Etkili İletişim

Etkili İletişim(Proaktif Model)

Etkili iletişim(Proaktif Model)

Frankl, insan doğasının temel ilkesini keşfetme srecinde kendi haritasını doğru izdi ve o haritadan yola ıkarak her trl evrede etkili olan bir kişinin ilk ve en temel alışkanlığı olan proaktivite alışkanlığını geliştirmeye başladı. Proaktivite szcğne iş ynetimi literatrnde olduka sık rastlanır, ama oğu szlkte yer almaz. İnisiyatif almaktan ok daha te bir anlamı vardır. İnsan olarak, kendi yaşamımızdan sorumlu olduğumuz anlamına gelir. Davranışlarımız, koşullarımızın değil, kararlarımızın bir işlevidir. Değerlerimizi duygularımızdan stn tutabiliriz. Bazı şeylerin olmasını sağlamak iin hem inisiyatifimiz vardır, hem de sorumluluğumuz. Proaktif insanlar o sorumluluğu kabul ederler. Davranışlarından tr olayları, koşullan ya da koşullanmayı sulama...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Etki Ve Tepki)

Etkili iletişim(Etki ve Tepki)

Bu soruları yanıtlamak iin izninizle Victor Frankl'in etkileyici yksn sizinle paylaşmak istiyorum. Frankl, Freud psikolojisi geleneklerine gre yetiştirilmiş bir deterministti. Bu psikoloji, ocukken başınıza gelen her şeyin karakterinizi ve kişiliğinizi biimlendirdiğini ve temelde btn yaşamınızı kontrol ettiğini ne srer. Yaşamınızın sınırları ve parametreleri belirlenmiştir ve bu konuda pek bir şey yapamazsınız. Frankl ayrıca bir psikiyatr ve Yahudiydi. Nazi Almanyasının lm kamplarına kapatıldı, başına yle iğren şeyler geldi ki, insan tekrarlarken bile sarsılıyor. Frankl'in annesi, babası, erkek kardeşi ve karısı kamplarda ld ya da gaz fırınlarına gnderildiler. Kız kardeşi dışında btn ailesi yok oldu. Frankl işkenceye ve sayısız aşağılamaya maruz kaldı, bir daki...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Kişisel Vizyon İlkeleri)

Etkili iletişim(KİŞİSEL VİZYON İLKELERİ)

insanın yaşam dzeyini bilinli bir abayla ykseltme konusundaki tartışma gtrmez yeteneğinden daha cesaret verici bir olgu bilmiyorum. Henry Davıd Thoreau Bu kitabı okurken kendinize dışarıdan bakmayı deneyin. Bilincinizi yukarıdan odanın bir kşesine yansıtıp, kendinizi kitabı okurken grmeye alışın. Kendinize başka biriymişsiniz gibi bakabilir misiniz? Şimdi başka bir şeyi deneyin. Şu andaki ruhsal durumunuzu dşnn. Bunu tanımlayabilir misiniz? Ne hissediyorsunuz? Şu andaki zihinsel durumunuzu nasıl tarif edersiniz? Şimdi bir an zihninizin nasıl alıştığını dşnn. Hızlı mı, uyan halinde mi? Bu zihinsel alıştırmayı yapmakla, bundan ıkacak sonucu değerlendirmek arasında bocaladığınızı mı hissediyorsunuz? Biraz nce yaptığınız, yalnızca insanlara zg bir şey. Hayvanlarda...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Beklentiniz Ne Olabilir?)

Etkili iletişim(BEKLENTİNİZ NE OLABİLİR?)

Sonuta, Marilyn Ferguson'un dediği gibi: Kimse bir başkasını değişmesi iin ikna edemez. Hepimiz, ancak ieriden aılabilen bir değişim kapısında nbet bekleriz. Bir başkasının kapısını, tartışarak ya da duygularına seslenerek aamayız. Yedi Alışkanlığın ierdiği ilkeleri gerekten anlamak ve onları yaşamak iin değişim kapınızı amaya karar verdiğinizde, birok olumlu şeyin olacağı konusunda size rahatlıkla gvence verebilirim. nce, gelişmeniz evrimsel olacak, ama net etkisi bir devrim yaratacak. Yalnız /Y Dengesinin bile, tam anlamıyla yaşanması durumunda, birok kişiyi ve kurumu değiştireceği dşncesine siz de katılmıyor musunuz? Değişim kapısını ilk alışkanlığa -zel Zafer alışkanlıklarına- amanın net etkisi, kendinize...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Kurumsal Üy)

Etkili İletişim(Kurumsal Üy)

Doğru bir ilkenin son derecede değerli yanlarından biri de, ok değişik durumlara uygulanabilmesidir. Bu kitap boyunca, sz konusu ilkelerin aileler de dahil hem kurumlara, hem de bireylere uygulanma yntemlerinden bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum. İnsanlar kurumlarda fiziksel kaynaklan kullanırken /Y Den-gesi'ne saygı gstermezlerse, kurumun etkililiğini azaltır ve oğu zaman başkalarını lmek zere olan kazla baş başa bırakırlar. rneğin, makine gibi fiziksel bir kaynakla ilgilenen bir kişi, şeflerinin zerinde iyi bir izlenim bırakmayı ok istiyor olabilir. Belki de şirket hızlı bir byme evresine girdiğinden alışanlar abucak terfi ettirilmektedir. Adam da bu nedenle en fazla randımanı almaya alışır. Makineyi ne dinlendirir, ne de bakımını yapar. retim mthiştir. Maliyet dşer, k...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık