Etkili İletişim

:: İletişimler Ve Maskeler

:: İLETİŞİMLER VE  MASKELER

Televizyona dşkn olmasanız bile, televizyonu aın ve yarım saat dikkatle izleyin. Sesini kapayın ve izleyin. Kanalları sık sık değiştirin, erkek ve kadın oyuncuların yz ifadelerini izleyin. Cinayet Diye Yazdı* adlı oyunun yıldızı Angela * Trk televizyonlarında Cinayet Dosyası adıyla oynuyor. (.N.) Lansbury, gsterdiği tepki ifadeleri ile tanınmıştır. Bu tepkilerin anlamını ne oranda yorumlayabildiğinize bakın ve sonra o ifadeleri taklit edin. Hepimiz maskeler takınırız ama tam olarak iletişim kurmak iin maskeleri indirmek gereklidir. Konuştuğunuz her durumda yznz kullanmaya alışmalısınız. Yazarlar, gzleri anlatırken, onları oğu kez, elik gibi, bilgi, alaycı, acı ve soğuk, parıltılı v.b. olarak tanımlarlar ya da ateşli, soğuk ve incinmiş bakışlardan s...Devamını Oku »

:: Kısa Süreli İletişimler

:: KISA SÜRELİ İLETİŞİMLER

Hepimiz gnmzde bilgiyi daha hızlı almaya ayarlanmış durumdayız ve eğer bazı şeyler yavaşlarsa, sıkılır ve acele ederiz. Video ağı, bilişsel glerimizi arttırdı. Konuları daha abuk kavrıyoruz. Videoda dzeltilmiş birşeyleri izlemeye alıştığımız iin, zihinlerimiz ok hızlı alışıyor. Televizyonda alışmaya başladığımda programlar bugnklere oranla daha uzun kısımlardan oluşuyordu. Videoteyp ve onun dzeltme olanağı sadece televizyonu geliştirmekle kalmadı, iletişim tarzımızı da geliştirdi. Bu ise, nemli oranda, daha sabırsız bir toplum haline gelmemize katkıda bulundu. oğunlukla yle yapmamamız gerektiği halde, zerinde fazla dşnmeden konuşuyoruz. Bu nedenle bazen konuşma ve hareketlerinizi değiştirmeniz ya da konuya abucak girmeniz, bir durumun denetimini ele ge...Devamını Oku »

:: İletişim Becerileri

:: İletişim Becerileri

TEK YNL İLETİŞİM İŞE YARAR MI? Sağduyumuz bize tek ynl mesajların işe yaraması gerektiğini sylyor; o zaman, bunların ne olduğunu anlamaya alışmakta fayda var. Bylelikle ne kadar ok konuşmanız ve dinlemeniz gerektiğini daha iyi anlar ve herhangi bir iletişimden ne kadar karşılıklı fayda beklemeniz gerektiğini tespit edebilirsiniz. Şimdi bunu daha net hale getirmek iin iki liste daha yapalım. Şu durumlarda karşımdaki kişiyi dinlerdim: Şu durumlarda karşımdaki kişiyi dinlemezdim: İFT YNL İLETİŞİME DAİR Ne yazık ki sizin dşncelerinizi okuyamıyorum ama muhtemelen, aşağıdaki durumlar sz konusu olmuşsa, en az konuştuğunuz kadar dinlemeniz gerektiğinden bahsetmişsinizdir. ? Karşınızdakinin işbirliğine ve kararlılığına ihtiya duyuyorsanız. ? Karşınızdakiler kendile...Devamını Oku »

: : Sözsüz İletişim

: : SÖZSÜZ İLETİŞİM

Hepimizin tanıdığı standart grsel desteklerin tesinde, daha az farkında olduğumuz nemli bir grsel yardımcı bulunur: sunumunuza dahil ettiğiniz szl olmayan hareketler. Vcut hareketleriniz, yz ifadeleriniz ve tavırlarınız duygusal haliniz hakkında sadece szcklerin yaptığından ok daha fazlasını aıklar. Diğer bir deyişle, bir şeyi nasıl sylediğiniz en az ne sylediğiniz kadar nemlidir. Yznzn eyleme dahil olmasını sağlayın! Malzemenizi değişmeyen bir yz ifadesiyle sunmak bunu monoton bir sesle sunmak kadar ktdr. Kendinizi bir aynada gzlemleyin biliyorum bunu yapmak zordur. Fakat buna değer. Glşnz sahte mi? Fazla ciddi mi grnyorsunuz? Yznz tıpkı bir maske gibi donuk mu ya da dinleyicil...Devamını Oku »

İletişim Ve Gözler

İLETİŞİM VE GÖZLER

Dinleyicilerle gz temasının kurulması ynndeki geleneksel tavsiye gzel. Ama, bunun anlamı, kalabalığı gzlerinizle bir mayın tarama gemisi gibi taramak demek değil; gzlerinizi, zmlemek, ayrıntıları saptamak ve iletişiminizi uygun olarak ayarlamada size yardımcı olması iin kullanmak demektir. Eğer dinleyiciler arasındaki kişilere bakmaya korkuyorsanız (rneğin okuma metninden başınızı hi kaldırmıyorsanız) ne sylerseniz syleyin, sizden ok etkilenmezler. Dinleyicilere boş gzlerle bakarsanız ya da odanın arkasındaki bir noktaya bakarsanız, onlara ulaştığınızı hissetmezler. Yapmanız gereken, dinleyici kitlesini paralara blerek onlara bir bireyler toplamı olarak bakmaktır. Konuşurken insanlara bireysel olarak bakın. Konuşmanın başında, dosta ve sıcak yzl birine bakın, nk&uum...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık