Etkili İletişim

Kişiler Arası İletişim

   Kişiler Arası İletişim

Kişiler Arası İletişim; İki kişi arasında yz yze gerekleşen iletişim. Kişiler arası iletişim genellikle kendiliğinden ve teklifsizdir. İletişimi gerekleştirenler birbirlerinde srekli geri bildirim alırlar. Roller grece esnektir. nk taraflar nbetleşe gnderici ve alıcı olarak iletişimde bulunurlar. Bu iletişimin gerekleşmesi sırasında bireyler genellikle aynı fiziksel ortam ierisinde bulunurlar. Gelişen teknolojiyle beraber kişiler telefon ve chat gibi iletişim alanındaki teknolojiden yararlanarak iletişim kurmaktadır. Kişiler arası iletişimi bir şema ile gsterecek olursak; İletişim birey A'dan birey B'ye olduğu gibi aynı şekilde Birey B'den Birey A'ya doğru da olabilir. Burada bireyler arasında srekli bir geribildirim gerekleşmektedir. Geribildirimin olmadığı takdirde iletişim gerekleşme...Devamını Oku »

Bir İletişim Modeli

   Bir İletişim Modeli

Bir İletişim Modeli;Konuşan iki kişiden birisi kaynak diğeri de hedef birimi oluşturur. Bu iki birim arasında mesajın gidip geleceği kanallar vardır. rnekte kaynak ve hedef birim insan olduğundan birimler yapı ve işlev olarak birbirlerine benzerler. Her birimde merkez, gnderici ve alıcı vardır. İletişim modelindeki ğeler ve sreler ise şunlardır. 1- Kaynak Ve Hedef Birimler 2- Kanal 3- İletişim Ortamı Bunlara yakından gz atmak gerekirse; 1-Kaynak ve hedef birimler: * Merkez: Gnderilecek mesajların ieriğinin (duygu, dşnce, niyet, gd, eylem vb. ) oluştuğu ve gnderilmek zere seildiği blmdr....Devamını Oku »

Temel İletişim Süreçleri

Temel İletişim Süreçleri

Temel İletişim Sreleri; İletişim bir sre ierisinde gerekleşen bir olaydır. Bu sre ierisinde kod, kodlama, kod ama, yorumlama, geri iletişim yer almaktadır. a- Kod: Mesajın işaret haline dnşmesinde kullanılan simgeler ve bunlar arasındaki ilişkileri dzenleyen kuralların tmne kod adı verilir. Şu anda bu yazıyı Trke kod kullanarak yazıyorum. Karşılıklı konuşurken aynı anda değişik kodlar kullanılır. Yz ifadesi, syleyiş tarzı, el ve kolların hareketleri de ayrı ayrı kodlar aktaran mesajlardır. b- Kodlama: Mesajın ieriğinin kod simgelerine dnştrlmesine kodlama denir. Belirli bir niyet ya da duygunun değişik kodlarla ifade edilebileceğini yukarıda belirtmiştik. rneğin kızgınlık duygusu kullanılan kelime...Devamını Oku »

Toplum Ve İletişim

Toplum ve İletişim

Toplumsal Ve Kltrel Sistemler Ve İletişim İşlevleri; İletişimle toplumsal kltrel sistemler arasındaki ilişki karşılıklıdır. İletişim toplumsal/kltrel sistemleri yeniden retimi ve değişiminde rol oynadığı gibi toplumsal/kltrel sistemlerde iletişim sistemlerini ve bireylerin ilişkilerini belirler. Bunun yanında iletişim toplumsal/kltrel sistemler hakkında bilgi vererek bireylerin iletişim davranışlarında ngr sağlar.İletişim bir aktarma ve paylaşma sreci olduğu kadar bazı kişi ve grupların başkaları zerinde g kazanmasında da rol oynar.İletişimin işlevleri psikolojik ve toplumsal işlevler olarak sınıflandırılabilir. Psikolojik işlevler: Ben merkezli; arasal; oyun ve benliğin geliştirilmesidir. Toplumsal işlevler ise haberdar etme; eşgd kuşaklar arası aktarma ve eğlence işlevleridir. Bire...Devamını Oku »

İletişim

İletişim

İletişimin Temel Amacı;Kuşkusuz, btn insanlar her iletişim eyleminde bilgilenmek, ikna etmek, bilgilendirmek, ynetmek, eğlenmek vb. bir dizi nedeni ve amacı va5rdır. Bu amaların bir kısmı, karşılığını/dln hemen elde etmek istediğimiz amalardır; bir kısmı uzun vadeli beklentilere dayanır. Schramm, amalarla ilgili beklentileri gecikmeden dllendirilmeye ve sonradan dllendirmeye ynelik beklentileri olarak sınıflandırır. İletişimde bulunanlar bazı iletileri daha retirken ya da aktarırken dllenmiş olurlar. rneğin, ozanın şiir yazarken, mzisyenin beste yaparken ya da konser verirken, ğretmenin ders anlatırken, yneticinin bir toplantıda yeni iş projelerini aıklarken aldıkları keyif ve bunun hedef aldıkları kişilerce de paylaşılacağını ummaları gecikmeden...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık