İş Dünyası

İyi Yönetici Olmak, Başarının Sırrı

İyi Yönetici Olmak, Başarının Sırrı

İyi Yönetici Olmak, Başarının Sırrı Bir Hint Dergisinde insanların başarılı olabilmesi ve " iyi yönetici" özelliğini kazanabilmesi için aşağıda verilen on altın öğüde uyulması gerektiği ifade edilmektedir. 1. Düşünmeye vakit ayır ; Düşünce güç için kaynaktır. 2. Eğlenceye vakit ayır ; Eğlence gençliğin sırrıdır. 3. Okumaya vakit ayır; Devamını Oku »

Mülakat Teknikleri Nedir ?

Mülakat Teknikleri Nedir ?

Mülakat Teknikleri Nedir ? Özgeçmişiniz, bir işi alabilmeniz için ilk adımdır. İş teklifi almanızı sağlayan yegane yöntem ise işveren ile yapılacak mülakattır. Mülakatı yapan kişi ile, onun sizi detaylı tanıyabilmesi için, profesyonel ve kişilik özelliklerinizi anlayabilmesi için, iş ve tanımı, çalışılacak yer, firmanın potansiyeli, faaliyetleri ve geleceği hakkında daha fazla bilgi edinebilmeniz için bilgi alışverişinde bulunursunuz. Mülakatta etkili bilgi alışverişinin oluşmaması, mülakat sonrasında hem firma hem de aday açısından uzun vadede çok sakıncalı sonuçlar ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Her mülakat, işi isteyen kişi kadar...Devamını Oku »

Yönetim Psikolojisi - Motivasyon

Yönetim Psikolojisi - Motivasyon

Yönetim Psikolojisi - Motivasyon ilK önce psikolojinin genel yönetim ve işletme yönetimi ile olan ilişkilerini inceleyerek gruplar ve grupsal farklılıklar, örgütlerde moral ve moral düzeyini yükseltme, örgütlerde psikolojik sorun ve şikayetler, monotonluk sorununun çözülmesi, devamsızlık sorunu, iş ortamının fiziksel sorunları, bireyler arası ilişkiler, ast-üst ilişkileri, örgüt geliştirme ve örgütlerde motivasyon gibi konular açıklanıyor. Psikolojinin Genel Yönetim ve İşletme Yöntemi İle İlişkileri: A: Kavramla İlgili Açıklamalar: İşletmeler birtakım amaçları gerçekleştirmek için bir araya gelen ham- madde makine i...Devamını Oku »

İş Ya Da Sektör Değiştirmek

İş Ya da Sektör Değiştirmek

İş Ya da Sektör Değiştirmek Büyük bir istekle başladığınız kariyer yolculuğunuzu başka bir yöne çevirmek istiyorsanız. Bu yazımız tam size göre… Daha önce yaptıklarım ne olacak, işverenler özgeçmişimi gördüklerinde ne düşünecekler diye kaygılanırız. Oysaki bu kaygılar yersizdir çünkü her deneyim bize başka yetenekler katar. Bunların hepsinin toplamında iş yaşamındaki duruşumuz ortaya çıkar. Hangi sektörde olursak olalım bizi biz yapan yeteneklere ‘taşınabilir yetenekler’ deniyor. İsmimiz gibi yeteneklerimizi de gittiğimiz iş yerine taşır, bu şekilde fark ediliriz. Peki taşınabilir yetenekler nelerdir? Devamını Oku »

En Çok Kazanan Kadınlar

En Çok Kazanan Kadınlar

En Çok Kazanan Kadınlar Dünyada en fazla kazanan kadın Hollywood yıldızı, 50 milyon dolarla Cameron Diaz oldu. İşte en çok kazanan sinema yıldızı 10 ateşli kadın... En fazla kazanan 10 aktristin’ son bir yılda elde ettiği gelirlerin toplamı ise 244.5 milyon doları buldu. En çok kazananlar listesinde Diaz’ı 32 milyon dolarla İngiliz oyuncu Keira Knightley ve 27 milyon dolarla Jennifer Aniston izledi. Aktrislerin haziran ayı itibariyle son bir yıl içerisinde elde ettikleri gelirler üzerinden hazırladığı en çok kazananlar listesinin başındak...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık