Etkili İletişim

Etkili İletişim(Kişisel Liderlik)

Etkili İletişim(Kişisel Liderlik)

Geride yatanlar ve ileride yatanlar, iimizde yatanlarla karşılaştırıldığında nemsiz kalır. Olıver Wendell Holmes Ltfen bundan sonraki birka sayfayı okumak iin, kimsenin sizi rahatsız etmeyeceği, yalnız kalabileceğiniz bir yer bulun. Okuyacaklarınız ve benim sizi yapmaya davet edeceğim şeyler dışında, aklınızdan her şeyi silip atın. Programınız, işiniz, aileniz ya da dostlarınız iin kaygılanmayın. Btn dikkatinizi bana verin ve zihninizi gerekten aık tutun. Hayalinizde sevdiğiniz birinin cenazesine gittiğinizi canlandırın. Cenaze evine gidiyorsunuz. Arabanızı park ediyor ve iniyorsunuz. Binaya girerken iekleri fark ediyorsunuz. İlerledike dostlarınızın ve aile yelerinin yzlerini gryorsunuz. Oradaki insanların yreğinden taşan ve bir kaybın neden olduğu o paylaşılan hzn&uum...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Değneğin Diğer Ucu)

Etkili iletişim(Değneğin Diğer Ucu)

Yaşamımızın odak noktasını tmyle Etki Alanımıza kaydırmadan nce, İlgi Alanımızdaki iki şeyi daha derinlemesine dşnmemiz gerekiyor: Sonular ve hatalar! Hareketlerimizi semekte zgrz. Ama o hareketlerin sonularını semekte zgr değiliz. Sonuları doğal yasalar ynetir. Onlar Orada, İlgi Alanımızdadır. Hızla yaklaşan bir trenin nne ıkmaya karar verebiliriz, ama tren bize arptığı zaman ne olacağına karar veremeyiz. İş ilişkilerimizde drst olmamaya karar verebiliriz. Bu kararın sosyal sonuları, yaptığımız hilelerin ortaya ıkıp ıkmamasına bağlı olabilir, ancak bunun temel karakterimiz zerindeki doğal sonuları değişmez. Davranışlarımızı ilkeler ynetir. Onlarla uyum iinde yaşamak olumlu sonular doğurur; onları...Devamını Oku »

Etkili İletişim(İnsiyatif)

Etkili iletişim(İnsiyatif)

(Pozitif enerji Etki Alanını genişletir) Proaktif insanlar, abalarına odak noktası olarak Etki Alanı'nı seerler. Bir şeyler yapabilecekleri işlerin zerinde alışırlar. Enerjilerinin doğası pozitif, genişletici ve bytc olduğundan, Etki Alanları'nın da bymesine yol aar. Diğer yandan reaktif insanlar, abalarına odak noktası olarak İlgi Alanı'nı seerler. Başkalarının zayıflıklarına, evredeki sorunlara ve denetleyemedikleri koşullara odaklanırlar. Odaklandıkları nokta sulayıcı davranışlara, reaktif bir dile ve gitgide artan bir mağduriyet duygusuna neden olur. O odaktan yayılan negatif enerji, bir şeyler yapabilecekleri alanların ihmaliyle birleştiğinde, Etki Alanları klr. REAKTİF ODAK (Negatif enerji Etki Alanını daraltır) İlgi Alanımızın iinde al...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Dilimiz Ve Dinlemek)

Etkili iletişim(Dilimiz ve Dinlemek)

Tutum ve davranışlarımız paradigmalarımızdan kaynaklandığına gre, onları incelemek iin z bilincimizden yararlanırsak, ilerinde temel haritalarımızın doğasını grebiliriz. rneğin, kullandığımız dil, kendimizi ne lde proaktif bir insan olarak grdğmzn ok gerek bir gstergesidir. Reaktif insanların dili, onları sorumluluktan tmyle kurtarır. Ben buyum. Byle yaratılmışım. Yolum belirlenmiş. Bu konuda yapabileceğim hibir şey yok. Beni yle kızdırıyor ki! Ben sorumlu değilim. Duygusal yaşamımı kontrol edemediğim bir şey ynetiyor. Bunu yapamam. Hi zamanım yok. Kendi dışımda bir şeyin -zaman darlığının- kontrolndeyim. Keşke eşim daha sabırlı olsaydı. Bir başkasının davranışları etkili...Devamını Oku »

Etkili İletişim(İnsiyatif)

Etkili iletişim(İnsiyatif)

Doğamızın temelinde yatan, edilgin değil, etkin olmaktır. Bu, hem belirli koşullarda gstereceğimiz tepkiyi sememizi sağlar, hem de bize koşulları yaratma gcn verir. İnisiyatif almak; zorlayıcı, itici, ya da saldırgan olmak anlamına gelmez. Olayların gelişimindeki sorumluluğumuzu kabullenmek demektir. Yıllar boyunca, daha iyi bir işe girmek isteyenlere, daha fazla inisiyatif gstermelerini salık verdim. Yetenek ve ilgi sınavlarına girmelerini; sektr, hatta ilgi duydukları kuruluşların belirli sorunlarını incelemelerini; sonra da yeteneklerinin şirket sorunlarının zmne nasıl yardımcı olacağını gsteren etkili raporlar hazırlamalarını nerdim. zm satmak diye tanımlanan bu yntem, başarı aısından anahtar niteliğinde bir paradigmadır. Buna verilen karşılık genellikle olumlud...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık