Kişisel Gelişim

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - İlk Ağlama

Bebek bakımı  , Yeni Doğan Bir Bebek - ilk Ağlama

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - ilk Ağlama Bebeğin ilk ağlaması genelde ilk alınan nefesle ilgilidir. Doğumda, bebekler için nefes alma içgüdüsel bir olaydır. Neden olduğu cam açıklık kazanmamıştır. Bebeğin kan yapısındaki değişikliklere ve doğum sürecine bağlıymış gibi gözükmektedir. Akciğerler, doğumda oksijeni kana taşımak üzere plasentanın yerini almaktadırlar. Bu fonksiyonların gerçekleşmesi için bebek doğduğunda akciğerlerin sadece havayla dolabilmesi değil, ağız ve burundaki hava yollarının ve kasların da normal olması gerekir. Doğumdan sonra, akciğerlerle dış dünya arasındaki basınç farkı, akciğerlerin havayla dolmasını ve genişlemesini sağlamaktadır. Bu .hava hareketi bebeğin soluk almasına ve ağlamasına olanak sağlamaktadır. Birçok bebek, doğumda güçlü bir şekilde ağlamaktadır. Bazıları doğduklarında hiç ağlamada...Devamını Oku »

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Doğuma Cevap

Bebek bakımı  , Yeni Doğan Bir Bebek - Doğuma Cevap

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Doğuma Cevap Doğumdan sonra bebeğin reaksiyonları, l ve 5. dakikalarda olmak üzere apgar puanlaması adı verilen bir sistemle değerlendirilecektir. Bu puanlama, doğumda bebeğin sağlığı ve durumu hakkında bilgi edinmenizi sağlayacaktır. Bu puanlama, bebeklerin doğuma ve hayata olan reaksiyonlarıyla ciddi şekilde ilgilenen Dr. Virginio Apgar tarafından oluşturulmuştur. Apgar puanlaması 5 alanı kapsamaktadır. bunlar; kalp hızı, solunum, kasların durumu, refleksler ve cilt rengidir. Her biri için O ya da 2 puan verilir. Apgar puanlaması bu puanların toplamasıyla elde edilir. Çoğu bebeğin puanı 7'den büyüktür. Apgar puanlaması belli bir zaman için bebeğin gelişimin! anlamaya yardım etse de tek basma, doğumdan önce bebeğin nasıl olduğu ve gelecekte nasıl olacağı hakkında bilgi sağlamaz. Diğer belirtiler de, bebeğin ge...Devamını Oku »

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Topuk- Delme Testleri

Bebek bakımı  , Yeni Doğan Bir Bebek - Topuk- Delme Testleri

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Topuk- Delme Testleri Bebek hastaneden taburcu edilmeden önce, bazı hastalıklar için bebeğin topuğundan kan örneği alınacaktır. Bu hastalıklardan bir tanesi, bebeğin vücudunun fenilalanin adlı maddeyi yıkamadığı "fenilketonuri" hastalığıdır. Fenilketonuri, zeka geriliğine yol açmaktadır. Fakat erken teşhis edildiği zaman özel bir diyetle tedavi edilebilmektedir. Başka bir hastalık da, tiroid bezi hormanlarının düşük olduğu hipotiroidizmdir. Bu hastalık, zeka geriliğine ve orak hücreli kansızlığa yol açabilmektedir. Alınan kan örneklerinde bebeğin glikoz ve bilirubin düzeyleri de kontrol edilebilir. (Bebek, bebek bakımı, tüp bebek, bebek kıyafetleri, bebek odası, bebek bakıcısı, bebek arabası, bebek malzemeleri, bebek resimleri, bebek isimleri, tup bebek, bebek bakıcı, bebek gelişimi, bebek giy...Devamını Oku »

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Kilo Ve Yaş

Bebek bakımı  , Yeni Doğan Bir Bebek - Kilo ve Yaş

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Kilo ve Yaş Bir bebeğin doğduğu zaman kaç kilo olduğunu herkes bilmek ister, Hastene genel olarak bunu size kilogram olarak ifade edecektir. Tam olarak "bu kilo en iyidir" denebilecek bir değer yoktur. Fakat bebeğin doğduğu yasa göre değişen bazı normal değerler bulunmaktadır. Bir bebeğin normal yaşı, annenin son adetinin ilk gününden itibaren 37 ve 42 hafta arasında değişmektedir. Yaş ve kilo, fetüsün doğumdan önce normal gelişip gelişmediğin! gösterebilir. (Bebek, bebek bakımı, tüp bebek, bebek kıyafetleri, bebek odası, bebek bakıcısı, bebek arabası, bebek malzemeleri, bebek resimleri, bebek isimleri, tup bebek, bebek bakıcı, bebek gelişimi, bebek giyim, bebek ürünleri, bebek oyunları, bebekler, bebek giydirme, bebek arabaları, bebek odaları, anne bebek) DERLEY...Devamını Oku »

Bebek Bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Cilt

Bebek bakımı  , Yeni Doğan Bir Bebek - Cilt

Psikoloji, Bebek, Bebek bakımı Bebek bakımı , Yeni Doğan Bir Bebek - Cilt Bebek doğduğu zaman cildi, vemiks, (venux) adı verilen beyazımsı ve kaygan bir maddeyle kaplıdır. Kan ve diğer materyallerden de bulunabilir. Bu normaldir. Bebeğin cildi çok ince gözükebilir. Vemiks yıkandıktan sonra cilt havayla temaşa geçtiğinde hafif de olsa soyulma oluşabilir. Bebeğin sırtında ve omuzlarında "lanugo" adı verilen ince kıllar bulunabilir. Bu kıllar, doğumdan önce ve doğumdan sonra kaybolmaya başlarlar. Tamamen kaybolmaları 1-2 hafta alabilir. Doğumdan'sonra bebeğin cilt rengi, her yerde aynı olmayabilir. Ciltlerin! saran verniks yamnda bazı bebekler, özellikle elleri ve ayakları olmak üzere mavimsi ya da gri renkte gözükebilirler. Bu durum bebeğin erken donemdeki kan dolaşımında olan değişikliklerden kaynaklanır. Genelde kaybolmaktadır. Farklı etnik ve ırklara mensup bebeklerin cilt renk...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık