İş Dünyası

Referanslara Neden Önemlidir?

Referanslara Neden Önemlidir?

Referanslara Neden Önemlidir? Referans verilecek kişileri belirlerken nelere dikkat etmek gerekir? Referanslara özgeçmişte yer vermek gerekir mi? İş değiştirmeyi düşünen bir kişinin aklına ilk olarak, özgeçmişini nasıl oluşturacağı, görüşmede nelerle karşılaşabileceği gibi sorular gelmektedir. Halbuki, referanslar çok önemli… Referans kontrolü tüm cv’nizi bütünleyen ve kişinin işe kabul edilme aşamasında son derece kritik bir rol oynayan unsur. Görüşmelerde oluşan izlenimler bireyin işe kabul edilmesinde önemli rol oynar. Devamını Oku »

Yöneticilere Altın Kurallar

Yöneticilere Altın Kurallar

Yöneticilere Altın Kurallar Altı bin kişilik Alarko Şirketler Topluluğu'nu İshak Alaton'la birlikte dünyada söz sahibi konuma getiren Alarko Şirketler Topluluğu Eş Başkanı Üzeyir Garih, geliştirdiği kendine has yönetim tarzları ve insan kaynaklarına verdiği değer ile Alarko Holding'in başarılarının altındaki en büyük etken oldu. Üzeyir Garih için insan ilişkileri ve insan kaynakları çok önemliydi. İnsanların sosyal niteliklerine bakmadan herkese karşı saygılı ve ölçülü davranışlarıyla bilinen Garih, bilgisini genç yöneticilere ak...Devamını Oku »

Personel Yönetimi Nedir?

Personel Yönetimi Nedir?

Personel Yönetimi Nedir? * Her şeyden önce burası bir vakıf kuruluşunun, eğitim kurumudur. Ticari amaçla kurulmuş bir kâr müessesi değildir. * Hepimiz bu vakıf ve eğitim kurumunun çalışan elemanlarıyız. * Öğretmen, öğrenci, idareci, müstahdem ve aşçılarıyla bir eğitim yuvasının değişik hizmetlerini gören elemanlarıyız. Bu haliyle sanki bir ailenin fertleri durumundayız. * Her vazifenin kendine göre bir ehemmiyeti vardır. Yemek pişirme, bulaşık yıkama, çamaşır yıkama ve yurt ve bahçesinin temizliği gibi işlerin hiç birini hafif göremeyiz. Bunların her birisinin insanın yetişmesinde önemli rolleri vardır. Burada her iş insanla ilgili,...Devamını Oku »

Başarılı Yönetici Olmak İçin

Başarılı Yönetici Olmak İçin

Başarılı Yönetici Olmak İçin; Yıllardır bir şirkette yöneticilik yapıyor ve bir gruba nasıl liderlik yapılacağını çok iyi bildiğinizi düşünüyorsunuz. Peki çalışanlarınızla aranızda kurduğunuz ilişkinin yöneticilik vasıflarınızı geliştirebileceğinin farkında mısınız? Yanınızda çalışanların her biriyle aranızda oluşan dinamik farklıdır. Bu dinamikleri doğru yönde kullanarak lideri olduğunuz takımın amaçlarını belirlemek ve performanslarını artırmakta size yardımcı olacağını düşündüğümüz birkaç strateji belirledik. Yanınızda çalışan kişinin rolünü belirleyin Yanınızda çalışan kişiden beklentilerinizi iyi belirlemeli ve onun bunları net bir şekilde algılamasını sağlamalısınız. İkiniz arasında yaşanacak herhangi bir yanlış anlaşılma iki tarafın da hem z...Devamını Oku »

Mükemmeliyetçi Bir Yönetici

Mükemmeliyetçi bir Yönetici

Mükemmeliyetçi bir Yönetici Mükemmeliyetçi bir Yönetici ile çalışmak zorunda kalmayan sekreter neredeyse yok gibidir. Günümüzün hızla büyüyen şirketlerinde yöneticilerin terfi ve yer değiştirmelerinin artması, zorluğu, yönetici-sekreter uyumu sorunu olarak ortaya çıkarıyor. Bunu aşmak için belirli bir reçete yok ancak bazı ipuçları yarar sağlayabilir. Her sekreterin anı defterinde, en az bir Mükemmeliyetçi bir yöneticiye rastlamak kaçınılmaz. Günümüzün ekonomik ortamında yaşanan değişim...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık