Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Dünyası

Kişisel Gelişim Dünyası

İnsanın var olmasıyla birlikte kişisel gelişim de var olmuştur. Tüm efsaneler, hikayeler, masallar , romanlar, oyunlar hep insanlığın yaşamı boyunca gelişimine hizmet etmişlerdir. Kişisel Gelişimin bilimsellik ve araştırma devri ise 1900 lü yılların başından itibaren bazı araştırmacıların “Niçin bazı insanlar başarılı ve mutlu iken, bazıları değildir?” sorusunun yanıtını bulmaya çalışmaları ile başlamıştır. Bu araştırmacıların başlıcaları Napelon Hill, Normant Vincent Peal, Dale Carnegie, Clement Stone, Og Mandino, Brian Tracy, Zig Ziglar dır Bu kişiler yıllar süren araştırmalar ve klinik çalışmalar aracılığı ile başarılı insanlarla görüşmeler yapmışlar başarının kanunlarını ve yöntemlerini tespite çalışmışlardır.bu doğrultuda yüzlerce araştırma sonucu ve kitap yazılmıştır. 1970 yılların başında; Kaliforniya Üniversitesi Santa Cruz kampüsünde Matematik bölümü öğrencisi Richard Bandler ve dilbilim dalında profesör olan Dr.John Grinder ‘ın yollarının kesişmesi i...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim İle Akrostiş

Kişisel Gelişim ile Akrostiş

AKROSTİŞ NEDİR? Bir bilginin hatırda tutulabilmesi için, ilgili kelimelerin baş harflerinden oluşan kelime ya da anlamsız harfler grubuna akrostiş denir. AKROSTİŞ ÖRNEKLERİ Dünya'nın en uzun nehirleri MANİSA'nın içinde. MANİSA kelimesindeki sessiz harfler, sırasıyla Dünya'nın en uzun nehirlerinin baş harflerinden oluşuyor. Sırasıyla, Dünya'nın en uzun nehirleri: Mississippi A Nil İ Sarıırmak A Türkiye'nin En Uzun Nehirleri KAFES'in içinde. Yâni, KAFES'teki sessiz harfler, sırasıyla, Türkiye'nin en uzun nehirlerinin ilk harflerinden oluşuyor. Sırasıyla, Türkiye'nin en uzun nehirleri: Kızılırmak A Fırat E Sakarya Kişisel Gelişim ve Psikoloji İnsani Gelişim’e dönük değilse kişinin elde ettikleri Mezara kadardır geliştirilmiş olduğu Kişisellik yetenekleri Mezardan sonra hangisidir acaba işe yaray...Devamını Oku »

Erkekleri Etkileme Sanatı

Erkekleri Etkileme Sanatı

Kadının çapkını olur mu? Bazılarına göre “hayır” bazılarına göre “evet” tir bu sorunun cevabı. Aslında nasıl ki, erkeklerin çapkınları varsa kadınların da çapkın olanları var tabi ki. Fakat tarihler boyu çapkınlık lakabı hep erkeklere yakıştırıldığı için hanımlar bu işi hep gizli yapmayı tercih etmişlerdir. Daha doğrusu bana göre, belki çoğu erkeğin gücüne gidecek ama hanımlar bu işi daha bir kılıfına uydurarak yapıyorlar. “Niye kadınlar daha başarılı?” diyecek olursanız size şöyle cevap verebilirim. Öncelikle erkekler ilişkilerini o kadar göz önünde yaşıyorlar ki, kadınlarınki arada kaynıyor. Diğer bir önemli sebebi de çapkınlıkta erkeğin kaybedecek çok fazla bir şeyi yok. Ama toplumun genel kuralı olan “erkeğin elinin kiri, kadının namusu” kavramı kadınları daha fazla d...Devamını Oku »

Kendine Güvenmenin Yolları

Kendine Güvenmenin Yolları

KENDİNE GÜVENMEK Madem kendinize güvenmek istiyorsunuz size güven verecek tedbirleri almalısınız. AKLINIZDA HEP ŞU OLMALI BU İŞİ BAŞARABİLİRİM BAŞARANLARIN BENDEN FARKI NE HANGİ ÇALIŞMAYI YAPMIŞLAR O ÇALIŞMALARI YAPARAK BAŞARABİLİRSİNİZ Bunun da başında iyi bir hazırlık gelir. Hazırlık kanaatlerimizin, düşüncelerimizin, hükümlerimizin derlenip toparlanmasıdır. His ve fikir dünyamızın ürünleri deniz dibindeki çakıllar gibi daima derinlerde dururlar. Hazırlanmak bu derinlere dalıp çakılları çıkarmak, temizlemek cilalamak ve tasnif etmektir. Bu çalışmalar sonunda ortaya çıkacak en kıymetli eser içimizden doğup gelen eserdir. İrademiz dahilindeki davranışlarımızı denetleyerek irademiz dışındaki davranışlarımızı düzenleyebiliriz. Şahsiyetimize bir şey katmayan davranış, şahsiyetimizden mutlaka bir şey eksiltir. Enerjinizi bağlayabilecek bütün engellerden sıyrılmış olmalısınız. Canlı olmalısınız. Sabah kalktığınızda yeni bir güne başlamanın heyecanını hissetmelisiniz. İ...Devamını Oku »

Ünlü İş Adamları Ve Kişisel Gelişim

Ünlü İş Adamları Ve Kişisel Gelişim

Başarılı bir iş adamı olmak için iyi bir eğitim şart mı? Erkenden iş hayatına atılmak başarıya götürebilir mi? Örnek aldığınız kişi(ler) var mı? Kimlerdir? Neden? İş hayatınızda destek aldınız mı? Kimlerden, ne konuda destek aldınız? İş hayatındaki günlük stresi önlemek için neler yapıyorsunuz? Türkiye´nin en başarılı 10 iş adamının bu soruya verdiği yanıtları Genç Gelişim yayınlıyor. İshak Alaton Derin bir nefes alıp gözlerinizi kapatın... Düşünün!.. Yaşamı size hediye etmiş olan yüce Allah´a en son ne zaman, içtenlikle ve inanarak teşekkür ettiniz? Hele üstelik sağlığınız da yerinde ise... Binlerce şükür Allahıma!.. Beni Yaratan’a! Cebinizde çok para olup olmadığını sormadım! Pek o kadar da önemli değil! Hayatın zenginliği uçsuz bucaksız... Tükenmez... Hepsi de sizin için yaratılmış... Yeter ki onları görün! Bildiğiniz gibi, bakıp da görmemek mümkün! Siz görmeye, duymaya, hissetmeye hazır mısınız? Yaşamın...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık