Motivasyon

Motivasyon

Motivasyon

Bana yeterince uzun ve sağlam bir destek verin tek basıma dnyayı yerinden oynatayım. ARCHIMEDES Motivasyon denince aklıma nedense Archimedes'in nl sz geliyor. Motivasyon kelimesinin Trkcemize girişi hatırladığım kadarıyla 198O'li yıllara rastlıyor, Trke anlamını henz ğrenmeden cmle iindeki anlamın insanın bir başkası tarafından mutlu edilmesi anlamına geldiğini dşndrmşt bize. Bir insanın bir başkası tarafından mutlu edilmesi ne gzel bir şey, bir insanın bir insana tebessm etmesi bile mutlu olması iin yeterli, kaldı ki iyi şeyler sylemesi, insanın insana desteğinden daha gzel bir şey olabilir mi. Sıcak bir bakış, gzel szler, hele bir de sırta dokunuş insanı gklere ıkarmaya yeterlidir. Motivasyon bir insanı harekete geir...Devamını Oku »

Motivasyon Ve İnsan , Kişisel Gelişim

 MOTİVASYON VE İNSAN , KİŞİSEL GELİŞİM

İyi bir lider alışanlarını bir birey olarak grmelidir, bu alışmalarının karşılığını da ok gemeden alacaktır. alışanlarınızın başarıları karşısında teşekkr etmeyi unutmayın. Bu onları motive edecektir, onların saygınlığını kazanmanız yolunda ileri bir adımdır. Motivasyon insan doğasını anlamak demektir. Motivasyon bir şirketin varlığında ve başarısında zaruri bir faktrdr ve ğrenilmesi şart olan bir yetenektir. Paranın en iyi motivasyon aracı olduğu sylentilerini unutun. Gnmzde en nemli motivasyon aracı iş gvenliğidir. Maddi bir dllendirme karşısında alışanlar elbette olumlu tepki verecektir ama işlerini, şirketlerini veya yneticilerini sevmiyorlarsa yapabileceklerinin en iyisini yapmıyorlar demektir. DERLEYEN...EMRE ŞEN İletişim:[email protected] ...Devamını Oku »

İlham Veren Öyküler

İlham Veren Öyküler

İlham Veren Öyküler Evin minik faresi, duvardaki çatlaktan bakarken çiftçi ve eşinin mutfakta bir paketi açtıklarını gördü. Kendi kendine: - "İçinde hangi yiyecek var acaba ?" diye düşündü. Bir süre sonra gördüğü paketin bir fare kapanı olduğunu anladığında yıkılmıştı. - "Evde bir fare kapanı var!, evde bir fare kapanı var!" diye bağırarak telaşla bahçeye fırladı. Minik fareyi telaş içinde gören tavuk, umursamaz ve bilgiç bir tavırla başını kaldırdı ve gıdakladı: - Devamını Oku »

Sosyal Çevrenizi Birinci Sınıf Yapmanın Yolu

Sosyal Çevrenizi Birinci Sınıf Yapmanın Yolu

Sosyal Çevrenizi Birinci Sınıf Yapmanın Yolu Yeni grupların içine girin. Bakış açıları sizden farklı insanlarla arkadaşlık kurun. Ufak tefek ve önemsiz şeyler üzerinde durmayan kişilerle arkadaş olun. Fikirleriniz ve konuştuklarınızdan çok evinizin büyüklüğü ve sahip olduğunuz ve olmadığınız eşyalarla ilgilenen kişiler, küçük insanlardır. Kendinize yakın arkadaş olarak küçük şeylerle ilgilenen insanlar seçerseniz, siz de giderek küçük şeyler düşünen bir kişi haline gelirsiniz. Derleyen : DR PİST ...Devamını Oku »

Kendinize Öz Güven Duygunuzu Geliştirin

Kendinize Öz Güven Duygunuzu Geliştirin

Kendinize Öz Güven Duygunuzu Geliştirin Nelerden korkarız ve neden? İçinizdeki korkuyu yenmelisiniz, sudan korkanları suya atarlar. İçinizdeki korku canavarını yenin. Eylem korkuyu tedavi eder. Öte yandan kararsızlık, erteleme korkuyu besler büyütür. Zor problemlerle karşılaştığımızda, harekete geçene dek korku içinde bekleriz. Umut başlangıçtır. Ama zafer kazanmak için umudun harekete gereksinimi vardır. Aşağıda bazı korku türlerini tedavi niteliğindeki eylemler vardır. KORKU TÜRÜ: Kişisel görünümden dolayı. EY...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık