Hafıza Eğitimi

Beyin Ve Hafıza(Hafıza Tekniklerinde Şartlanmanın Önemi)

Beyin ve Hafıza(Hafıza Tekniklerinde Şartlanmanın Önemi)

Beyninizi başarıya programlayın, başarısızlığa değil. Neye inanırsanız, beyniniz ve bedeniniz onu gerekleştirmeye alışacaktır İnsan kendisi iin ne dşnyorsa, beyni de kişinin o isteğini gerekleştirmek iin tm gcyle aba sarf eder. Ben başaramam diye dşnen insan genellikle başaramaz. nk kendini başarısızlığa şartlamıştır. Oysa gelişen bilim, beynin ne kadar ok kullanılırsa o kadar gleneceğini ortaya koymuştur. Birok bilim adamı, yazar, ressam, heykeltıraş yaşlan ilerledike daha gzel eserler ortaya ıkarmışlardır. nemli olan başaracağınıza kendinizi inandırmanızdır. Ancak yaşlandıka hafıza zayıflar dşncesi insanlar arasında ok yaygın bir inanıştır. Bykanne ve ...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(Sol Beyin Faaliyetleri)

Beyin ve Hafıza(Sol beyin Faaliyetleri)

Szckler, Mantık, Sayılar, Matematik, Analiz, Listeleme, Konuşma, Yazma, Diğer benzer faaliyetler Sağ beyin faaliyetleri Hayal gc, Mzik, Renk, Btn grme, Hayal kurma, Ritim, Renkler ve şekiller, boyutlu dşnme, Grntler, Sentez, Diğer benzer faaliyetler Hafıza nedir? Nasıl geliştirilir? nemli konuları hafızanıza alma ve onları en azından sınava kadar unutmadan hafızanızda gvenli olarak saklayabilme konusundaki yntemleri ğrenmeniz iin, nce hafızanın nasıl işlediğine bakalım. Hafıza: İstediğimizde ve ihtiya duyduğumuzda hatırlamamız iin duyularımızdan, dşncelerimizden, duygularımızdan ve hareketlerimizden gelen bilgiyi kaydetme, birleştirme ve depolama yeteneğidir. Beş duyumuz sayesinde beynimiz adeta veri bombardımanına tutulur. Beyin, dzenli olarak bu veriler arasından bilgi s...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(Beyin Ve Sınırları)

Beyin ve Hafıza(BEYİN VE SINIRLARI)

Beyninizin Sırlarını zn insan beyni bildiğimiz en kompleks yapıdır. Isaac Asimov ğrenme sırasında beyinde neler yaşanır? Bu yzyılın başlarına kadar beyinle ilgili ok az şey biliniyordu. ok uzun yıllar boyunca yaklaşık 1,5 kg ağırlığında olan beynin, sadece gri renkte bir et yığını olduğu dşnlmşt. Son yıllarda beynin sanılanın aksine son derece kompleks bir yapısı olduğu ortaya ıktı. zellikle de 20. yzyılın ikinci yarısından sonra beyinle ilgili ok fazla alışma yapıldı ve beynin gizemli sırlarının bir kısmı zld. Bilim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte beynin dış yzndeki kıvrımların sanıldığından daha kompleks olduğu anlaşıldı. Beynin, nron olarak adlandırılan on milyarlarca (100 milyar) kk h...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(Gerçekçi Olun)

Beyin ve Hafıza(Gerçekçi Olun)

Kendinizi motive ederken aynı zamanda gereki olmanız gerekir. Başarılı olmak iin alışmanız şart, bu bir gerektir. Ampul bulmak iin binlerce deney yapan Edison da bu konuda Dehanın %1'i zek, % 99'u alışmaktır. demiştir. Başka bir rnek vermek gerekirse: Herkes Mozart gibi Bach'ın da doğuştan mzisyen olduğunu sanır. Oysa Bach Benim kadar alışan herkes, ancak benim kadar başarılı olur. demiştir. Bu szlerin sahibi Bach, 60 yıl boyunca her gn 10-18 saat alışmıştır. alışmak, zellikle sistemli ve bilinli alışmak hem zekyı hem hafızayı artırır. alışmak derken elbette gereğinden fazla alışmayı kastetmiyoruz. Zira başarının sırrını anlamış insanlar tm ğrencilik hayatları boyunca az zamanda ok şey ğrenmeyi"...Devamını Oku »

Beyin Ve Hafıza(Kapasitenizin Sınırlarını Keşfedin)

Beyin ve Hafıza(Kapasitenizin Sınırlarını Keşfedin)

Beyin, yz milyar ışık yılı genişliğinde bir evreni kavrayabilen, avucunuza alabileceğimiz bir buuk kilogramlık bir ktledir. Narian Diamond Byk bir potansiyele sahip olduğunuzu biliyor musunuz? Birok ğrenci, gerek okul hayatındaki gerekse toplumdaki başarılı insanları genelde ulaşılamaz grr. O insanların, kendilerinden mutlaka daha stn, daha zeki ve daha yetenekli olduğunu dşnr. Sakın siz bu hataya dşmeyin. nk her insan gibi siz de byk bir potansiyele sahipsiniz. Gerekte tm insanların problemi beyin kapasitelerinin eksikliğinden değil, onu nasıl geliştireceklerini bilmeyişlerinden kaynaklanmaktadır. Nitekim son yıllarda insan beyninin bilindiğinden ok daha komplike ve yetenekli olduğu anlaşılmıştır. O zaman siz de yaratılıştan verilen bu...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Yukarı Çık