Motivasyon

İş Görüşmesi(Soru Tipleri(Motivasyon İle İlgili Sorular)

İş Görüşmesi(Soru Tipleri(Motivasyon ile İlgili Sorular)

Bu tip sorular ile mesleğinizi ne kadar sevdiğiniz ve başvurduğunuz iş için ne kadar istekli olduğunuz öğrenilmeye çalışılır. Çünkü işteki başarı ile iş motivasyonu arasında çok yakın bir ilişki vardır. Bu yüzden işverenler iş motivasyonu yüksek adayları tercih ederler. Ancak tek seçeneğiniz o iş gibi davranırsanız da, ücret pazarlığında iyi bir konumda olmazsınız. Artık dengeyi siz kuracaksınız. Bu tip sorulara örnekler: - Firmamız hakkında ne biliyorsunuz? - Bu işe ne kadar ihtiyacınız var? İşe alınmazsanız ne yapacaksınız? - Sizi işe alırsak bizimle ne kadar çalışacaksınız? - Mesleğinizde en çok sevdiğiniz/sevmediğiniz şeyler nelerdir? - Başka firmalarla da görüşüyor musunuz? -ALINTI- İş Görüşmesi(Soru Tipleri(Motivasyon ile İlgili Sorular) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- (kişisel gelişim, örnek cv, kariyer yönetimi, kariyer merkezi, ozgecmis, kariyer siteleri, turizm kariyer, iş kariy...Devamını Oku »

Öss(Motivasyonun Sağlanmasında Ailenin Rolü)

ÖSS(Motivasyonun Sağlanmasında Ailenin Rolü)

Motivasyon, insanın istek ve ihtiyaçlarının farkına varması ve bunları gerçekleştirmek için harekete geçmesidir. Motivasyonu olumlu ya da olumsuz etkileyen bazı faktörler vardır. Bunlardan biri ailedir. Aile, farkında olarak yada olmayarak, gencin motivasyon düzeyini etkiler. Bu etkileme olumlu yönde olabildiği gibi zaman zaman da olumsuz yönde olabilir. Tabii ki hiçbir anne baba, bu kadar önemli bir dönemde çocuğunun motivasyonunu olumsuz etkilemek istemez. Ancak gencin iyiliği adına yapılan bazı davranışlar ya da söylenen bazı sözler onu olumsuz etkileyebilir; motivasyonunu düşürüp, kaygı düzeyini yükseltebilir. Bu da gencin kaygılı, mutsuz ve verimsiz bir hazırlık süreci geçirmesine neden olur. Eminiz ki hiçbir anne baba çocuğuna böyle bir zarar vermek istemez. Tam tersine çocuğuna böylesine önemli bir dönemde olumlu destek olmak, motivasyonunun artmasına yardım etmek ister. Kısaca her anne baba çocuğunun başarının artmasında kendi payına düşeni en iyi şekilde yerine getirmek ister....Devamını Oku »

Motivasyon

Motivasyon

Motivasyon Sanatı Walt Disney Worl’de şöyle bir dolaşırsanız, başka birçok yerde tuhaf görünebilecek bir durumla karşılaşırsınız. Bu dev bir masal kahramanının ortada dolaşması değildir (onunla da karşılaşabilirsiniz, o ayrı). Sözünü ettiğim durum herhan­gi bir anda karakter kostümleri giymiş birinin yürürken birden durması, eği­lip yerden bir çöp alması ve çöp ku­tusuna atmasıdır. Bunu üst düzey yö­neticiler de yapar, şefler de yapar, sa­at ücretli çalışanlar da yapar; herkes yapar. Bu davranışın parasal bir karşılığı yoktur. Kimse çöpleri alıp attığı İçin puan toplamaz, prim almaz. Bunu yapmayanları izleyen ve cezalandıran bir sistem de yoktur. Yine de insanlar bunu yapma motivasyonuna sahiptir. Çöplerin yerden alınıp atılması sizin en önemli konunuz olmayabilir ama departmanınızda, bölümünüzde ya da şirketinizde, çalışanların yapmalarını isteyeceğiniz başka şeyler herhalde vardır, değil mi? Çalışanlarınızı, özellik­le de değişim dönemlerinde motive et­menin yollarını arıyor musunuz?...Devamını Oku »

Motivasyon(Başarı İçin)

Motivasyon(BAŞARI İÇİN)

Zirveye gidecek olanlar değişime olumlu tepki verenler olacaktır. Var olmaktan fazlasını yap, YAŞA… Duymaktan fazlasını yap, DİNLE… Hak vermekten fazlasını yap, İŞBİRLİĞİ YAP… Konuşmaktan fazlasını yap, İLETİŞİM KUR… Büyümekten fazlasını yap, ÇİÇEK AÇ… Harcamaktan fazlasını yap, YATIRIM YAP… Düşünmekten fazlasını yap, YARAT… Çalışmaktan fazlasını yap, HIZLAN… Paylaşmaktan fazlasını yap, VER… Karar vermekten fazlasını yap, FARKI ANLA… Dikkatli olmaktan fazlasını yap, KOLLARI SIVA… Affetmekten fazlasını yap, UNUT… Yardım etmekten fazlasını yap, HİZMET ET… Düşünmekten fazlasını yap, PLANLA… Hayal kurmaktan fazlasını yap, YAP… Görmekten fazlasını yap, ALGILA… Okumaktan fazlasını yap, UYGULA… Almaktan fazlasını yap, KARŞILIĞINI VER… Seçmekten fazlasını yap, ODAKLAN… Dilemekten fazlasını yap, İNAN… Tavsiye etmekten fazlasını yap, YARDIM ET… Sohbetten fazlasını yap, BİR PARÇASI OL… Cesaretlendirmekten fazlasını yap, İLHAM OL… Toplamadan fazlasını yap, ÇARP… Değişmekt...Devamını Oku »

Motivasyon(İstatistik Adam)

Motivasyon(İstatistik Adam)

İSTATİSTİK ADAM Onlar doğar, büyür, çiftleşir ve ölürler! Size onlardan birinin öyküsünü anlatayım. O çocukluğunda oyuncak, gençliğinde araba, ihtiyarlığındaysa torun sevdasıyla hayata bağlanmıştı. O tüm yaşamı boyunca tüm ülkede dört önemli değişikliğe neden olmuştu! Doğduğunda nüfus memuru tozlu raflardan aile kütük defterini çıkarıp yeni doğanlar hanesine bir çizik ile işaret koymuştu. İkinci önemli değişiklik ise evlenirken oldu. Evlendirme memuru anne adı baba adı ayçiçeği yağının adını sorduktan sonra belediyenin evli çiftler kütüğüne bir çizik ile işaret koydu. Onun Türkiye üzerinde yaptığı üçüncü önemli değişiklik bu defa siyasi oldu. O adına hazırlanmış oy pusulasında bir parti üzerine mühür vurarak bir değişiklik gerçekleştirdi. Bir fark yarattı! Onun bu dünyadan ayrılışı da gene rakamlarla oynamaya sebep oldu nüfus müdürlüğünün tozlu raflarındaki defter ikinci ve son defa açıldı. Bu defa memur ölüler hanesine bir çizik atıp işaret koydu. Onun varlığı ile yokluğu sadece bu ra...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık