Motivasyon

Motivasyon ,Algılama,Öğrenme Ve İhtiyaçlar

MOTİVASYON ,ALGILAMA,ÖĞRENME VE İHTİYAÇLAR

Yüzyıllardır bilim adamları, insan denen canlının gizemini çözmeye çalışmışlardır. Yaşadığımız bu devirde dahi hala çözülemeyen bir çok sır mevcuttur. İnsan nedir? •İnsan yöneten ve yönetilen bir varlıktır. •Üreten ve tüketen bir varlıktır. •Akıllı ve zeki bir varlıktır. •Vicdanlı bir varlıktır. •İnançları için savaşan bir varlıktır. •Cinsel hayatı farklı bir varlıktır. •Komik şeylere gülen bir varlıktır. •Öleceğini bilen, fakat ölümsüzleşme isteğini bilinçaltında yaşayan bir varlıktır. •Yaşamını bir oyun olarak sürdüren varlıktır. •Kendisini merkeze koymak isteyen bir varlıktır. •Saf, temiz, melek gibi bir varlıktır. •Suç işleme isteği olan bir varlıktır. •Alet yapan bir varlıktır. •Kültürlü bir varlıktır. Bilgi Destek faaliyetleri, insan temelli faaliyetlerdir. İnsan nedir sorusuna cevap verdikten sonra, Bilgi Destek ve insan ile ilgili bilimlere bir göz atalım. Bilgi Destek faaliyeti ile ilgili b...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim – Öykü- Hikaye-Öyküler- Motivasyon- Bireysel Gelişim

KİŞİSEL GELİŞİM – ÖYKÜ- HİKAYE-ÖYKÜLER- MOTİVASYON- BİREYSEL GELİŞİM

KİŞİSEL GELİŞİM – ÖYKÜ- HİKAYE-ÖYKÜLER- MOTİVASYON- BİREYSEL GELİŞİM ÖYKÜ- HİKAYE-ÖYKÜLER- MOTİVASYON KİŞİSEL GELİŞİM – ÖYKÜ- **AMERİKALI VE JAPON YARIŞÇILAR** BİREYSEL GELİŞİM Amerikan ve Japon firmalarının takımlarının arasında bir kano yarışı düzenlenmesine karar verildi. Her iki takımda da performanslarının en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık devresinden geçti. Büyük gün geldiğinde, iki taraf da kendini hazır hissediyordu. Japonlar yarışı bir kilometre farkla kazandılar. Yarış sonrasında Amerikan takımı çok sarsılmıştı. Moralleri kalmamıştı. Şirket yönetimi, yarışın açık farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasına karar verdi ve sorunu araştırarak çözüm yolları önermesi için bir danışmanlık şirketiyle anlaştı. (Öykü, hikaye, hikayeler, gerçek hikayeler, hikaye net, güzel hikayeler, komik hikayeler, hikaye kitapları, türkçe hikaye, oyku, ...Devamını Oku »

Motivasyon Hikayesi

Motivasyon Hikayesi

Büyük Amerikan imalat fabrikalarından birinin yönetim kurulu üyeleri kâr ve zarar hesaplarını incelerken, fabrika müdürünün aylığına takılmışlar ve bunu bir hayli indirmek kabil olacağını düşünmüşler. İçlerinden iki kişi seçerek fabrika müdürü denen bu adamın neler yaptığını bir görmelerini ve ondan sonra bu konuda karar verilmesini kabul etmişler. İki kişilik heyet bir sabah sessizce fabrikaya gitmiş ve fabrika müdürünün odasına girmiş. Gördükleri manzara şu olmuş: Fabrika müdürü elinde kahve fincanı, ayakları masanın üstünde, etrafa halka gülücükler yaymakla meşgul. Masanın üstünde ne bir dosya, ne bir kağıt hiç bir şey yok. Bir müddet kendisi ile oradan buradan konuşan heyet azaları bu müddet zarfında müdürün hiç bir işle meşgul olmadığını ve yalnız bir kaç basit telefon konuşması yaptığını görmüşler.Heyet aldığı intibadan memnun İdare Meclisine fabrika müdürü denilen zatın yanında bulunduk...Devamını Oku »

Motivasyon Sözleri

Motivasyon Sözleri

Dostlarından biri, Fransız kralı 15. Lui' ye: - Majesteleri, demiş. Akıl vergisi almayı hiç düşündünüz mü? Hiç kimse budalalığı kabul etmeyeceğine göre, herkes böyle bir vergiyi seve seve öder. Kral, alaylı alaylı gülerek: - Hakikaten enteresan bir fikir, cevabını vermiş. Bu buluşunuza karşılık, sizi akıl vergisinden muaf tutuyorum. Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile'ye hasımlarından biri: - Efendim, demiş. Kulaklarınız, bir insan için biraz büyük değil mi? Galile: - Doğru, demiş. Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama, seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mı? Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon'un bir muharebede tenkide kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek: - Önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek ötesini zapdetmeliydiniz, gibi fikirler belirtmeye başlayınca, Napolyon: - Evet, demiş. Onlar parmakla alınabilseydi dediğin gibi yapardım. Bir toplantıda ...Devamını Oku »

Motive Edici Filmler - Kişisel Gelişim Filmler

Motive Edici Filmler - Kişisel Gelişim Filmler

Forrest Gump, ABD'de 329,694,499 $, uluslararası olarak 347,692,187 $ hasılat ile toplam kazancı 677,386,686 $'a ulaşan bir filmdir. Film ABD'de gösterime girdiği ilk hafta 24,450,602 $ gelir elde etmiştir. En iyi film dahil olmak üzere 6 dalda Oscar ödülü almıştır. Forrest Gump, zeka seviyesi 75 olan bir erkeğin hayatını ele alıyor. Zeka seviyesi nedeni ile devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump zamanla oldukça çetin başarılara imza atar. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor. Zemeckis(Filmin Yönetmeni) hikâyeyi yakın Amerikan tarihindeki birçok olay ve fenomenle(Elvis Presley'den Watergate Skandalına kadar)ustalıkla ilişkilendiriyor. Umudunu Kaybetme (The Pursuit of Happyness) Başrolünde Will Smith’in oynadığı bu film Christopher Gardner adındaki bir röntgen cihazı satıcısının gerçek hayat hikâyesine dayanıyor. ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık