Kişisel Gelişim

Hayata Bakış Açımızı Değiştirecek Felsefi Filmler

Hayata Bakış Açımızı Değiştirecek Felsefi Filmler

Bazı filmler daha ilk dakikasında seyircinin suratında bir tokat gibi patlar... Bazısı ilerledikçe ince bir sızı gibi içinize yavaş yavaş akar. O sahneler üzerinden yıllar geçse bile aklınızdan çıkmaz. Tempo dergisi seyredenin hayatını değiştiren birbirinden farklı kuşaklar üzerinde silinmez etkiler bırakan filmleri seçti. İşte o filmler. 1.Ölü Ozanlar Derneği Katı bir disiplin anlayışını kırmaya çalışan idealist öğretmen John Keating’in hikâyesi çerçevesinde şekillenen filmimizde John Keating’in, katı ve ezberci eğitim sisteminin kalıplarını kırmaya çalışışının hikayesi anlatılıyor. 2.Rope Nietzsche’nin üst insan kavramına bir eleştiriyi görürüz. İnsanların toplumsal ve ahlaki kurallar çizgisine çıkmasının doğuracağı olumsuz etkiler anlatılır. Devamını Oku »

Geliştirme İçerikli Sözler

Geliştirme İçerikli Sözler

Kadınların zekaları kendilerini seven erkeklerden kalma tortulardan oluşur. Tıpkı erkeklerin zevkinde de hayatlarından geçmiş kadınların izinin kalması gibi. Çoğu zaman bir kadının bize çektirdiği dayanılmaz acılar başka bir kadının bizi sevmesine ANDRE MAUROIS Bir insanın nasıl güldüğünden terbiyesini, neye güldüğünden ise zekâsını ve seviyesini anlarsınız. Mevlana Celaleddin-i Rumi Yalnızca kendine ve sana ihanet etmeyecek birine güven. Thomas Fuller Adaletin bulunmadığı yerde herkes suçludur DUVERGER Fizik kendini metafizikten sakın NEWTON Herkesin birbirine benzediği yerde hiç kimse yoktur. M.FOUCAULT Dışarıda bırakılmak içeri kapatılmakla aynı şeydir. M.FOUCAULT Sen o k...Devamını Oku »

Oyunun Tadını Çıkarmak

Oyunun Tadını Çıkarmak

Bütün bu dünyanın tiyatrodan bir farkı yoktur, bu nedenle dünyayı fazla ciddiye alma. Ciddiyet zorla başını derde sokar; başına iş açacaksın. Bu konuyu önemseme. Hiçbir şey önemli değildir; bütün bu dünya sadece bir oyundur. Dünyayı bir oyun olarak görebilirsen, başlangıç bilincini yeniden ele geçireceksin. Çok ciddi olduğun için tozlanıyorsun. Bu ciddiyet problemler yaratır. O kadar ciddiyiz ki, bir oyun izlerken bile toz tutarız. Bir sinemaya git ve seyircilere bak. Perdeye bakma, görüntüyü unut; perdeye bakma, sadece sinemadaki seyirciye bak. Birisi gözlerinden yaşlar süzülerek ağlıyor olacak, birisi kahkaha atıyor olacak, birisi cinsel açıdan uyarılmış olacak. Sadece insanlara bak. Ne yapıyorlar? Onlara ne oluyor? Perdede hiçbir şey yok, sadece görüntüler, ışık ve gölge görüntüleri var. Perde boştur. İnsanlar neden heyecanlanıyor? Gözyaşı döküyor, ağlıyor, gülüyor. Görüntü sadece bir görüntü değil; film sadece bir film değil. Bunun sadece bir öykü olduğunu unut...Devamını Oku »

Huzura Ulaşmanın Tek Yolu..Huzura Durmaktır ...

Huzura Ulaşmanın Tek Yolu..Huzura Durmaktır ...

Her gece, bir koltuğa otur, başını gevşek ve hareketsiz bir halde geriye bırak. Yastık kullanabilirsin, böylece dinlenme vaziyetinde olursun ve boynunda gerilim olmaz. Sonra alt çeneni bırak, sadece gevşet, ağız hafifçe aralansın. Burundan değil, ağızdan nefes almaya başla. Ancak nefes değişmemeli, her zaman olduğu gibi doğal olmalı. İlk birkaç nefes biraz düzensiz olacak. Zamanla nefesler oturacak ve nefes alıp verme çok fazla sığlaşacak. Nefes çok hafifçe içeri girip çıkacak; olması gerektiği gibi. Ağzını açık, gözlerini kapalı tut ve hareket etme. Sonra bacaklarının, eklem yerlerinden kopmuş da senden uzaklaşıyormuş gibi gevşediğini hissetmeye başla. Bacakların senden alınıyormuş gibi hisset, kesilmişler. O zaman sadece üst bölümden ibaret olduğunu düşünmeye başla. Bacaklar gitti. Sonra eller: her iki elinin de gevşediğini ve senden alındığını hayal et. Ellerin ayrıldığında içerde bir 'klik' sesi bile duyabilirsin. Artık ellerin ...Devamını Oku »

Beden-Zihin Bağlantısını Kurmak

Beden-Zihin Bağlantısını Kurmak

İnsanlar neden bu kadar yorgun görünüyor? Hepsi savaşıyor. Dinin sana savaşmayı öğretiyor, yetiştirilişin tamamen çatışma üzerine kurulu, çünkü ego ancak mücadele yoluyla yaratılabilir. Gevşediğinde, ego ortadan kaybolur. Gevşemek, egosuz olmak demektir.Irmakla birlikte hareket edersen, bir ego yaratamazsın. Ego doğaya aykırı bir fenomendir; egoyu yaratmak çok büyük enerji gerektirir ve onu korumak da çok büyük enerji gerektirir. Bir egoya sahip olmak çok pahalı bir olaydır. Bütün yaşamını ona harcarsın. Farkındalık ve gevşeme: madalyonun iki yüzü. Neden gerginsin? Bütün o düşünce ve korkulardan oluşan kimliğin, ölüm, iflas, dolar düşüyor...bunlar senin gerilimlerin ve bedenini de etkiliyor. Bedenin de geriliyor, çünkü beden ve zihin birbirinden ayrı iki varlık değil. Beden-zihin tek bir sistemdir, zihin gerildiğinde, beden de gerilir. Farkındalık ve gevşeme madalyonun iki yüzüdür. İkisini birbirinden ayıramazsın. Farkındalıkla başlayabilirsin, ondan sonra ge...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık