen birey, artık çevresiyle olan etkileşim ve iletişimde daha gelişkendir. Artık sosyal yaşamda daha etkili, verimli ve mutlu olur. Bu fayda yada yatırım da diyebiliriz, insana değil tüm topluma yapılmıştır aslında. Çünkü insan sosyal bir varlık olduğundan çevresini etkileyebilir veya çevresinden etkilenebilir. Bu etkileşimler çok yönden gelişmiş toplumlar, popülasyonlar meydana getirecektir. Tüm insanlar belli başlı potansiyeller ile doğar. Fakat evrende bir iyi insanlar ve bir de daha da iyi insanlar vardır. Lakin insan fiziksel o...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Uzmanı Nedir?

Kişisel Gelişim Uzmanı Nedir?

Kişisel Gelişim Uzmanı Nedir? İnsanın var olmasıyla birlikte Kişisel Gelişim de var olmuştur. Dinler, efsaneler, hikayeler, masallar, romanlar, oyunlar hep insanlığın yaşamı boyunca kişisel gelişim konusuna hizmet etmişlerdir. Kişisel gelişimin bilimsellik ve araştırma devri 1900′lü yılların başından itibaren bazı araştırmacıların aşağıdaki sorunun yanıtını bulmaya çalışmaları ile başlamıştır. Yaşam sürecinin, ortalama 20 yaşına kadar eğitim,20-30 yıl iş hayatı, hayat şartlarının getirdiği stres, ekonomik baskılar, manevi zorlukların da doğurduğu fiziksel ve ruhsal hastalıklar diye düşünürsek, bize kalan kısım, çocukluğumuz ve emekliliğimizdir. Göz açıp kapayıncaya kadar geçen zaman için yapılacak hiçbir şey de olmadığından, elimizi çabuk tutup hayatta, kendimiz için de bi şeyler yapmalıyız. Hayatımıza ruhsal oksijen vermeliyiz. Kişisel gelişim bireyi çok yönlü geliştirmeyi amaçlar. Çünkü insanı sosyal hayatta etkili, verimli, güçlü kılmanın yolu bilgi yapılandırm...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık