Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçluğu Nasıl Yapılır ?

YAŞAM KOÇLUĞU NASIL YAPILIR ?

Hepimiz gün boyunca onlarca gerek iş yaşamımızda gerekse özel hayatımızda bir çok işle aynı anda uğraşıp, hepsini de en iyi şekilde yapmaya uğraşıyoruz. Ancak ne var ki çoğu zaman işi verimli yapmamızı engelleyen bazı faktörler yüzünden sonuçlar istediğimiz gibi sonuçlanmıyor. Genelde sebeplerini bilsek bile işin çözümüne nereden ve nasıl başlayacağımız konusunda kararsız kalarak eyleme geçmeyip erteleriz. Bu döngü devam ettikçe memnuniyetsizliklerimiz artmakta ve bir süre sonra ipin ucunu bırakırız. Bunların sonucunda da mutlu olmayan, amacı olmayan, yaşamdan ne beklediğini bilmeyen rutin bir şekilde yaşamı tüketen ve düşük motivasyonlu bireyler oluruz. Pek...Devamını Oku »

:: Yaşam Koçluğu Nedir?

:: YAŞAM KOÇLUĞU NEDİR?

Yaşam Koluğunun ne olduğunu anlamadan nce ne olmadığından bahsetmek gereklidir. Toplumumuzda yaşam kou, psikolog, pedagog, rehber, psikiyatr olmak zorunda değildir. Yaşam kolarının yaptığı iş, tedavi etmek, rehberlik, danışmanlık değildir. Yaşam koluğu başlı başına farklı bir meslek olarak değerlendirildiğinde daha iyi anlaşılabilir. Yaşam Koluğu, kişinin yaşamındaki engellerin ya da zorlukların ne olabileceğini keşfetmek ile başlar. Kişinin iinde bulunduğu anı fark etmesi yani, neler olduğunu incelemesi ve değerlendirmesiyle ilişkilidir. İnsanın iinde bulunduğu andan başlayarak, gemişi, geleceği ve bu gn ile bir btn haline gelmesini, yaşamının her alanında, iş, okul veya zel yaşamında ulaşmak istediği hedefler doğrultusunda bir yaşam srmesini, insan ilişkilerini istekleri doğrultusunda şekillen...Devamını Oku »

İzmir Yaşam Koçluğu

 İzmir Yaşam Koçluğu

Yaşam koluğu, yaşam ile hayaller arasındaki boşluğu kapatmaya dair bir analiz geliştirme bilgisidir. Yaşam koluğu, otoyol bakım ve inşasıyla kıyaslanabilir. Dz bir yzey oluşturmak iin yaşamın oyuklarını doldurur ve ortadan kaldırır. Netice olarak yaşam yolculuğu, yolcuyu faaliyetsizliğin sağ şeridinde kalıp amasız ya da ynsz, rastgele srklenmek yerine gerekten ziyaret etmek istediği yerlere gtrr. Kendi yaşamınızda ve başkalarının yaşamlarında bir değişiklik yapmak istiyorsanız yaşam kou olun.Bu, mşteriye ve koa keyif veren bir meslektir ve yaşam koluğu eğitiminde hayret verici dllere nasıl ulaşabileceğinizi gsterir. Yaşam koluğunu bir kariyer olarak dşnyorsanız, bu eğitim sizin kounuz olacak. Koluğun nasıl i...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçluğu

Hayatta ğrenebileceğimiz en heyecan verici ve dllendirici yetenek bilinaltını kullanmaktır. Dzenli ve dikkatli bir şekilde kendinizi kontrol ettiğinizde, daima sizin olan şaşırtıcı g tarafından aresiz bırakılmaya ve şaşırmaya istekli olduğunuzda, kendi isel işleyişiniz tarafından eğitilmeye hazır bulunduğunuzda ve tam olarak tanımlayıp analiz edemediğiniz şeyle dostluk kurduğunuzda, kendi potansiyelinizin gerekten dikkate değer bir boyutunu kendinize amışsınız demektir. Kendinizle bu tr bir ilişki kurmak ve bunu hayatınızın dzenli, otomatik ve disiplinli bir parası haline getirmeyi ğrenmek size inanılmaz kaynaklara gvenilir bir şekilde ulaşma imkanı sağlayacaktır. Bylece kendinizi daha btncl ve huzurlu hissedeceksiniz. ...Devamını Oku »

:: Yaşam Koçluğu

:: YAŞAM KOÇLUĞU

Yaşam koluğu, bir kişi hayallerini gerek dnştrmeye yardımcı olan teknikleri btndr.Yaşam koluğu en yksek potansiyelimize ulaşmakta bize yardımcı olur. Yaşam koluğu, danışanıyla alışmaya başladığında şey yapar: Yaşam koluğu kişinin yarattığı hayalleri nasıl yarattığını ve yaratmaya devam ettiğini aığa ıkarır.

Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık