Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçluğu Eğitimi

Yaşam Koçluğu Eğitimi

Yaşam koçluğu 90′lı yıllardan beri ABD, İngiltere ve Avustralya’da uygulanmakta olan bir eğitim programı olarak gelişim ve eğitim sektörü içerisinde önemli bir yer edinmiştir. Türkiye'de ise son yıllarda gündeme gelmiş olan profesyonel yaşam koçluğu özellikle yaşamı kolaylaştırıcı özellikleri nedeniyle talep edilen bir çalışma şekli halini almıştır. Yaşam koçluğu, en kolay anlatımla hayal ettiğiniz şeyleri planlara, planladığınız şeyleri gerçeğe dönüştürme noktasında siz hayatınız boyunca kullanabileceğiniz bir takım yöntemler öğretmektir. Koçluk Nelere Yardımcı Olur? Bulunduğunuz çıkmazdan kurtulmaya ve kendinize dürüst olmaya mı ihtiyacınız var? Hayatınızın kontrolü kimin elinde? Yaşam kalitenizi mi değiştirmek istiyorsunuz? İşinizi ve gelir düzeyinizi değiştirmek mi istiyorsunuz? Ruh+Beden+Zihin üçlüsünü mü dengelemek istiyorsunuz? “Hayır” demekte zorlanıyor musunuz? İstedi...Devamını Oku »

Yaşam Koçu

Yaşam Koçu

Yaşam Koçundan Tavsiyeler HAYIR'I ÖĞRENİN; Gerekli veya gereksiz yere söylediğiniz her 'evet' sözcüğünün altında, mükemmele ulaşma hırsı vardır. Kişi özellikle beğenilen bir arkadaş, harika bir anne veya harika bir eş olma duygusuyla, karşısından gelen her öneriye veya isteğe 'evet' der. Oysa, her isteğe evet derseniz, kendinize olan saygı ve güveni kaybeder, hayatınızı tamamen başkaları üzerine inşa etmiş olursunuz. Bu yüzden kendinizi 'hayır' sözüne alıştırın. PAYLAŞMAK ŞART Görevlerinizi başkalarıyla paylaşın! şu ana kadar hiçbir görevinizi başkasından istememişseniz ve başkasının almayacağını düşünüyorsanız, sonucu öğrenmenin bir tek yolu var Onlara paylaşmayı önerin! Yakınınızda olan bireyler görevi kabul etmezlerse, kullanılıyor olduğunuzun farkına varırsınız. Bu durumda ise, tavır koymak en doğru davranışlardan biridir. İŞTEN KAÇMAYIN Kendine olan güvenini sağlamlaştırmak isteyen bir kişinin, riskli olaylara da atılması lazımdır. Bunun için öncelikle ke...Devamını Oku »

Yaşam Koçu Olmak İstiyorum

Yaşam Koçu Olmak İstiyorum

Yaşam koçluğu kelimenin basit anlamıyla planları ve gerçeklik payı olan hayalleri gerçekleştirmek için sunulan profesyonel bir hizmettir. Antrenörler ile gerçekleştirilmektedir. Düşünce boyutunda düşünürsek çalışmalarımız hakkında kararsızlık durumları ya da üzerimizde sıkışmış yoğunluklar hissettiğimiz noktasında iyi bir yön seçme ve en doğru kararı alma konusunda yardımcı olmayı hedefleri belirlemeyi ve başarıyla sonuca ulaşmayı hedeflemektedir. Bunu yaparken de, yeni bakış açıları kazanmak yardımcı olmak gibi çeşitli tekniklerden yararlanılır. Böylece sahip olduğu yetkilerinin önünü açmak için iyi bir şans yakalamış olacaksınız. Oturumlarda projelerimizi, biz sizinle birlikte ortak bir strateji geliştirmek önceliğine dayandırıyoruz. Bize neden ve ne için sormayın. Biz geçmişe bakmıyoruz. Biz daha çok bireyin konsantre noktasına gelmesini hedefliyoruz. Yaşam koçu olarak, ben; • Ulaşmak istediğiniz hedefleri belirlemeniz için size cesaret vereceğ...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu Sertifikası

Yaşam Koçluğu Sertifikası

Yaşam Koçluğu/ Life Coaching bütün dünya üzerinde yüksek oranda rağbet gören bir iş alanı halini almıştır. Koçluk tekniklerinden, üst düzey bürokratlardan tutun da, iş dünyasında aktif rol alanlara ,yıldız sporculara, meşhur sanatçılara kadar çok geniş yelpaze içerisinde bulunan insanlar istifade etmektedirler. Bireylerin şimdi içerisinde bulundukları durum ile olmak istedikleri durum arasındaki mesafeyi kapatmayı hedefleyen bu sistem, kişileri arzuladıkları geleceğe ulaştırma noktasında etkili bir yoldur. Koçluk alırken de koçluk yaparken de insanı devamlı olarak geliştiren bu sistem içerisinde ilk andan itibaren etkili ve kesin sonuçlar almaya başlanmaktadır. Yaşam Koçu ise kişisel hedeflerimize ulaşma sürecinde bize bir yol haritası gösterir. Alanlarında başarılı olmuş binlerce insanın, hayatları boyunca elde ettikleri deneyimlerini bize sunar. Bu deneyimlerin ortak özelliklerini araştırır ve bizim kullanabileceğimiz stratejiler şekline çevirir. Bize sunmuş old...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu Sertifika Programları

Yaşam Koçluğu Sertifika Programları

Profesyonel Yaşam Koçluğu insanların hayatlarında, kariyerlerinde, iş ortamlarında ve örgütlerinde olağanüstü sonuçlar elde etmelerine yardımcı olan profesyonel bir ilişkidir. Koçluk süreci ile birlikte, danışanlar öğrenme düzeylerini derinleştirir, performanslarını artırır ve hayat kalitelerini iyileştirir. Her buluşma esnasında, danışan konuşmanın konusunu belirler. Bu sırada koç danışanı dinler, gözlem ve soruları ile süreç üzerine katkıda bulunur. Bu etkileşim netlik meydana getirir ve danışanı hareket etmeye teşvik eder. Koçluk, odaklanma ve seçeneklerin farkındalığın artması sağlama yoluyla danışanın sürecini hızlandırıyor. Koç, danışanın şimdi nerede olduğuna bakar ve gelecekte olmak istediği yere ulaşabilmek için neler yapmaya istekli olduğu konusu üzerine yoğunlaşır. Size Nasıl yardımcı Olabiliriz? style="mso-special-character:line-break"

Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık