Etkili İletişim

Etkili İletişim(Bütün Doğa Sinerjiktir)

Etkili İletişim(Bütün Doğa Sinerjiktir)

Ekoloji, temel anlamda doğadaki sinerjiyi betimleyen bir szcktr: Her şey diğer her şeyle ilişkilidir. Yaratıcı gler, ilişki iinde doruğuna erişir; tıpkı Yedi Alışkanlık'taki gerek gcn sadece alışkanlıkların kendilerinde değil, birbirleriyle olan ilişkilerinde de bulunması gibi. Paraların ilişkisi aynı zamanda, bir aile ya da kurum iinde sinerjik bir kltr yaratılmasını sağlayan gtr. İlgi ne kadar itense, sorunların analiz edilip zlmesine katılım o kadar samimi, bireylerin aığa ıkan yaratıcılığı ve yarattıklarına karşı bağlılığı da o kadar byk olur. Benim kanımca bu, Japonların işe yaklaşımlarımdaki, dnya pazarını değiştiren gcn zdr. Sinerji işe yarar; doğru bir ilkedir. nceki btn alışkanlıkla...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Farklılıklara Değer Vermek)

Etkili İletişim(FARKLILIKLARA DEĞER VERMEK)

Farklılıklara değer vermek, sinerjinin zd insanlar arasın-[daki zihinsel, duygusal ve psikolojik farklılıklara değer vermenin [anahtarı da, tm insanların dnyayı, olduğu gibi değil, kendilerinin [olduğu gibi grdğn kavramaktır. Dnyayı olduğu gibi grdğm sanıyorsam, farklılıklara değer vermeyi neden isteyeyim? Niin raydan ıkmış biriyle uğraşmayı gze alayım? Benim paradigmam, nesnel olmamdır; dnyayı olduğu gibi grrm. Herkes nemsiz ayrıntılara saplanıp kalmışken, ben daha byk resmi grrm. İşte bu yzden bana spervizr (st gzetmen) diyorlar; benim sper vizyonum var. Paradigmam buysa, hibir zaman etkili bir biimde karşılıklı bağımlı olmayı başaramam. Hatta etkili bir biimde bağı...Devamını Oku »

Etkili İletişim(İletişim Düzeyleri)

Etkili İletişim(İletişim Düzeyleri)

Kadın da, kocasının aileyi bir arada tutmak ve ocuklara gzel bir deneyim yaşatmak isteğini gayet iyi anlar. Bu tatil iin balıkılık derslerine ve olta takımlarına yatırımlar yapılmış olduğunu kavrar ve gzel anılar yaratmanın nemini hisseder. Dolayısıyla o istekleri bir araya getirirler. Artık sorunun karşı yanlarında değildirler. Bir yanda, bir aradadırlar. Soruna bakar, ihtiyaları anlar ve onları karşılayacak nc bir alternatif yaratmaya alışırlar. Adam, Belki bu ay ierisinde annene gitmen iin zaman bulabiliriz, diye neride bulunur. Hafta sonunda evin sorumluluklarını ben stlenirim, haftanın ilk gn bir yardımcı tutarız. Sen de gidebilirsin. Annene zaman ayırmanın senin iin nemli olduğunu biliyorum. Ya da annenin evinin yakınlarında konaklayıp balık tutmak iin bir yer bulabiliriz. Belki orası g&o...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Sinerji Ve İletişim)

Etkili İletişim(Sinerji ve İletişim)

Sinerji heyecan verir. Yaratıcılık heyecan verir. Aıklık ve iletişimin retebileceği şeyler olağanstdr. Anlamlı kazan, anlamlı gelişme olanakları ylesine gerektir ki, bu tr bir aıklığın ierdiği riske değer. Amerika Birleşik Devletleri, İkinci Dnya Savaşı'ndan sonra yeni kurulan Atom Enerjisi Komisyonu'nun başına David Lilienthal'i getirdi. Lilienthal, son derecede nfuzlu -kendi alanında şhret sahibi- deyim yerindeyse, kendi değer yargılarının mridi olan insanları bir araya getirerek bir grup kurdu. ok farklı kişilerden oluşan bu grubun olduka ykl bir gndemi vardı ve işe koyulmak iin sabırsızlanıyorlardı. stelik basın da onları zorluyordu. Ancak Lilienthal, dolgun bir Duygusal Banka Hesabı yaratmak iin birka hafta uğraştı. Gruptakilerin bir...Devamını Oku »

Etkili İletişim(İş Dünyasında Sinerji)

Etkili İletişim(İş Dünyasında Sinerji)

Ortaklarımla kendi işimiz iin bir misyon bildirgesi zerinde alışırken, zellikle anlamlı bir sinerjik deneyim yaşamıştım. Şirketin neredeyse btn yeleriyle dağa ıktık ve etrafımız doğanın grkemiyle sarılı olarak, bazılarımız iin mkemmel bir misyon bildirgesi olan belgenin ilk taslağı zerinde alışmaya başladık. İlk başlarda aramızdaki iletişim saygılı, dikkatli ve beklendiği gibiydi. Ancak nmzdeki eşitli alternatifler, imknlar ve fırsatlar hakkında konuşurken, insanlar ok aık ve itenlikli davranmaya ve yksek sesle dşnmeye başladılar. Misyon bildirgesine ilişkin gndem, kolektif bir serbest ağrışıma, fikirlerin kendiliğinden akmasına yol atı. İnsanlar gerekten empatik olmanın yanı sıra, cesaretliydi de. Bylece karşılıklı...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık