Etkili İletişim

:: İletişim Ve Konuşma Gücü

:: İletişim ve Konuşma Gücü

G szcğnn iki ayrı anlamı zerinde durmanızı isteyeceğim: konuşma Gc ya da mesajınızı karşı tarafa iletmek iin ihtiyacınız olan g miktarı ve diğer insanlar zerindeki gcnz ile bundan nasıl yararlanacağınız ya da nasıl istismar edebileceğiniz konusu. Sesinizin Yksekliği ve Tonlama Monoton bir sesle sylenen szler kısa zamanda kendileri de monoton hale gelir. Dinleyicinizin ilgisini srekli kılmak istiyorsanız konuşmanız glge ve aydınlık arasında gidip gelmelidir. Gvenli konuşma akıcı, inişli-ıkışlı, tok sesli olmalı, ses fazla zorlanmadan yeterince anlaşılır ykseklikte ve rahat bir şekilde kullanılmalıdır. Ancak bazı durumlar vardır ki gvenli davranış tarzı gnlk konuşmalar iin nerilenden biraz daha fazla g&cc...Devamını Oku »

:: İletişim Kurmak Zaman İster

:: İLETİŞİM KURMAK ZAMAN İSTER

ok şaşırtıcıdır, birok ift herşeye -ve herkese- zaman bulurken birbirlerine bir trl zaman ayırmaz. Bu konuda herhalde en sulu insan olduğumu, en azından ok sulu olduğumu itiraf etmeliyim. Aslında hl yleyim, ancak beş sene nceki kadar değil. Gemişte, iş arkadaşlarım ya da tanıdıklarım şehre uğrayıp Buradaki tek gecem ya da Sadece hafta sonu buradayım, dediklerinde eşimin arkadaşlarımı grmemi anlayışla karşılamasını, hafta iinde yaptığı planları unutmasını beklerdim. nce ben, sonra sen, ocuklara da kalanı felsefesinin geerli olduğu bir evlilikti. Evet, bu da bir iletişim tabii, fakat mutlu evliliğe hi olanak tanımayan bir iletişim. Şimdiyse, iş arkadaşlarıma onlarla beraber olmaktan hoşlanacağımı, ama doğal olarak bazı nceliklerimin...Devamını Oku »

:: İletişim Becerileri Ve Flört

::  İLETİŞİM BECERİLERİ VE FLÖRT

İletişimin ok kritik bir yn daha vardır. Bazı aılardan, doğru adımın dinlemek olduğunu sylemekten bile daha nemli! Evlilik danışmanlarının oğuna gre, diğer tarafı dinlememek bugnk ailelerin bir numaralı problemidir. Araştırmalara gre, kt dinleyicilerin evliliği de iş hayatı da daha ktdr. (Mesajı alamazsanız karşılık vermeniz de mmkn olmaz.) Geniş bir kesimde yapılan araştırma, kadınların yzde 98'inin erkeklerden daha fazla szl yakınlık beklediklerini, en ok kızdıkları davranışın erkeğin dinlememesi olduğunu ortaya ıkarmıştır. Kadınların yzde 70'i artık durumu kanıksayıp -kocalarını dışarı ıkarmaya aba harcamadıklarını s&ou...Devamını Oku »

:: Bağlı Olun-İletişim Kurun-Özen Gösterin

:: BAĞLI OLUN-İLETİŞİM KURUN-ÖZEN GÖSTERİN

İletişim becerilerinizi her gn geliştirip bu kitapta ve konuyla ilgili diğer kitaplarda yapılan nerileri srekli uygularsanız, birtakım yanlış anlamaların yine olacağını vurgulamak isterim. Kısacası, elişki ve uyuşmazlığın yaşanmadığı, dertsiz sorunsuz bir evlilik olabileceğine inanmıyorum. Ama, nceden dikkat ektiğim gibi, uyumsuz olmadan da karşı ıkabilirsiniz. Biz de Kızıl Salı'yla problemler yaşadık; bugn hl yaşıyoruz. Bununla birlikte, sevgimizin gnden gne glenip evliliğimizin daha istikrarlı ve kalıcı hale gelmesinin nedenlerinden biri, bence, uyuşmadığımız ya da yanlış anlamanın olabileceği konularda birbirimizle aık aık konuşmamızdır. İlk gnden beri birbirimize hep saygılı olmuşuzdur. Hibir zaman birbirimize el kaldırmamışız, daha sonra...Devamını Oku »

İletişim, Kendine Verdiğin Değerdir

İLETİŞİM, KENDİNE VERDİĞİN DEĞERDİR

200 kişinin bulunduğu odaya, Bu parayı kim ister? diye sordu ve eller kalkmaya başladı ve konuşmacı: Bu parayı sizlerden birine vereceğim, fakat ncelikle bazı şeyler yapacağım dedi. Parayı nce buruşturdu, ve dinleyicilere: Hala bu parayı isteyen var mı? diye sordu. Eller yine havadaydı. Bu sefer, konuşmacı peki bunu yaparsam dedi ve 20 doları yere attı. Onun stne bastı, ezdi, pisletti ve para şimdi pis ve buruşuktu, fakat eller yine havadaydı ve o parayı herkes istiyordu. Ve konuşmacı şyle dedi: Arkadaşlarım burada ok nemli bir şey ğrendiniz. Burada paraya ne yaptıysam hi nemli değil onu yine de istiyorsunuz, nk benim ona yaptığım şeyler onun değerini dşrmedi. O hala 20 dolar. Hayatımızda oğu kez verdiğimiz kararlar veya hayat şartları nedeniyle hırpalanırız, canımız ac...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık