Kişisel Gelişim

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Beslenme

Bebek bakımı  , Yeni Doğan Bir Bebek - Beslenme

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Beslenme Anne sütü (ilk 2 ve 4 günlük kolostrum da dahil olmak üzere), tamamen bebekler için hazırlanmıştır. Anne sütüyle beslenen bebekler, biberonla beslenen bebeklere göre daha az beslenme sorunları, kabızlık yaşamakta ve daha az enfeksiyon geçirmektedirler. Anne sütü, bebeğiniz için en iyi besin kaynağıdır. Buna karşın eğer anne sütüyle beslemeye karar vermemişseniz, anne sütüne yakın formüllü mamalar bulunmaktadır. Eğer bebeğiniz! emziriyorsanız, bebek doğduktan sonra uyanık ve emmeye hazır olduğu en erken dönemde emzirmeye başlayabilirsiniz. Meme başı bebeğin ağzına yerleştirildiği zaman bebek sütün akımım sağlayacak şekilde emmeye başlar. Bu sırada çok az miktarda sıvı üretmenize rağmen, bunu yasamak size bir mutluluk duygusu yaşatacaktır, îlk birkaç günlük kolostrum sıvısının, mamalarla beraber verilmesi...Devamını Oku »

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bebek İçin Güvenlik Önlemleri

Bebek bakımı  ,   Yeni Doğan Bebek İçin Güvenlik Önlemleri

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bebek İçin Güvenlik Önlemleri - Aşağıda sıralalanlar, bebeğinizin güvenliğini emniyet altına almaya yardım edebilirler: - Eğer bebeğiniz sağlıklıysa, uyuması için sırtüstü ya da bir yanma yatırınız. Bu şekilde yatırılması "ani bebek ölümü sendromu" riskini azaltacaktır. (Bu sendrom Amerika da her yıl 1 yaşın altında 6000 çocuğu öldüren acımasız bir düşmandır.) Yıllar önce annelere bebeklerin! karın üstü uyutmaları tavsiye edilirdi. Artık bu düşünce değişmiştir. Eğer bebeğinizde sağlık sorunları varsa doktorunuzla bebeğiniz için en güvenli yatış şeklini konuşmalısınız. - Bebeğinizin, hafif sert bir döşekte ya da başka bir sert yüzeyde yattığından emin olmalısınız. Bebeğinizin yastıklarda, su yataklarında, postlarda ya da diğer yumuşak yüzeylerde yatmasına izin vermeyin. - Her ne zaman bebeğinizi otomobi...Devamını Oku »

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Bebeğin Bakımı

Bebek bakımı  , Yeni Doğan Bir Bebek - Bebeğin Bakımı

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Bebeğin Bakımı Yeni doğan bebekler, başlangıçtan itibaren iyi fonksiyon görmeleri için harika bir şekilde donatılmışlardır. Fakat onlar bağımsız değildirler. Birçok alanda yardıma ihtiyaç duymaktadırlar. bebeğin boğazına takılabilir ve hava yollarım tıkayabilirler. Bebeğin yanında kimsenin sigara içmesine izin vermeyin. Sigaraya maruz kalan bebekler ve çocuklar, soğuk algınlığına, solunum yolları enfeksiyonlarınave hatta ani bebek ölümü sendromuna daha sık yakalanmaktadırlar. (Bebek, bebek bakımı, tüp bebek, bebek kıyafetleri, bebek odası, bebek bakıcısı, bebek arabası, bebek malzemeleri, bebek resimleri, bebek isimleri, tup bebek, bebek bakıcı, bebek gelişimi, bebek giyim, bebek ürünleri, bebek oyunları, bebekler, bebek giydirme, bebek arabaları, bebek odaları, ...Devamını Oku »

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Davranış

Bebek bakımı  , Yeni Doğan Bir Bebek - Davranış

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Davranış Bebekler, rahim dışındaki bir hayata uyum sağlarken, onların temel ihtiyaçları ve cevapları genelde aynı olmaktadır. Bunun yanında her bebek kendine özgü bir kişiliğe sahiptir. Doğumla birlikte her bebeğin nasıl davrandığı ve insanlarla nasıl ilişki kurduğu hususunda büyük değişiklikler gözlemlenebilir. Bazıları sakin ve sessiz olurken bazıları da çığlıklar tekmeler atabilirler. Doğumun stresinden ve adaptasyondan sonra bebek kısa bir dönem uyanık kalır ve annenin memesine konduğu zaman emebilir. Bebek daha sonra uyur ya da birkaç saat hatta gün boyunca sersem bir halde kalabilir. ilk dönemlerde bebekler zamanlarının çoğunu uyumakla (toplam olarak günde 14-18 saat) geçirirler. Uyku aralarında kısa süreli uyanık dönemleri de bulunur. Bazı bebekler baştan beri, sakinlik ve uyumaktan ziyade yaygar...Devamını Oku »

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Sindirim Sistemi

Bebek bakımı  , Yeni Doğan Bir Bebek - Sindirim Sistemi

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Sindirim Sistemi Plasenta doğumdan önce fetüs için temel gıda kaynağıydı. doğumdan sonra bebek, emme ve yutmayla sütü ağzından geçirerek, sindirim kanallarına iletmekte ve beslenmesini gerçekleştirmektedir. Bir erişkin diyetim hazmedememesine rağmen bir bebek doğumdan he- men sonra karbonhidrat (şeker), protein ve yağları sindirebilmektedir. Beslenme, birinci gün erkenden başlayabilir. Fetüs bağırsaklarında mekonyum adı verilen yeşilimsi siyah ve yapışkan tanda bir madde bulunmaktadır. Bunu bebeğin ilk bağırsak hareketleri gerçekleştiği zaman ilk 24 saat içerisinde görebilirsiniz. (Bebek, bebek bakımı, tüp bebek, bebek kıyafetleri, bebek odası, bebek bakıcısı, bebek arabası, bebek malzemeleri, bebek resimleri, bebek isimleri, tup bebek, bebek bakıcı, bebek gelişimi, bebek giyim, bebek...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık