Etkili İletişim

Etkili İletişim(Önemli Yatırımlar)

Etkili iletişim(Önemli Yatırımlar)

İzninizle size Duygusal Banka Hesabı'nı oluşturan altı nemli yatırım nereceğim. Bireyi Anlamak Bir insanı gerekten anlamaya alışmak belki de yapabileceğiniz en nemli yatınındır; diğer tm yatırımların da anahtarıdır. Bir kişiyi anlayıncaya kadar, onun iin neyin bir yatırım sayılacağını bilemezsiniz. Sizin iin yatırım sayılacak bir şey durumu konuşmak iin yryşe ıkmak, birlikte dondurma yemeye gitmek, ortak bir proje zerinde alışmak başka biri tarafından hi de yle grlmeyebilir. Hatta bu, o kişinin derin ıkarılan ya da ihtiyalarıyla ilgili değilse, hesaptan ekme gibi algılanabilir. Bir kişinin misyonu, başka biri iin nemsiz ayrıntılardan ibarettir. Yatırım yapmanız iin, diğer kişinin nem verdiği bir şey, sizin i&ccedi...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Karşılıklı Bağımlılık Paradigmaları)

Etkili İletişim(Karşılıklı Bağımlılık Paradigmaları)

Gven yoksa dostluk olmaz, kişisel btnlk yoksa gven de olmaz. SAMUEL JOHNSON Genel Zafer alanına girmeden nce şunu hatırlamalıyız: Etkili bir karşılıklı bağımlılık, sadece gerek bağımsızlık temeli zerine kurulabilir. zel Zafer, Genel Zafer'den nce gelir. Cebir de, hesaptan nce. Eskiden nerede olduğumuzu ve gideceğimiz yere gre şimdi hangi noktada bulunduğumuzu anlamak iin geriye bakarak araziyi incelerken, aıka şunu grrz: Setiğimiz yoldan gelmemiş olsaydık, bulunduğumuz yere erişemezdik. Burada başka yollar yok, kestirmeler de. Yere paraştle inmek de olanaksız. nmzdeki arazi, bunu deneyen insanların kopmuş ilişkilerinden kalan paralarla dolu. Bu insanlar sz konusu ilişkileri srdrecek olgunluğa ve karakter gcne sahip olmaksı...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Kişisel Yönetimin İlkeleri)

Etkili İletişim(Kişisel Yönetimin İlkeleri)

En nemli şeyler, asla en nemsizlerin insafına bırakılmamalı. GOETHE Bir dakikanızı ayırıp aşağıdaki iki soruyu yazılı olarak yanıtlar mısınız? 3. Alışkanlık zerinde alışırken, yanıtlarınız sizin iin nemli olacak. Soru 1: Yapabileceğiniz (şu anda yapmadığınız) ve dzenli bir biimde yaparsanız kişisel yaşantınızda son derece olumlu bir fark yaratabilecek tek şey nedir? Soru 2: İşinizde ya da meslek yaşamınızda benzer sonular doğurabilecek tek şey nedir? Yanıtlara daha sonra geleceğiz. Ama nce 3. Alışkanlığı perspektife oturtalım. 3. Alışkanlık, 1. ve 2. Alışkanlıkların zel meyvesi, pratikte hayata geirilmesidir. 1. Alışkanlık, Yaratıcı sensin. Ynetim sende, der. Temelinde, drt benzersiz insani yeti vardır: Hayal gc, vicdan, zgr irade ve ...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Misyon Bildirgesinin Kullanımı)

Etkili İletişim(Misyon Bildirgesinin Kullanımı)

İimizin derinliklerine inerek temel paradigmalarımızı anlayıp, onları doğru ilkelerle uyum sağlayacak biimde yeniden hizaya getirirken, hem etkili, g verici bir merkez, hem de dnyayı grebileceğimiz berrak bir mercek yaratırız. Daha sonra bu mercek aracılığıyla, benzersiz bireyler olarak dnyayla nasıl iletişim kurduğumuza bakabiliriz. Frankl, hayattaki misyonlarımızı icat etmekten ok, keşfettiğimizi syler. Setiği bu szler hoşuma gidiyor. Bence hepimizin iinde bir monitr ya da duyu, bir vicdan var. Bu, kendi benzersizliğimizin ve yapabileceğimiz eşsiz katkıların farkına varmamızı sağlıyor. Frankl'in ifadesiyle, Herkesin hayatta kendine zg bir grevi ya da misyonu vardır. (...) Bu nedenle, kişinin ne yeri doldurulabilir, ne de yaşamı tekrarlanabilir. Kısacası herkesin grevi, onu yerine getirmek i...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Yaratıcınız Olmak)

Etkili İletişim(Yaratıcınız Olmak)

Daha nce de aıkladığımız gibi, proaktivite, benzersiz bir insani yeti olan z bilince dayanır. Bunun dışında proaktivitemizi genişletmemizi ve yaşamımızda liderlik yapmamızı sağlayan iki eşsiz yeti de, hayal gc ve vicdandır. Hayal gcnn yardımıyla, iimizde yatan potansiyelin yaratılmamış dnyalarını gzmzn nnde canlandırabiliriz. Vicdanımız sayesinde, evrensel yasalar ya da ilkelerle, kendi basit yeteneklerimiz, katkı yollarımız ve bunları etkili bir biimde geliştirmemizi sağlayacak kişisel rehberlik erevesinde bağlantıya geebiliriz. Bu iki yeti z bilincimizle birleştiğinde, bize kendi senaryomuzu yazma gcn verir. Bize benimsetilen bir sr senaryoyla yaşadığımız iin, kendi senaryomuzu yazma sreci aslında daha ok bir ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık