Kişisel Gelişim

Hedefe Ulaşmak

HEDEFE ULAŞMAK

HEDEFİ GÖRMEYEN BAŞARAMAZ Florence Chadwick, hem Fransa’dan İngiltere’ye, hem de İngiltere’den Fransa’ya yüzerek Manş denizini her iki yönde geçen ilk bayan yüzücüydü. Bir ideali daha vardı. Catalina adasından California sahiline kadarki 21 millik mesafeyi yüzen ilk bayan olmak istiyordu. Ama bu iş hiç de o kadar kolay olmayacaktı. Yılın en sıcak günlerinden 4 Temmuz’da bile , yüzeceği denizin suyu insanın bedenini uyuşturacak kadar soğuktu. Hava o denli sisliydi ki, yüzücü kendisine eşlik eden tekneleri zorlukla seçebiliyordu. Üstelik o bölgede köpek balıklarına rastlanıyordu. Florence soğuğa ve köpek balıklarına rağmen tam 15 mil yüzdü. Teknede bulunan annesi ve antrenörü ‘Başaracaksın! Az kaldı!’ diye bağırıyorlardı. Televizyonlarının başında onu seyreden milyonlarca insan, başarısı için dua ediyordu. Sonra 5 mil daha yüzdü. Hatta California sahillerine sadece yarım mil kaldı. Teknelerdekilerin bütü...Devamını Oku »

Hayatta Kişisel Gelişim

Hayatta Kişisel Gelişim

Herkesin bir isteği,bir beklentisi vardır hayattan.Hayalleri vardır asla gerçek olmayacağına inandığı. Hepimiz hayal kurarız,kimi zaman gözümüze imkansız görünür bu hayaller."ÇOCUKÇA KURUNTULAR" diye isimlendirir zihnimiz bunu.Aslında bir kuruntudan çok daha fazlasıdır,ki bu gerçeğin farkına vardığımızda çok geç kalmış olabiliriz... Bazılarımız para ister,kazanmak ister,bazılarımız güzel bir kariyer,bazılarımız yolda yürürken gözüne kestirdiği bir arabayı...Fakat o çok beğendiğiniz arabayı alacak paranız mı yok?...Hiç dert etmeyin.Eğer çok isterseniz,hayalinizin peşini bırakmaz ve istediğinizi elde edene kadar koşarsanız,muhakkak ki şans sizden kaçmaktan bıkacak ve size kucak açacaktır.O çok beğendiğiniz araba sizin olacaktır,lakin bu hırsınıza,kararlılığınıza,kendinize bir armağandır... Kendimizi sevmek ve başarılarımızı ödüllendirmek,güzel bir hayat için şarttır bence. Şimdik bir düşünün.Siz hayattan ne istiyorsunuz? Bir ev mi,güzel bir ara...Devamını Oku »

Sınavlara Hazırlık Sürecinde Kişisel Gelişim

Sınavlara Hazırlık Sürecinde Kişisel Gelişim

Sınavlara Hazırlık Sürecinde Kişisel Gelişim Yaklaşık 10 milyonu aşkın öğrencinin geleceğe dair hayallerinin giriş kapısı niteliği taşıyan SBS,LYS,YGS,KPPS,ALES vb. gençlerimizin kişisel gelişim süreçlerini olumsuz yönde etkiliyor.Ebeveynleri ile birlikte, sınav odaklı bir hayat tarzı oluşturan 14-25 yaş grubu gençlerimiz, kişisel gelişim faaliyetlerini önemsemiyor veya onlardan mahrum kalıyor. Bu mahrumiyet onlara yanlış meslek seçimi ve mutsuz bir hayat olarak geri dönüyor. Oysa ki gençlerimizin etkin, hızlı ve sağlıklı bir şekilde kişilik gelişimlerini oluşturacakları yaş grubu 14-25 arasıdır. Gençlerimizin sınav odaklı bir hayat tarzı oluşturan 14-25 yaş grubu gençlerimiz, kişisel gelişim faaliyetlerini önemsemiyor veya onlardan mahrum kalıyor. Bu mahrumiyet onlara yanlış meslek seçimi ve mutsuz bir hayat olarak geri dönüyor. Oysa ki gençlerimizin etkin, hızlı ve sağlıklı bir şekilde kişilik gelişimlerini oluşturacakları yaş grubu 14-25 arasıdır. Devamını Oku »

Eğitimin Ve Öğretimin Bireyin Kişisel Gelişimi

Eğitimin Ve Öğretimin Bireyin Kişisel Gelişimi

Kişisel gelişim bireyin psikolojik sosyal ve entelektüel anlamda kendini geliştirmesine verilen addır. Birey çok daha fazlasına sahip olacakken daha azıyla yetiniyorsa, oldukça zeki olmasına rağmen hiçbir şey öğrenmiyorsa kişisel gelişime ihtiyacı var demektir. Kişisel gelişimi başlatmanın en önemli aşaması kendini tanıma aşamasıdır. Birey kendini tanımazsa hangi alanlarda kendini geliştirmesi gerektiğini bilemez. Farklı zeka türleri vardır. Her insanın zeka türü farklıdır. Bu nedenle hangi alanda daha başarılı olduğunuzu bulmalısınız. Duygusal zekânızı yükseltmek sizin elinizdedir. Empati kurmayı başaramıyorsanız, 1 gün boyunca gözlerinizi bağlayıp yaşamaya çalışın, körlerin halini çok iyi anlayacaksınız. Kişisel gelişiminizi sadece kişisel gelişim kitapları ile sağlayamazsınız. Kişisel gelişim bir bütündür. Yaşayarak ve yaparak öğrenme kişisel gelişimin en önemli kuralıdır. Kişisel gelişimi sağlam...Devamını Oku »

Kişisel Gelişimde Bireyin Gelişimi

Kişisel Gelişimde Bireyin Gelişimi

Günümüz iş dünyasında sadece üniversite eğitimi ile edinilmiş akademik bilgilerin yeterli olmadığı kuşku götürmez bir gerçektir. İş dünyası kendisini uzmanlaşmak istediği alanda geliştirmiş ve güncel bilgilerle donatmış adayları tercih etmektedir. Kariyeriniz ile ilgili planlar yaparken özellikle uzmanlaşmak istediğiniz alan ile ilgili sürekli öğrenmeyi ve gelişimi hedeflemeniz gerekmektedir. KİŞİSEL GELİŞİM NEDİR? BİREYSEL GELİŞİM NEDİR? Bireyin sahip olduğu niteliklerin bilgi beceri ve davranışların geliştirilmesi anlamına gelmektedir. NEDEN KİŞİSEL GELİŞİM – BİREYSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ ALMALIYIZ?Bireyin nitelikleri geliştikçe çevresiyle olan etkileşimi ve iletişimi de gelişir. Bu da hem sosyal yaşamda hem de çalıştığı kurumda daha verimli ve etkili olması anlamına gelir. Ayrıca iş doyumu ve motivasyonu da artar. Kişisel gelişim eğitimleri çalışanların çok yönlü gelişimlerine olanak sağlar. Bu tür eğitimlerin temel amacıçalışanların da...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık