Kişisel Gelişim

Bebek Bakımı, Yeni Doğan Bir Bebek, Bezleme

 Bebek bakımı, Yeni Doğan Bir Bebek, Bezleme

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek, Bezleme Bebekler genelde ilk 24 saat içerisinde büyük ve küçük abdestlerini yaparlar. Bazıları daha doğum odasında bunu yaparken bazılarında 24 saatten sonraya kadar da gecikebilir. Bebeklerin çiş yapmaları geciktiği zaman doktor nedenini bulmak için araştırma yapacaktır. Yeni doğan bebeklerin çoğu günde 6-18 defa küçük abdest 7-8 defa da büyük abdest yaparlar. Kumaştan ya da tek kullanımlık bezler kullanabilirsiniz. Bebek her bezini kirlettiği zaman değiştirilmesine ihtiyaç duyulacağı için elinizde temiz bezlerden bolca bulunması gerekir. (Bebek, bebek bakımı, tüp bebek, bebek kıyafetleri, bebek odası, bebek bakıcısı, bebek arabası, bebek malzemeleri, bebek resimleri, bebek isimleri, tup bebek, bebek bakıcı, bebek gelişimi, bebek giyim, bebek ürünleri, bebek oyunları, beb...Devamını Oku »

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek, Göbek Bağı Bakımı

Bebek bakımı  , Yeni Doğan Bir Bebek, Göbek Bağı Bakımı

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek, Göbek Bağı Bakımı Göbek bağının kalan kısmı, 7-10 gün içerisinde çürüyerek düşer. Kalan kısım düştükten sonra altta kalan bölge bebeğin göbeği olacaktır. Göbek bağı enfeksiyon kapabileceği için, bakımının yapılması çok önemlidir. Göbek bağım kuru ve temiz tütünüz. Fakat bandaj, bez ya da herhangi bir şeyle üzerini kapatmayın. Bazı sağlık bakım uzmanları, ilk haftada göbek bağında bazı merhemleri kullanmayı da önermektedirler. Eğer kalıntının etrafındaki ciltte kızarıklık görüyorsanız, doktoranuza hemen iletmelisiniz. (Bebek, bebek bakımı, tüp bebek, bebek kıyafetleri, bebek odası, bebek bakıcısı, bebek arabası, bebek malzemeleri, bebek resimleri, bebek isimleri, tup bebek, bebek bakıcı, bebek gelişimi, bebek giyim, bebek ürünleri, bebek oyunları, bebekler, bebek giydirme, bebe...Devamını Oku »

Bebek Bakımı, Yeni Doğan Bir Bebek, Göz Bakımı

Bebek bakımı, Yeni Doğan Bir Bebek, Göz Bakımı

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek, Göz Bakımı Doğumdan hemen sonra, doğum uzmanları bebeğin gözlerine ilaç içeren damlar damlatacaklardır. Bu ilaç, doğum sırasında göze girebilecek muhtemel enfeksiyonlara karşı bir önlem olarak kullanılmaktadır Gözlerde kızarıklık ve yaşarma gibi diğer enfeksiyon belirtileri olmadığı sürece daha ileri tedavilere gerek yoktur. Eğer bu belirtiler görürseni; doktorunuza haber verin. Gözleri temiz tutmak için yapacağım; çay gözleri kapattıktan sonra ıslak bir pamuk ya da bezle gözleri sılmenudir. (Bebek, bebek bakımı, tüp bebek, bebek kıyafetleri, bebek odası, bebek bakıcısı, bebek arabası, bebek malzemeleri, bebek resimleri, bebek isimleri, tup bebek, bebek bakıcı, bebek gelişimi, bebek giyim, bebek ürünleri, bebek oyunları, bebekler, bebek giydirme, bebek arabaları, bebek odaları...Devamını Oku »

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek, Banyo Yaptırma

Bebek bakımı  , Yeni Doğan Bir Bebek, Banyo Yaptırma

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek, Banyo Yaptırma Bebeğin temiz bakılması, iyi bir sağlık ve hijyenin kaynağıdır. Doğumdan sonra ilk birkaç gün içerisinde bebeğe cam bir banyo yaptırmak iyi bir fikirdir. Tam bir banyo yaptırılmadan da bebeğin baş ve vücut bakımı yapılabilir. Hafif bir sabunla ve sünger kullanarak özellikle bez takılan ve vücut çizgilerinin olduğu bölgelerin temizlenmesi çok faydalı olacaktır. Bebeğin ilk banyosu, sabit bir vücut ısısına kavuşana ve doğumdan sonrasına alışana kadar yapılmamalıdır. Hastane sorunluları bebeğinize uygun banyo zamanım söyleyeceklerdir. Eğer bebeğiniz! nasıl banyo yaptiracağınızdan emin değilseniz ve sorularınız varsa paniğe kapılmadan, hastaneden çıkmadan önce bu konular hakkında bilgi almalısınız. (Bebek, bebek bakımı, tüp bebek, bebek kıyafetleri, bebek odası, bebek bakıcısı, bebek arabası...Devamını Oku »

Bebek Bakımı, Yeni Doğan Bir Bebek - Bebeğiniz! Nasıl Banyo Yaptıracaksınız?

Bebek bakımı, Yeni Doğan Bir Bebek - Bebeğiniz! Nasıl Banyo Yaptıracaksınız?

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Bebeğiniz! Nasıl Banyo Yaptıracaksınız? - Bebekler için özel yapılmış küvetler kullanınız. - Küvete, elinizin ayasına ılık gelecek sıcaklıkta 5 cm. su doldurun. Suyun çok sıcak olmadığından emin olmalısınız. - Bir saniye bile olsa bebeğiniz! küvette yalnız bırakmayın. Eğer telefon ya da kapı çalarsa bebeğiniz! yanınıza alın. Bebeğiniz! acilen yanınıza almanız durumunu gözönünde bulundurarak kuru bir havlu yanınızda bulundurun. - Eğer bebeğiniz banyo yapmaktan hoşlanıyorsa acele etmeyin. Onun suyu incelemesine, rahatlamasına ve su sıçratmasına olanak tanıyın. Çocuklar, banyo oyuncaklarına ihtiyaç duymazlar. Suyun kendisi bebekleri eğlendirmek için yeterlidir. (Bebek, bebek bakımı, tüp bebek, bebek kıyafetleri, bebek odası, bebek bakıcısı, bebek arabası, bebek ma...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık