Motivasyon

Motivasyon Koçluğu

Motivasyon Koçluğu

Motivasyon kounun, koluk desteği alan bireyin kişisel yeteneklerine gre yakın performans gstermesinde, kişisel ve profesyonel hayatında istediği sonuları elde etmesinde yardım ve rehberlik ettiği bir sre ve koluk eşididir. Koluk sreci boyunca birey, kendisini daha iyi tanıyarak potansiyelini keşfeder ve hedeflerine ulaşmak iin hangi yetkinlikler geliştirmesi gerektiğini belirler ve yetkinliklerini en yksek dzeyde kullanabilmek iin kendisini motive etmenin yollarını ğrenir. Bu noktada koun hedefi; koluk alan bireyin hayallerini hedeflerle somutlaştırarak, bu somut hedeflerin gerekleşmesinde yol arkadaşlığı yapmaktır. Bu yolculukta ko; Devamını Oku »

Motivasyon Eksikliği

 Motivasyon Eksikliği

Başarı ve insanın hayallerini gerekleştirmesi o kadar ekici ve karşı konulamaz bir durum ve bu durum motivasyonla eşdeğer niteliği taşımaktadır. İnsanlar motive olamadıkları işler ya da konular da başarılı olamazken motive oldukları işler ya da konular da başarı kaınılmaz hale otomatik olarak gelir. Oysa ki birok insan iin işe başlamak ya da iş değişikliği yapmak yeni yer ile uyum sağlaması , motive olması en byk problemdir. Gerek şu ki motivasyon sadece başarılı sporculara ve motivasyon konuşmacılarına has gizli bir forml değildir. Herkesin rahatlıkla ğrenebileceği ve istediği zaman ulaşabileceği basit bir zihinsel stratejidir. Bir şeyi yapma arzusu olmasına rağmen yapacak gc bulamıyorsak srdr...Devamını Oku »

Motivasyon Ve Motivasyon Teknikleri

 MOTİVASYON VE MOTİVASYON TEKNİKLERİ

Bir insan, başkalarını motive etmek nasıl başlar? nce kendisini motive etmelisiniz. İnsanlar, ikna olmamış birisi tarafından ikna edilemez. Kendisi ilham duymayan, başkalarına ilham veremez. nce kendi gitmeye karar vermemiş bir insanı hi kimse takip etmez. Tarihte en hoşuma giden insanlardan biri, İsrail'in Kral David'idir (M.. 1000 civan). Kendi i motivasyonun başkalarına ilham verdiği ve onları da motive ettiği insanlara en iyi rnektir. Bir keresinde David gen bir adamken ve henz kral olmamışken, ordudaki kardeşlerine yiyecek gtrmşt. Cephenin n saflarmdayken, Goliath adında, karşı ordunun şampiyonu olmuş bir dev grd. Dev, İsrail'in ordusundaki askerlerle alay ediyordu ve Kral Saul dahil, ...Devamını Oku »

Motivasyon

MOTİVASYON

alışmaya başlayamamak, kişide motivasyon eksikliği olduğunu gsterir. nk motivasyon kişiyi davranışa ynlendiren istektir. Eğer davranış gerekleşmiyorsa motivasyon eksikliği sz konusudur. Motivasyonu sağlayan etkenlerin başında alışmayı ihtiya olarak grmek gelir. Eğer alışma sonucunda elde edilecek olanlar nemli bir ihtiya olarak grlrse kişi bu ihtiyacı gidermek iin alışmayı kendisi isteyecektir. Televizyon reklmları da rnleri tketiciye ihtiya olarak hissettiren motive edici yayınlardan başka bir şey değildir. Hedef, tketicinin rn ihtiya olarak grmesini sağlayarak bu rn almasına y&...Devamını Oku »

Motivasyon El Kitabı - Kişisel Gelişim Kitap Özetleri

MOTİVASYON EL KİTABI - KİŞİSEL GELİŞİM KİTAP ÖZETLERİ

GİRİŞ; Her sorunun zm vardır: Benim zmm, sizin zmnz ve gerek zm. in Atasz Birisini birşey yapmaya zorlayabilirsiniz, ama o kişiyi bu şeyi yapmak istemeye kesinlikle zorlayamazsınız. İstemek iin gereken arzu iimizden gelir ve motivasyon da iten zevk almamızı sağlayan iten gelen en byk gtr. Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık