Motivasyon

:: Motivasyon Teknikleri

:: MOTİVASYON TEKNİKLERİ

Motivasyon Nedir;İnsanlar, dnyaya belli işleri yapmak iin gnderilmiştir. Ve neticesinde de gerek dnyada, gerek br lemde, bazı kazanımları olacaktır. İşte bu dnyadaki kazanımları en yksek noktaya ıkarabilmek iin, ortaya konan gayret, azim, şevk ve davranışların btnne motivasyon denir. KENDİNİ VE BAŞKALARINI MOTİVE ETMENİN YOLLARI MŞTERİYİ MOTİVE ETMEK İİN NERİLER 1. Mşteriler mutlu edilmişlerse geri gelirler. Mutsuz olmuşlarsa ihtiyalarını başka yerlerden karşılarlar. Fiyat politikanız onu mutlu etmeli. 2. Uzun vadede drstlk en iyi politikadır.  ...Devamını Oku »

:: Motivasyon

:: Motivasyon

Motivasyonu ldren ikinci etken, odak eksikliğidir. Ne sıklıkla asıl amacınız yerine, istemediğiniz şeylere odaklanıyorsunuz. Biz genel olarak korkuyu dşnyoruz. Fakir olmaktan korkuyoruz, insanların saygı duymayacağından korkuyoruz, yalnız kalacağımızdan korkuyoruz. Bu tip dşncedeki yanlışlık, korku tek başına işe yarayan bir dşnce değildir. Korkuları asıl amacımıza ulaşmak iin motivasyon arttırıcı bir şekilde kullanmalıyız. Eğer bahsettiğimiz bu tip bir korku ile karşılaşırsanız, ilk yapacağınız hedefinize ulaşmanız iin gereken enerjiyi hissetmektir. Bir hedef belirleyerek, siz otomatik olarak kafanızda yapacaklarınızı tasarlamış olursunuz. Eğer parasız kalmaktan korkuyorsanız, gelirinizi ykseltecek bir plan yapın. Bu sizin okula geri dnmenize, işinizi değiştirmenize veya gelir getiren bir internet sitesi amanıza...Devamını Oku »

Motivasyon

Motivasyon

Motivasyon bir ihtiyacı gidermek iin gerekli davranışları başlatan bir kuvvettir. Bu kuvvetin pozitif veya negatif olması arasında motivasyon sağlama bakımından bir grev farklılığı yoktur. Bu kuvvet bizi rahatlatan bir olay olabileceği gibi, bize hayal kırıklığı tattıran bir olay da olabilir. Motivasyondan bahsedildiğinde bir antrenrn kafasında takımına ateşli bir moral konuşması yapma, bir satış mdrnde satışların artması iin satıcıların isteklendirilmesi, bir maraton koşucusunda senenin en soğuk gnnde dahi antremanmı gerekleştirme fikri ortaya ıkar. Fakat motivasyon sadece pozitif hareketlerin kahramanca başarıları hakkında değildir. Polis halen bir ipucu iin araştırma yapıyor, cmlesini ne kadar sık duymuşsunuzdur. Evet, insanlar negatif duygu ve dşncelerle de harekete ge&ccedi...Devamını Oku »

Motivasyon Hikayeleri - Kartal Yavrusu

Motivasyon Hikayeleri - Kartal Yavrusu

Zamanın birinde bir kartal dağın zirvesine yuva yapmış ve yumurtalarını buraya bırakmış. Bir ara yuvasından kısa bir sre iin ayrılmak zorunda kalmış. Bu sre iinde yumurtalardan biri hareket ederek dağın zirvesinden aşağılara doğru kaymaya başlamış. Hikye bu ya, hi kırılmadan dağın eteklerinde, civar kylerden birisinde bulunan kk bir evin kmesinin nne kadar yuvarlanmış. Yumurtayı gren kyn tavukları, onu hemen alıp diğer tavuk yumurtalarının arasına koymuşlar. Acayiplerine de gitmemiş değil hani! nk bu yumurtanın diğerlerinden daha iri olduğu gzlerinden kamamış. Ancak her ne pahasına olursa olsun bu yumurtaya sahip ıkmışlar. Gn gelmiş, kartal yavrusu da diğer yumurtalardan ıkan civcivler gibi yumurtasından ıkmış. Diğer tavuk ve civcivler...Devamını Oku »

Güdülenme, Motivasyon

Güdülenme, Motivasyon

Gdlenmemişi Gdlemek; acaba? Sizi rahatsız etmek istemiyorum, sadece o standı bulmam gerek. Şimdi, acıdan uzak durmaya dayalı duygusal bir karar veriyor: İstediğini alana kadar durmayacak gibi grnen bu kibar, sabırlı ve kararlı kişiyle konuşmaktan doğan acı. Evet, sonunda dahili telefonu bağladı ve yk kapısında tam olarak ne olduğunu ğrenmesi iin standdaki kadınla konuşabildim. Birka telefon grşmesive saatler sonra kitaplarım yerine ulaştı. Bu ilkeyi unutmayın; zellikle de yardıma isteksiz gibi grnen insanlarla uğraştığınızda. Kibar, Sabırlı ve Kararlı olmalısınız. Drt gn sonra, sergi bittikten sonra, başka bir ikilemle karşılaştım. Lojistik sorunları yznden, satılmayan kitapları yk kapısına kendim gtrmem ve paketlemem gerekiyordu. Kitap...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık