Kişisel Gelişim

İnsanın Enerjisini Emen İnsanlar

İnsanın Enerjisini Emen İnsanlar

Çevremizde, enerjimizi düşüren insanlar olduğunda ne yapmalıyız? Üstelik insanlara yardım etmeyi seven kişiliklere sahipsek bu durum daha da zorlaşmıyor mu? Karşımızda sürekli olarak kendi problemlerini bize anlatan bir arkadaşımız ya da yakınımız varken, ona sırt çevirmek onu yüzüstü bırakmak olmuyor mu? Peki ya yapılan konuşmalar sonrasında enerjimiz düşüyor ve kendimizi yorgun ve bitkin hissetmeye başlıyorsak o zaman ne yapmalıyız? Enerjimiz, Yangında En Önce Kurtarılacak Şeydir Enerjimizi yüksek tutmak, bizim hayattaki önceliğimiz olmalıdır. Çünkü ancak enerjimiz yüksek olduğunda hayata daha pozitif bakabilir, daha sağlıklı olabilir, daha iyi ilişkiler yaşayabilir, insanlara daha çok faydalı olabilir, daha iyi işler başarabilir, daha mutlu olabiliriz. Düşünsenize, enerjimiz düşük olduğu zamanlarda evden çıkmak, hatta yataktan bile kalkmak istemeyiz. Benim bir dönem birlikte çalıştığım bir yaşam koçumun...Devamını Oku »

Zinde Ve Enerjik Olmanın Yolu

Zinde ve Enerjik Olmanın Yolu

Kurumsal firmalarda çalıştığım dönemlerde ya yaşadığım yer çok stresliydi, ya da yaptığım iş. Bu yüzden bu tempoda sağlığım da olumsuz etkilenmeye başlamıştı. Durum bu olunca, ben de “nasıl daha pozitif ve enerjik bir çalışma hayatım olabilir” i düşünmeye başladım. Tüm deneme yanılma yöntemlerimin sonunda da, kendimi en iyi hissettiren ve benim üzerimde başarılı olduğunu düşündüğüm yöntemleri uygulamaya başladım. Bu liste zaman içerisinde değişebiliyor. Önemli olan günlük enerjimizi ve olumlu bakış açımızı sürdürebileceğimiz, o dönem için kendimize en uygun yöntemleri bulabilmek ve tabi uygulayabilmek. Hemen hemen her gün uyguladığım ve günlük enerjimi sağlayan “Güne Başlama Listem”i sizlerle paylaşmak istedim: • Sabahları Erken Kalk...Devamını Oku »

Eleştirilme Korkusu

Eleştirilme Korkusu

Eleştirilmeyi, özellikle de yakın çevresi ve ailesi tarafından eleştirilmeyi kimse ama hiç kimse sevmez. Peki eleştirilme korkusu nasıl aşılır? Başkaları tarafından eleştirildiğimizde ya da bir başka deyimle, “yargılandığımızda” ne yaparız? İnsanlar Bizi, Kendimizi Eleştirdiğimiz Şeylerle İlgili Eleştirir Bu aynı şuna benziyor; elinize bir pankart alın ve üzerine kocaman harflerle, kendinizi sürekli olarak eleştirdiğiniz ve kendi içinizde güvensizlik yaşadığınız şeyi yazın ve her yere o pankartla gidin. İnsanlar da doğal olarak size hep onunla ilgili soru soracaktır. İşte bizi eleştiren insanların sürekli karşımıza çıkmasının nedeni bu :) Ben yeni üniversiteden mezun olduğumda, daha okuldan adımımı dışarıya atar atmaz iş bulacağım konusunda o kadar kendimden emindim ki. Hatta şımarıklık ya...Devamını Oku »

Basit Yaşam Sanatı

Basit Yaşam Sanatı

Gün geçtikçe hayatıma daha çok bilgi, daha çok insan, daha çok eşya, artarak dahil oluyor. İşte bunu farkettiğim zamanlarda da basit yaşam sanatı ile ilgili çok daha fazla kafa yormaya başlıyorum. Bana göre basit yaşam, gerçekten bir sanat. Mümkün olduğunca az ve öz eşya, bilgi, insan, vs. ile yaşamak bir sanat. Basit yaşam sayesinde, bizim için gerçekten önemli olan şeylere ayırdığımız kaliteli zaman büyük oranda artıyor. Günümüzde de bana göre en değerli şeylerden birisi “zaman”. En önemli şeylere, daha fazla odaklandığımız için de hem tatmin hem de başarı oranımız artıyor. Kulağa kolay gelebilir ama her zaman, basit yaşam yaşamak o kadar da basit olmuyor :) Basit bir fikirle yola çıkarız ama yol boyunca başarılar elde ettikçe bu basit fikir, karmaşık bir hal almaya başlar. Odağımız birden basitlikten uzaklaşabilir. Hayatımız, farkında olmadan karmaşık ve stresli bir hale dönüşebilir. İşte hayatımızdaki stresin ve karmaşanın farkına vardığımız anlarda d...Devamını Oku »

Ahmet Şerif İzgören Yazıları

Ahmet Şerif İzgören Yazıları

Ahmet Şerif İzgören: ‘Türkiye’de Girişimcilik Sorunu Yok; Proje Yönetim Sorunu Var...’ Onu tanımlamak için özgeçmişini, eğitimini ve kariyerini anlatmak için sayfalara ihtiyaç yoktur. Kendisiyle özdeşleşmiş ve yaymayı kendine misyon edindiği 5 değer vardır. Bunlar ‘ Dürüstlük, iş kalitesi, girişimcilik, vatan sevgisi ve hoşgörü..’ Verdiği eğitimlerde, konferanslarda ve kitaplarındaki çıkış noktaları hep bu beş değer olmuştur. Her ne kadar kendisi popüler olmayı hiç tercih etmese de Türkiye’nin dört bir yanında hatta sosyal paylaşım ağlarında en çok adı geçen ve videoları paylaşım rekoru kıran bir Eğitimci ve Danışman... Bir de ‘Süperman Türk Olsaydı’ dersek, heralde bu ismi tahmin etmemeniz mümkün değil. Tabii ki, bu isim Ahmet Şerif İzgören... Ahmet Şerif İzgören sayfalarımıza konuk o...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık