Kişisel Gelişim

Neşeli Olmanın Sırları

 Neşeli Olmanın Sırları

Neşeli bir ruh ne büyük bir zenginlik hazinesidir. İyimser olabilmek kıymetli bir mirastır. Zira sükûnet ve barış daima onunla beraberdir. Onun ışığı etrafındaki gölgeleri kovar; kederli kalpleri aydınlatır. Onun kudreti ümitsizlere bile sevinç ve cesaret getirir. Hele iyimserlik özelliği, sevimlilik, nezaket ve yüz güzelliğiyle bir arada bulunursa, yeryüzünün hiçbir hazinesi bununla kıyaslanamaz. Bu paha biçilmez nimeti elde etmek sanıldığı kadar zor değildir; zira neşeli bir yüz, sıcak ve cömert bir kalbin yansımasıdır. İçteki güneş, ilk önce yüzde değil ruhta doğar, oradan yüze yansır. Yüze parlaklık ve çekicilik veren tatlı gülümseme içimizdeki güneş ışığından başka bir şey değildir. Neşeli olabilmek hayatınızda kendinize ve başkalarına yapabileceğiniz iyiliklerin en büyüğüdür. Böyle bir ruh hali, yapacağınız her atılımda, mesleğinizde de sizi başarıya götürecektir. İşler, siz aramadan, kendiliğinden size gelecektir, dostlarınız sizi arayacaktır, toplum bütün kapılarını ...Devamını Oku »

Olaylara Olumlu Bakmak

Olaylara Olumlu Bakmak

Hayata pozitif bakmak, olaylara olumlu yaklaşmak, zor şartlar altındayken dahi gülümsemek. Bunların ne kadar önemli olduğunun artık hepimiz farkındayız. Ama sadece bilmek yetmiyor; uygulamaya gelince nedense başaranlarımızın sayısı o kadar azalıyor ki. Oysaki ben bu öğretiyi yani olumlu düşünmeyi, kendimizi sevmeyi ve enerjimizi hep pozitife yönlendirmeyi yaşam içinde bir ders olarak çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Hem de hayat boyu. Sık sık tekrar yaparsak; daha çok aklımıza getirip, daha fazla yaşantımıza sokarsak gün gelip o az sayıdaki insanlar sınıfına katılacağımızdan hiç kuşkumuz olmasın. Evren olumsuz düşünceler ile ilgili dolu bir insanın hayatını “olumsuz olarak” pozitif düşünceler ile dolu olan bir insanın hayatını ise “olumlu” olarak şekillendirir, ucu bucağı olmayan bu evren’de aklımızdan geçenlerin bile büyük önemi olduğunu unutmamak gerekir. Pozitif enerjiyi üretebilmek için vücudumuzun negatif enerji birikimini boşaltması, iyi dinlenmesi, sağlı...Devamını Oku »

Pozitif Olmanın Yolları

Pozitif Olmanın Yolları

Bardağınızın yarısının her zaman boş değil dolu olduğunu düşünün. Süper pozitif olmak için her şeyin pozitif tarafını görmeniz gerekir. Negatif diyaloglardan uzak durun. Dış sesinizi olduğu kadar iç sesinizi de dinleyin. Kendinizi negatif birşey söylerken ya da düşünürken bulursanız, durun, başa dönün ve bu sözcüklerin yerine pozitif bir ifade kullanın. Pratik yapmak, zaman ayırmak ve kararlı olmak gerekir. Bir süre sonra, bu can sıkıcı negatif tepkileri yok etmeyi öğrenirsiniz. Enerjiniz azalmaya yüz tuttuysa, pozitif tepkiler geliştirmeye başlamanın zamanı gelmiştir. Pozitif düşünen insanların yaşamdaki hedeflerine ulaşma şanslarının daha yüksek olduğu çok iyi bilinen bir gerçektir. Mutlu olduğunuzda, her şey farklı görünür; gününüz daha parlak ve potansiyel dolu olur. Dahası, önünüze fırsatlar çıkar ve zorlukların üstesinden kolayca gelebilirsiniz. Gerçekten, iyimser düşünebilmek, başarı kazanmanıza ve daha mutlu olmanıza yardımcı olabilir. Hayatınızda ne kada...Devamını Oku »

İşte Başarılı Olmak

İşte Başarılı Olmak

İş hayatında ne yaparsak yapalım, ya da daha geniş bakacak olursak, hayatımızda ne yapacaksak yapalım, hep başarılı olmaya çalışırız. Başarı çoğu kişinin hayatında, para ya da verilecek ödüllerden daha değerlidir. Başarı için çok şey gereklidir ama bunların en önemlisi kendine güvendir. Başarı için en önemli şey kendine güvenmedir. İyi olduğunuza inanmazsanız başarılı olamazsınız. Başarılı olmak istiyorsanız işe kendinize güvenerek başlayın ve cesaretinizi destekleyecek bir basarı çizelgesi oluşturana kadar güveninizi arttırmayı sürdürün. İyi olduğunu bilen kişi daima iyi işler yapar. Kendinizi paketleyiş biçiminizle ona pek çok bilgi verirsiniz. Giyiminize ve bakımlı olup olmayışınıza göre, sizin düzenli veya düzensiz, rahat ya da sinirli, resmi veya samimi, tutucu veya yeniliklere açık bir insan olduğunuza karar verir. Kişinin masası, çalışma odası, ya da bürosu, onun hakkında neler ortaya koyar, bir bilseniz şaşırırsınız. Kendisi içeride yokken bile birinin bürosuna girer...Devamını Oku »

Mevlana Pozitif Düşünce

Mevlana Pozitif Düşünce

Pozitif düşünce, olumsuzluklara razı olmayan, her koşulda yapabilecek iyi bir şeyin olduğuna inanan, insan hayatını olumlu yönde etkileyen bir düşünce tarzıdır. Doğada, evrende her şey karşılıklı etkileşim halindedir. Zihinle beden arasında da böyle bir etkileşim vardır. Zihindeki olumlu düşünceler bedende bir takım olumlu sonuçlar yaratıyor. Düşünce gerçekten çok büyük bir güçtür. Bu sebeple onları dizginlemeli ve kontrol edebilmeliyiz yoksa düşünce seline kurban gidebiliriz. Onun için hayatta başarılı olmak için sadece pozitif düşünceye sahip olmanın yeterli olmayacağını bilmelisiniz. Pozitif düşünce bu işin başlangıcında motivasyonunuzu daima ayakta tutacak önemli bir adımdır. Hedefinizi ortaya koyar, fizibilitesini yapar ve çalışmaya başlarsınız. Hızlı adımlarla giderken karşılaştığınız ufak bir engel bile sizi rahatsız eder, huzurunuzu kaçırır ve şevkinizi kırar. İşte bu noktada negatif düşünce size “yapamayacaksın, bırak” derken, pozitif düşünce “...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık