Motivasyon

Motivasyon Ve Hedef

Motivasyon Ve Hedef

Yapılacak sevimsiz bir iş varsa ok uzun zaman alacakmış gibi grnr. nce başlayıp başlamamayı dşnerek evresinde dolanır, sonra 'boşver' deyip erteleyiveririz. Kt kokular gibi, bu tr işler de zerimize yapışıp kalır. Bu tr işlerin yumurta kapıya gelmeden, ılgın gibi koşturmadan yapılıp bitirilmesinin pek rastlanan bir durum olmadığını hepimiz biliyoruz. O işi bitirmek iin bir ayınız vardır, ama erteleye erteleye sonunda haftanın son cuma gn gelirsiniz ve işi bitirmek iin ılgın gibi alışmaya koyulursunuz. Sorun her zaman işin zorluk dzeyi veya zaman izelgesi değildir. O an, işin kafanıza dank ettiği ve bitmesi iin baskı yapıldığı zamandır. Bir şekilde iş veya onu evreleyen şartlar daha da zorlaşırsa, o işi yapmak iin daha motive oluruz. ...Devamını Oku »

Motivasyon=İş = Para

  MOTİVASYON=iş = Para

İlk.maaş bordronuzun veya mşterinizin yaptığı ilk demenin heyecanını hatırlıyor musunuz? Maalesef zaman getike heyecan duygumuzu kaybediyoruz ve her şeyi olduğu gibi kabul etmeye başlıyoruz. Paranın, bizim başkaları iin harcadığımız zamanımızın ve becerimizin karşılığı olarak dendiğini unutma eğilimine gireriz. Para en gl motive edici faktrlerden biridir, fakat bu alışverişin nemini grmemeye başladığımız zaman etkisini kaybeder. Sadece bir maaş, faturaları karşılayan başka bir sıradan ek, iki uzak banka hesabı arasındaki anlamsız bir işlem gibi grmeye başlarız parayı. Tabii ki, paraya bu şekilde baktığımızda motive edici zelliği de kalmayacaktır. Kazanlarınıza bir daha bakın ve motivasyon sağlayacak gc ateşleyip ateşleyemeyeceğini grn. Bir defasında, işe alındığımda ve &o...Devamını Oku »

Motivasyon Ve Giyim

MOTİVASYON VE GİYİM

Kişinin giyiminden ok şey ıkarılabilir. Giyim, insanların belli bir gnde ne hissettiklerini, ne tr bir iş yaptıklarını, statlerini ve nasıl bir kişi olduklarını byk lde yansıtır. Buna benzer şekilde, nasıl giyindiğimiz, kendimizi nasıl hissettiğimiz zerinde de etkili olabilir. Bazı giysiler kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar. Bazıları ise, ne zaman giysek rahatsız ve 'yanlış' hissetmemize neden olur. Bu bilgiyi bir aşama daha ileri gtrrsek, giysiler başlamakta zorluk ektiğimiz işlerle ilgilenmeye kendimizi hazır hissetmemiz iin kullanılabilir. rneğin, ben evde alıştığım iin normalde rasgele giyinirim. Fakat, yapmaktan hoşlanmadığım bir işi yapmak zorunda kaldığım zaman, rneğin hesap işleri gibi, farklı giyinirim. Kot pantolon ve stlk yerine muhasebe tarzında, ...Devamını Oku »

Motivasyon - Ahenkli Çalışma

MOTİVASYON - Ahenkli Çalışma

Saatler ve toplumsal normlar hayatımızdaki bir ok konuda bize ne yapmamız gerektiğini dikte ederler. Genellikle saat 9'da, zihinsel ve bedensel olarak işe başlamamız ngrlmektedir. Saat 13'de bir ara vermemiz ve alığımızı gidermemiz beklenmektedir. Enerji ve konsantrasyon aralığımızın, saatin bize durmamızı ve eve gitmemizi sylediği zamana kadar srmesi gerekmektedir. Bu zaman izelgesinin dikkate almadığı şey, enerjimizin gn boyunca gsterdiği iniş ıkışlardır. Byle bile olsa, alışma ortamının sınırları iinde durumu geliştirmek iin yapılacak ok şey vardır. Buna, kendi zirvelerinizi ve dalgalanmalarınızı izleyerek ve onları tanıyarak başlayın. Aşağıdaki durumlarda notlar alın: Yapılması en kolay zihinsel işi bulunca. Yapılması en kolay bedensel işi bulunca. ...Devamını Oku »

Sınıf Ortamında Motivasyonu Arttırmanın Yolları

Sınıf Ortamında Motivasyonu Arttırmanın Yolları

ğretmen sınıf ortamında ğrencilerin motivasyonunu arttırmak iin neler yapabilir? 1. ğrencilerinizin motive olmalarını kolaylaştıracak bir nedenle başlayın: Derse ğrencilerinize ilgin bulacakları veya sevecekleri bir konuyu işleyeceğinizi bildirerek başlayın. İşlenecek konuda ğrenecekleri bilgi veya becerilerin hayatta işlerine nasıl yarayacağını, onları daha sonraki konulara nasıl hazırlayacağını, konunun neden nemli veya ilgin olduğunu aıklayın. 2. ğrencilerden ne beklediğinizi kesin ve aık bir şekilde belirtin; ğrenci davranışını başlatma ve ynlendirme, onlardan neler beklendiğinin aık bir dille aıklanması ile sağlanır. Pek ok ğretmen yapılması gerekenlerle ilgili rahat anlaşılır ve kesin bilgi vermez. oğu kez konuya, amaları belirtilmeden, &o...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık