Etkili İletişim

Etkili İletişim(Sinerji)

Etkili İletişim(Sinerji)

Kendime rehber olarak bir azizin umudunu alıyorum: hayati şeylerde, birlik-nemli şeylerde, eşitlilik her şeyde, cmertlik. Başkan George Bush'un Yemin Trenindeki Konuşmasından S ir Winston Churchill Byk Britanya'nın savaş faaliyetini ynetmeye ağrıldığında, btn yaşamının kendisini bu saate hazırladığını sylemişti. Benzer bir anlamda, btn diğer alışkanlıkların kullanılması da bizi sinerji alışkanlığına hazırlar. Sinerji, gereğince anlaşıldığı zaman, btn yaşam sresince en st dzey etkinliktir. Btn diğer alışkanlıkların gerek sınavı ve ifadesidir. Sinerjinin en yksek trleri, drt benzersiz insani yetiyi, Kazan/ Kazan gdsn ve empatik iletişim becerilerini, hayatta karşılaştığımız en etin zorluklara odaklar. &C...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Teke Tek)

Etkili İletişim(Teke tek)

5. Alışkanlık gldr, nk Etki Alanınızın tam ortasındadır. Karşılıklı bağımlı durumlarda pek ok etken İlgi Alanınızın iindedir: Sorunlar, fikir ayrılıkları, koşullar, başkalarının davranışları. Enerjinizi oraya odaklarsanız, pek az olumlu sonu alarak gcnz tketirsiniz. Ama her zaman, nce anlamaya alışabilirsiniz. Bu sizin denetiminiz altındadır. Bunu yaparken, Etki Alanınıza odaklanırken, başkalarını gerekten, derinlemesine anlarsınız. Elinizde kullanacağınız doğru bilgiler vardır, sorunların zne abucak iner, Duygusal Banka Hesaplan oluşturur ve insanlarla etkili bir biimde birlikte alışabilmek iin, onlara ihtiya duydukları psikolojik solunum olanağını verirsiniz. Bu, iten dışa yaklaşımıdır. Bunu yaparken, Etki Alan...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Dört Tepki)

Etkili İletişim(Dört Tepki)

Otobiyografik tarzda dinlediğimiz iin, şu drt tepkiden birini verme eğilimi gsteririz. Değerlendiririz; ya kabul ederiz, ya da etmeyiz. Yoklarız; kendi değer yargımıza gre sorular sorarız. Akıl veririz; kendi deneyimlerimize dayanarak tavsiyede bulunuruz. Ya da yorumlarız; insanları kavramaya, drt ve davranışlarını kendi drt ve davranışlarımıza dayalı olarak aıklamaya alışırız. Bu tepkileri doğal olarak veririz. O senaryolar iimize işlemiştir. Yaşamımız bunların rnekleri etrafında dner. Ama bunlar, gerekten anlama yeteneğimizi nasıl etkiler? Oğlumla iletişim kurmaya alışırken, sylediği her şeyi kendisi tam olarak aıklamadan değerlendirecek olursam, ocuk kendisini bana aılacak kadar rahat hisseder mi? Ona psikolojik solunum olanağı verebilir miyim? Yokladığım zaman ne hi...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Empati Ve Dinlemek)

Etkili İletişim(Empati ve Dinlemek)

nce anlamaya alış ilkesi ok esaslı bir paradigma değişimi gerektirir. Genelde, nce anlaşılmak isteriz. oğu insan karşısındakini anlamak amacıyla değil, yanıtlamak amacıyla dinler. Ya konuşurlar ya da konuşmaya hazırlanırlar. Her şeyi kendi paradigmalarının eleğinden szp başkalarının yaşamlarını kendi z yaşamlarıyla zdeşleştirirler. Ah, nasıl hissettiğini yle iyi biliyorum ki! Aynı şey benim de başımdan geti. Bak, olanları anlatayım sana. Kendi zel filmlerini devamlı olarak başkalarının davranışlarına yansıtırlar. İlişki kurdukları herkese kendi gzlklerini tavsiye etmeye alışırlar. Biriyle -bir oğul, kız, eş, alışan- aralarında bir sorun olduğu zaman da, şu tavrı takınırlar: Bu insan beni hi anlamıyor. Bir keresinde bir...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Karakter Ve İletişim)

Etkili iletişim(Karakter ve İletişim)

Kalbin, aklın hi bilmediği kendine zg nedenleri vardır. Pascal Diyelim ki gzlerinizden rahatsızsınız. Yardım iin bir gz doktoruna gitmeye karar veriyorsunuz. Doktor şikyetlerinizi kısaca dinliyor, sonra da gzlğn ıkararak size veriyor. Bunu takın, diyor. Bu gzlğ on yıldır kullanıyorum ve bana gerekten yararlı oldu. Evde bir gzlğm daha var. Siz bunu kullanabilirsiniz. Gzlğ takıyorsunuz, ama sorun daha da ktleşiyor. Bu bir felaket! diye bağırıyorsunuz. Hibir şey gremiyorum. Gz doktoru, Ne oldu? diye soruyor. Bu gzlk benim ok işime yarıyor. Biraz daha deneyin. Deniyorum, diye ısrar ediyorsunuz. &lsqu...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık