Etkili İletişim

:: İletişim, Bir Gülümsemedir

:: İLETİŞİM, BİR GÜLÜMSEMEDİR

Kk kız, hznl bir yabancıya glmsedi. Bu glmseme adamın kendisini daha iyi hissetmesine sebep oldu. Bu hava iinde yakın gemişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkr etmediğini hatırladı. Hemen bir not yazdı, yolladı. Arkadaşı bu teşekkrden o kadar keyiflendi ki, her ğlen yemek yediği lokantada garson kıza ykl bir bahşiş bıraktı. Garson kız ilk defa byle bir bahşiş alıyordu. Akşam eve giderken, kazandığı paranın bir parasını her zaman kşe basında oturan fakir adamın şapkasına bıraktı. Fakir adam yle ama yle minnettar oldu ki. İki gndr boğazından aşağı lokma gememişti. Karnını ilk defa doyurduktan sonra, bir apartman bodrumundaki tek odasının yolunu ıslık alarak tuttu. yle neşeliydi ki, bir saak altında ti...Devamını Oku »

::İletişimde Beden Dili

::İLETİŞİMDE BEDEN DİLİ

Tokalaşırken muhatabınızın elini iyice kavramaya alışın. Bazı insanlar tokalaşmaktan hoşlanmazlar. Muhatabınızın hoşlanmadığını hissettiğinizde ilk hamlenin ondan gelmesini bekleyiniz. Muhatabınızla kuracağınız mesafenin, genel grşmelerde Kişisel alan (ok samimi olmadıklarımıza 45-122 cm), Samimiyet alanı (yakınlar ve yakın arkadaşlar 15-45 cm), Mahremiyet alanı (fısıldaşmak vb. 0-15 cm) mesafeleri ideal mesafeler olduğunu unutmayın. Omuzları kmş biri gibi durmayın. Başı dik durursanız szckler ağzınızdan daha ciddi ıkar ve zgveniniz artar. * Jest ve mimiklerde, vcudun genel hareketlerinde ll olmaya alışın. Konuştuğunuz kişi vcut hareketlerinizden rahatsız olmamalı. * Adımlarınızı atarken kendinden emin adımlar atın. /...Devamını Oku »

::İletişim, Mücadele Etmektir

::İLETİŞİM, MÜCADELE ETMEKTİR

Karakterli bir gen varmış. Bir gn babası ona ivilerle dolu bir torba vermiş. Arkadaşların ile tartışıp kavga ettiğin zaman her sefer bu tahta perdeye bir ivi ak demiş. Gen, ilk gnde tahta perdeye 37 ivi akmış. Sonraki haftalarda kendi kendine kontrol etmeye alışmış ve geen her gnde daha az ivi akmış. Nihayet bir gn gelmiş ki hi ivi akmamış. Babasına gidip sylemiş. Babası onu yeniden tahta perdenin nne gtrmş. Gence: Bugnden başlayarak tartışmayıp kavga etmediğin her gn iin tahta perdelerden bir ivi ıkart. demiş. Gnler gemiş. Bir gn gelmiş ki tahta perdede hi ivi kalmamış. Babası ona: Aferin iyi davrandın ...Devamını Oku »

::İletişim Hakkında Söylenenler

::iletişim Hakkında Söylenenler

- Sylersen doğru syle, sz verirsen ifa eyle, iyilik edersen hıfz eyle. - Hsn- muaşeretle sohbet daim olur, zor şeyler kolay olur. - Gzel sohbet sevgiyi artırır, gzel ahlak ise *ner faziletin aslıdır. - Dili tatlı olanın dostu ok olur. - Nasihat kabul eden, utanılacak hallerden emin olur. - Kim ki, halkın sırlarını ifşa edip syler, Hak Teala da onun gizli işlerini aığa ıkarır. - insana teşekkr etmeyen Hak Tel'ya teşekkr etmemiş olur. - Sana haber getiren, senden de başkasına haber gtrr. DERLEYEN...EDİTR İletişim:[email protected] ...Devamını Oku »

:: İletişimin Son Ve İlk Kuralı

:: İLETİŞİMİN SON VE İLK KURALI

Allah'ım. Bana değişebilen ve değiştirilmesi gereken şeyleri değiştirmek iin cesaret, değiştirilmeyecek şeyleri kabullenmek iin huzur, aradaki farkı anlamak iin bilgelik ver. Konuşmaya değer insanlarla konuşmazsan insanları, konuşmaya değmez insanlarla konuşursan kelimeleri yitirirsin. Sen yle biri ol ki ne insanları, ne de kelimeleri yitir. Konfys Akıllı olanı sohbet sırasında ne hakkında konuştuğundan ziyade kiminle konuştuğunu dşnerek hareket edecektir. Bunu yaptığı taktirde sonradan pişman olacağı hibir şey sylemeyeceğinden emindir. Arthur Schopenhauer DERLEYEN...EDİTR İletişim:[email protected] ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık