Kişisel Gelişim

Kendini Geliştirme Yolları

Kendini Geliştirme Yolları

Hayatta tutarlı bir şekilde düzenli olmalıyız. Hem sosyal hem de özel hayatımızda tutarlı olmak, zaman yönetiminde önemlidir. Çalışma masasının bile düzenli-tertipli olması zaman yönetimi konusunda bizi çok avantajlı kılacaktır. Zaman öyle bir kaynak ki ne bir yere saklayıp sonra kullanabiliyorsunuz, ne yenileyebiliyorsunuz ne de parayla satın alabiliyorsunuz. Bir gün 24 saat; bu herkes için eşit. Hal böyleyken bu denli değerli bir kavramı yönetmek bize düşüyor o zaman değil mi? İş ve özel yaşamımızı dolu dolu ve kaliteli bir şekilde yaşayabilmemiz için zamanı iyi yönetmemiz şart. Hayattaki amaçlarımızı doğru belirlemek her şeyde olduğu gibi zaman yönetiminde de öne çıkan bir unsurdur. Zamanı organize ederken kendimizi eğitmemiz gereken en önemli konulardan bir tanesi ise gerektiğinde “hayır” diyebilmektir. Yaşamımızın her noktasında hayır diyebilmek önemli olduğu kadar iş hayatında da bu çok önemlidir. Her işi yapabilirim şeklinde ...Devamını Oku »

Katran Ağacı (Sedirağacı)

  KATRAN AĞACI (sedirağacı)

ŞİFALI BİTKİLER - KATRAN AĞACI (sedirağacı) Çamgiller familyasından; oldukça gösterişli ve heybetli bir ağaçtır. Dalları yataydır. Yaprakları iğne gibi olup, demet şeklindedir. Renkleri/ ilk başta koyu yeşildir. Sonra açık mavi yeşile dönüşürler. Kozalağı, olgunken açık kestane renklidir. Uzun ve ova! şeklindedir. Tohumlarından bir tür reçine elde edilir. Odunu kokuludur. Faydalı İdrar attırır. Cilt solunum yolları hastalıklarında kullanılır. Mikrop öldürücüdür. (güzellik, güzellik merkezi, güzellik bakım, kadın güzellik, guzellik, güzellik ürünleri, güzellik sağlık, bitkisel güzellik, şifalı bitki, bitki tedavisi) Alıntıdır… …Alıntıdır… REKLAMDIR… …REKLAMDIR… İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: Devamını Oku »

İnsan İlişkileri ( Hangimiz Haklı? )

İnsan İlişkileri ( Hangimiz Haklı? )

Hangimiz Haklı? İki öğrenci sınıfta ciddi bir biçimde tartışıyorlarmış. Bunu gören öğretmenleri, onlara çok önemli bir ders vereceğini söyleyerek, masasının iki ucuna karşılıklı oturmalarını istemiş. Aralarına, iki renkli bir vazo getirip koymuş. Öyle ayarlamış ki masadaki vazoya, bir taraftan bakınca siyah, diğer taraftan bakınca beyaz görünüyormuş. Sırayla vazonun rengini sorunca, bu sefer öğrenciler vazonun rengi için tartışmaya başlamışlar. Biri “Siyah”, diğeri de “Beyaz” diye itiraz ediyormuş. Öğretmenleri olaya bir kez daha müdahale etme gereksinimi duymuş. Öğrencilerinden bu dersin tamamlanması için bir şey daha rica edeceğini belirterek, yer değiştirip vazonun rengi hakkında tekrar konuşmalarını istemiş. Yer değiştirdiklerinde anlamışlar ki vazo siyah değil beyazmış, aslında beyaz değil siyahmış. Bu öğrencilerin kaçıncı sınıfta olduklarını düşünüyorsunuz diye sorarsak, alacağımız yanıt büyük oranda ilköğretim öğrencisi o...Devamını Oku »

İnsan İlişkileri ( Sorunlu İlişkiler )

İnsan İlişkileri ( Sorunlu İlişkiler )

Sorunlu İlişkiler Öykü şöyle.. Çok eski zamanların dondurucu bir kışı yaşanırken, bütün hayvanlar acımasız soğuktan çok etkilenmiş ve çok büyük kayıplar vermişler. Ama en çok kayıp veren kirpilermiş. Çünkü onların pek çok hayvan gibi kalın kürkleri olmayıp, kendilerini sıcak tutması mümkün olmayan dikenleri varmış. Bu durumdan çok endişe duyan kirpiler, en az zararla kışı geçirebilmek için meclislerini toplamış ve çözüm aramaya başlamışlar. Tartışa tartışa, nihayet gece olunca tüm kirpilerin bir araya toplanmasına ve birbirlerine çok yakın durarak geceyi geçirmelerine karar vermişler. (insan, insan ilişkileri, ilişki, insan kaynakları, iletişim) Böylece kirpiler birbirlerinin vücut sıcaklığından yararlanacak ve aralarındaki hava akımını önleyerek donmaktan kurtulacaklarmış. İlk geceki tecrübelerinde bunun işe yaradığını görmüşler. Ama daha önce hiç ön göremedikleri bir başka sorun çıkmış ortaya. Üşüyen kirpiler ...Devamını Oku »

İnsan İlişkileri ( Zor İnsanlar Ve İlişki )

İnsan İlişkileri ( Zor İnsanlar ve İlişki )

Zor İnsanlar ve İlişki İletişim kurmakta zorluk çeken insanları uzmanlar,“Zor İnsanlar” olarak adlandırılıyor. Zor insanlar, toplumdan topluma, kişiden kişiye göre farklı olarak tanımlansa da temelde benzer davranışlar gösteriyorlar. Pek çok kişi çevresindeki zor insanlardan şikayet eder. Evde, işte, okulda kısacası her ortamda bir zor insan bulunur. Oysa aslında “zor insan” diye bir şey yok. Zorlayıcı davranışlar var. Ve maalesef bazı insanlar sürekli bu şekilde bir davranış içinde bulunuyorlar. (insan, insan ilişkileri, ilişki, insan kaynakları, iletişim) “Coping With Difficult People / Zor İnsanlarla Başa Çıkmak” kitabının yazarı Robert M. Bramson bazı insanların neden farklı tavırlar sergilediklerini şöyle açıklıyor: “Bazı insanlar karşılarındakinin performansını düşürmek ve onların şevkini kırmak için bilerek ‘zor’ tavırlar sergiler.” Her zor insan birbiriyle aynı davranışları ser...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık