Motivasyon

Başarı İçin Özel Çalışma

Başarı İçin Özel Çalışma

Başarı İçin Özel Çalışma Bildiğiniz, tanıdığınız en başarılı ve en başarısız iki insan seçin ve bunların özelliklerini gözlemleyin. Önemli olan ne kadar zekaya sahip olduğunuz değil, sahip olduğunuz zekayı nasıl kullandığınızdır. IQsu 100 olan olumlu, iyimser ve işbirliği yapan kişi IQsu 120 olan olumsuz, karamsar ve işbirliği yapmayan kişiden daha çok saygı görür ve daha büyük başarılar elde eder. Einstein’a 1 mil kaç feettir? diye sormuşlar. Einstein: Bilmiyorum. Herhangi bir referans kitabından iki dakikada bulabileceğim gerçeklerle neden beynimi doldurayım,demiş. Bilgiye nasıl ulaşabileceğini bil...Devamını Oku »

Motive Edici Kişisel Gelişim Yazıları

Motive Edici Kişisel Gelişim Yazıları

Motive Edici Kişisel Gelişim Yazıları 1852de Elisha Otis, ilk buharla çalışan asansörü geliştirdi. 19. yüzyılda öyle yüksek binalar tasarlamışlardı ki, insanları ve eşyaları bu binalara çıkarıp indirmek için makineler yapmak gerekti. Ilk olarak 1852de New York'taki fabrika için buharla çalışan bir asansör yapıldı. Asansörde taşıyıcı kabloların kopması durumunda kabini güvenli bir şekilde durduracak yaylı bir güvenlik mekanizması bile düşünülmüştü. Hatta...Devamını Oku »

Başarı Ve Başarısızlık Sözleri

Başarı ve Başarısızlık Sözleri

Başarı Sözleri Hazırlıklı olarak fırsatla karşılaşmak, şans dediğimiz sıçrama tahtasıdır. Bilinçli düşünceden geçirmediğim bir şey beni etkilemez. Kişiler tembel değildir. Sadece, kendilerine esin kaynağı oluşturacak kadar güçlü amaçları yoktur. Etkili iletişim için, hepimizin dünyayı farklı şekilde algıladığının ve iletişimimizi bu algıya dayandırarak gerçekleştirdiğimizin farkına varmalıyız. Bulmak istersen, yeni bir yol mutlaka vardır. Başarının sırrı, acının ve zevkin seni kullanmasına izin vermeden onları kullanmayı başarabilmektir. Eğer bunu yaparsan, hayatını kontrol altına almış olursun. Eğer yapmazsan, hayat seni kontrol altına alır. İnançlar üretme gücüne de sahiptir, yıkma gücüne de… ...Devamını Oku »

Öğrenme Nedir?

Öğrenme Nedir?

Öğrenme Nedir? Bir deneyimin sonucunda davranışlarda meydana gelen sürdürülebilir ve kalıcı değişikliklerdir. Ya da bize öğretilenler unutulduktan sonra aklımızda kalan kısmına öğrenme denir. Öğrenme insan yeteneklerinde büyüme sürecinin bir sonucu olmayan sürekli bir değişmedir. Öğrenme, bir ürün (öğrenilen şey) ortaya koyan süreçtir. İnsanlar hayatlarının başlangıcından itibaren sürekli olarak bir şeyler öğrenir. İnsanlar hayatlarında çok fazla şeyi bilinçsizce öğrenir. Global bilgi dünyası giderek daha karmaşık hale gelir ve daha iç içe geçmeye başlayarak ve daha dinamik bir görünüm kazanmaktadır. Bu gelişim süreci, işi ve çalışmayı, başkalarının deneyimlerinden daha çok ilham alınması gereken bir öğrenim haline getirmektedir. Devamını Oku »

Anlamlı Etkileyici Motivasyon Sözleri

Anlamlı Etkileyici Motivasyon Sözleri

Anlamlı Etkileyici Motivasyon Sözleri * Oğlum, bütün hayatımı kolların ve ayakların belirlemeyecek. Hayatına asıl yön verecek olan beynin ve kalbindir. Bir şeyi gerçekten istiyorsan, bütün engelleri yenip ona ulaşabilirsin. Shelton Skelton * Dünyanın acı ile dolu olduğu doğrudur ama bir çok insan da bunun üstesinden gelmektedir. Helen Keller * Büyük düşler kuranlar düşlerini gerçekleştirmez, aşarlar. Alfred Lord Whıtehead * Arzu varsa çözümde vardır. AnonimDevamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık