Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçu

Yaşam Koçu

Yaşam Koçu işte her türlü kişisel hedeflerimize ulaşmamızda bize bir yol haritası gösterir. Alanlarında başarılı olmuş binlerce insanın, yaşamları boyunca elde ettikleri deneyimleri bize sunar. Bu deneyimlerin ortak özelliklerini araştırır ve bizim kullanabileceğimiz stratejiler haline çevirir. Bize sunduğu yöntemler, kişisel hedeflerimize ulaşırken daha az zamanda, daha az hata, daha az bedel ile verimli olmamızı sağlar. Yaşam koçluğu, bir anlık danışma değil sürekli bir destek sürecidir. İhtiyaç duyduğunuz her an size ön yargısız, pragmatik ve pratik çözümler sunar. Yaşam koçluğunun amacı sağlıklı kişilerin ihtiyaç, istek ve değerlerini temel alarak yaşamında bulunduğu yerden olmak istediği yere ulaşması için yaratıcı stratejiler oluşturmasını ve bunları eylem adımlarına dönüştürerek hedeflerine ulaşmasını sağlamaktır. Yaşam koçluğu kişinin belirlediği gerçekçi hedeflere bir plan dahilinde ulaşmasını sağlayan çözüm odaklı profesyonel bir hizmettir. Ya...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçluğu, en çok istediğinizi netleştirmede size yardımcı olmak, bir plan yaratmak ve arzuladığınız sonuçlara ulaşmada gerekli önemli değişimleri gerçekleştirmenizde size destek olmak hakkındadır. Profesyonel bir hizmet olarak, yaşam koçluğu, sürekli yatırımınızın yüksek bir oranda size geri dönmesini sağlar. Yaşam koçluğu çalışmasında öncelikle bulunduğunuz noktayı tespit eder sonunda ulaşmak istediğiniz noktaları net bir şekilde belirlersiniz. Sizi heyecanlandıran, hayata bağlayan, bir vizyonunuz olur. En önemlisi de koçluk aldığınız ilk günden itibaren hedeflerinize ulaşmak için kendinizi eylem içinde bulursunuz. Yaşam koçluğu ile danışmanlık birbirlerinden çok farklıdır. Danışman bir konunun uzmanı olan kişidir. Danışman, kendisine danışmak için gelen bir kişiye, uzmanı olduğu konu ile ilgili bilgi verir. Ona tavsiyelerde bulunur, konu ile ilgili yapılması gerekenleri sıralar veya gösterir. Yaşam koçluğunda ise tavsiye yoktur. Yaşam koçluğu dis...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Eğitimleri(Yaşam Koçluğu)

Kişisel Gelişim Eğitimleri(Yaşam Koçluğu)

"Coach" Fransızca kökenli bir kelimedir. Anlamı insanları bir yerden diğerine taşıyan araç, araba' dır. 1840’ larda özel öğretmenler için 1889 ve sonrasında ise sporcuları eğiten kişiler için kullanılırdı. Kendi liderlik tarzını oluşturma anlamında ise 1985 yıllarında Dr. Dick Borough tarafından kullanıldı. Daha sonralarda giderek popülerleşti ve koçluk okulları bile açıldı. Şu an 30 ülkede yaklaşık 7000 üye bu alanda çalışmaktadır. Bu kadar hızla yayılmasının nedeni, kısa zamanda etkin sonuçlar elde etmesidir. Kısaca tarihçesini verdikten sonra NLP ile ilişkisini açıklayabiliriz. NLP - Nöro Linguistik Programlamı (sinir dili programlaması ) bilinci ve bilinçaltını etkin bir duyarlılıkla kullanmaya yöneliktir. Zihinsel sürecin işleyişini yeniden yapılandırmayı hedefler. Bu hedeflere ulaşmak için bir dizi teknikler uygular. Zihnimizi ve nasıl düşündüğümüzü inceler. Dili nasıl kullandığımızı ve bizi nasıl etkilediğini inceler. Hedeflerimize ulaşmak için eylemlerimizi nasıl sıraladığımızı...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu Nedir?

Yaşam Koçluğu Nedir?

Koçluk, danışanın ve koçun seanslar dahilinde çalıştığı bir kişisel gelişim programı sürecidir. Amacı, kişiyi yaşamının her alanı içerisinde beklediği tatmin düzeyine ve hedeflerine ulaştırmaktır. Kişinin değerlerini, bireysel potansiyelini meydana çıkartmaktır. Kişiyi sabote eden düşünce ve inançları tespit etmek ve bunların kalıcı bir şekilde aşılması için çözüm geliştirmektir. Yaşam koçluğu, hayatında önemli yeri bulunan alanları belirlemek ve bu yaşam alanlarındaki mutluluk ve doyum seviyelerini arttırmaktır. Bu alanlar içerisinde yüksek mutluluğa ulaşmasına yardımcı hedef, strateji ve eylemleri oluşturmasına faydalı olmaktır. Koçluk süreci sizi harekete geçirir. Kişinin çıkmak istediği yol üzerinde onu destekler. Sizin için ne yapabilirim? Yaşam koçu, danışanıyla çalışmaya başladığı zaman üç temel şey yapar: 1. Bireyin oluşturduğu dünyayı nasıl meydana getirdiğini ve bunu nasıl sürdürdüğünü açığa çıkarır. 2. Danışanın hayallerine gi...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu

Yaşam Koçluğu

Koçluk kendinizi kendi yaşamınıza adamanızı sağlar. Dinamik ve dengeli bir hayata, pozitif yaşam enerjisine, huzur ve mutluluğa bu sayede ulaşabilirsiniz. Artık fırsatları etkin bir biçimde değerlendirecek, hedeflerinizi kolaylıkla belirleyecek, karşılaştığınız problemlerin çözümünde zorlanmayacaksınız. Her insanda kendi problemlerini çözebilecek ve kendini iyileştirecek güç vardır. Fakat bazen yaşam o kadar çok ağırlaşır ki kişi bu gücünü göremez. Yaşam koçluğu ile kişinin kendi içindeki potansiyeli kullanarak gücünü açığa çıkarması sağlanır ve şimdi olunan yer ile olmak istenen yer arasındaki mesafeyi aşma sürecinde kişilere yol arkadaşlığı yapılır. Yaşam koçunuz zaten içinizde taşıdığınız ancak farkına varmadığınız özellikleri açığa çıkarmayı sizin harika yanlarınızı bularak bu niteliklerinizi kullanmanız ve geliştirmeniz konusunda sizin destekçiniz olacaktır. Koçluk kişinin bugün nerede olduğuna, yarın ne yapmak ve nerede olmak istediği...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık