İş Dünyası

Ofiste Serbest Giyime

Ofiste Serbest Giyime

Ofiste Serbest Giyime Yapılan araştırmada, katılanların, yüzde 62'si ofiste serbest giyime sıcak bakıyor. Ağırlıklı olumlu görüş, verimi ve yaratıcılığı artırdığı yönünde. İki önemli sebep var. Bir kere bilişimciler toplu halde, bir ofiste, masa başı çalışıyor ve müşterilerle yüz yüze görüşme durumları çok az. İkincisi, oralarda hava hep sıcak. Dolayısıyla tamamen şahsi nedenlerle başlattıkları bu işin, ciddi bir akıma dönüşeceğinden habersizler. Ama “onlar yapıyor, biz de isteriz” yaklaşımı burada da kısa vadede devreye giriyor. Ve serbest giyim, giderek yaygınlaşarak, iş dünyasındaki vazgeçilmez yerini ediniyor. Ancak bir süre sonra, “isteriz, daha da fazlasını is...Devamını Oku »

Araştırmacılık İş Dünyasında Ne Kazandırır

Araştırmacılık İş Dünyasında Ne Kazandırır

Araştırmacılık İş Dünyasında Ne Kazandırır Akademik dünyanın “araştırmacı” yetiştirme konusundaki hakimiyeti, hatta monopolisi ortada. Ancak, var olan kadro sınırlamaları ve alınan maaşların düşüklüğü nedeniyle, yetiştirdiği tüm araştırmacılara, yani doktora alan herkese, iş imkânı yaratmasının mümkün olmadığı da bilinen bir gerçek. Ne yazıktır ki, bu araştırmacıların bir numaralı işvereni konumundaki “iş dünyası” da kollarını açmış, onları beklemiyor. Fazla “akademik” donanımlı buldukları ve bu sebepten iş hayatının sert rüzgârlar...Devamını Oku »

Türkiye'Nin En Değerli Markaları

Türkiye'nin En Değerli Markaları

Türkiye'nin En Değerli Markaları Türkiye’nin en değerli markası 2,28 milyar YTL’lik marka değeri ile Ford Otomotiv oldu. Bu şirketi, 1,95 milyar YTL’lik marka değeri ile Turkcell ve 1,9 milyar YTL’lik marka değeri ile Petrol Ofisi takip etti. 2002-2006 yılları arasındaki 5 yıllık dönemi kapsayan net satış hasılatı rakamları ve net faaliyet kârlarına göre 211 kuruluş değerlendirildi. Araştırma genelinde, gıda 21, tekstil 17, ev eşyaları 15, perakende 14 ve bankacılık 12 marka ile en fazla sayıda değerli markaya sahip sektörler oldu. Marka gibi bir değerin mükemmel finansal sonuçlar elde edecek şekilde yönetilmesine, kuruluşlarda pazarlama ile finansman birimleri arasında bu amaca yönelik . Çıkan sonuçları incelerken, bu çalışmanın bir marka değerlendirme çalışması olduğunu unutmamak gerekiyor....Devamını Oku »

Kariyer Ve Kariyerde Yükselme Yolları

Kariyer ve Kariyerde Yükselme Yolları

Kariyer ve Kariyerde Yükselme Yolları Alice bir yol ayrımına gelmişti. “Hangi yolu seçmeliyim?” diye sordu. “Nereye gitmek istiyorsun?” diye sordu Çizgili (Sırıtkan) kedi.“ Bilmiyorum.” dedi Alice. “O zaman” dedi kedi, “Fark etmez.” Devamını Oku »

Kariyerinizde İlk Başlangıç

Kariyerinizde İlk Başlangıç

Kariyerinizde İlk Başlangıç "Hayatımız ağırlıklı tesadüfler ve dayatmalardan oluşuyor” demiştim, üniversite mezunu çalışanlarımızın yüzde 39’unun eğitimi ilgisiz bir alanda çalıştığını açıklamaya çalışırken. Eğitim sisteminin yanlışlarından, insanın kendini 'keşfedemeden' derin sularda yüzmeye çabalamasının zararlarından dem vurmuştum. Bu hafta, yine bu meseleye, ama başka bir açıdan yaklaşalım istedim. Daha doğrusu bir adım sonrasına bakmayı. İstemediğimiz bir eğitimi tesadüfler ve dayatmalar sonucu almış olabiliriz. Peki ilk işimizi nasıl seçtik? İlk işinizi hatırlıyor musunuz? Muhtemelen evet. Siz mi işinizi seçmiştiniz, işiniz mi...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık