Hafıza Eğitimi

Hafıza İçin Kırmızı Ve Mor Yiyin, Hafıza Geliştirme, Beyin

   Hafıza için kırmızı ve mor yiYİN, HAFIZA GELİŞTİRME, BEYİN

Zihninizi alzheimer riskine karşı korumak iin mor renkli ilek ve frambuaz gibi meyveleri bol bol tketin. Zihninizi Alzheimer riskine karşı korumak istiyorsanız, mor renkli ilek ve frambuaz gibi meyveleri bol bol tketin. Bylece dn gece ne yediğinizi hi unutmazsınız!.. Akşam yemeğinde ne yediğinizi hatırlamıyorsanız, karanlık şeyler yakın geleceğinizde sizi bekliyor olabilir... Siyah kuş zm ve boysenberry (Bğrtlen ile ahududunun birleşmesinden doğan bir meyve) ise ilk 'American Idol'n kim olduğunu ve bu sabah vitaminlerinizi alıp almadığınızı hatırlamanıza yardımcı olur. Bu besinlerden elde edilen takviyelerin her ikisi de Alzheimer'ın (Tabii kanser ve yaşlanmanın da...) gelişmesine yardımcı olan oxdative stres ve DNA'nın hasar grmesiyle savaşır. Ayrıca, vcudunuzun zaten sahip olduğu ve yiyeceklerden ...Devamını Oku »

Daha Güçlü Hafıza, Bellek, Hafıza Eğitimi,

DAHA GÜÇLÜ HAFIZA, BELLEK, HAFIZA EĞİTİMİ,

Belleğinden memnun olmayan ok insan var ama nroloji ve nropsikiyatri uzmanları bellek sorununun zannedildiği kadar yaygın olduğu kanısında değiller. Onlara gre sorun bellekten değil başka problemlerden kaynaklanıyor. Birok insan sıradan dalgınlıkları, basit unutkanlıkları bellek problemi zannediyor. Belleğiniz genellikle zannettiğinizden daha gldr. Onun gcn hastalıklar değil, biz azaltıyoruz. Bunun nedeni, sıradan ve sık yaptığımız bazı yanlışların belleği bozabileceğini bilmememiz. **Mesela oğu insan alkol biraz abartılı kullanmanın belleğini bozabileceğinin farkında değil. Oysa alkol ok az miktarlarda tketildiğinde belki hafif bir bellek desteği bile yapabilirken, fazla iildiğinde sinir hcreleri nronlar iin toksik olabiliyor. Uzun sre ve yks...Devamını Oku »

Yaşlanma Ve Hafıza

 YAŞLANMA VE HAFIZA

Uzmanların yaptığı araştırmalarda, et, balık ve stte bulunan B12 vitaminin, yaşlılarda hafıza kaybını nlediğini ortaya ıkardılar. Araştırmacıların , Neurology dergisinde yayımladıkları alışmaya gre, B12 vitamini seviyesi ortalamanın altında bulunan yaşlılarda beyinsel klme altı kat daha fazla meydana geliyor.Bilim adamlarının 61 ve 87 yaşları arasındaki 107 sağlıklı gnll zerinde 5 yılı aşkın yaptıkları gzlemlerde, B vitamininin beyindeki etkilerinin yeni boyutları ortaya ıkarken, yaşlandıka beyindeki bzlme oranına kısmen gıdaların etkisinin olabileceği anlaşıldı.Beyindeki bzlmenin son safhasının bunama olduğunu kaydeden uzmanlar, bu araştırmanın, dengeli bir beslenmeyle birlikte et, balık ve zenginleştirilmiş tahıl ya da sü...Devamını Oku »

Hafızanın Sırrı

HAFIZANIN  SIRRI

Yetişkinlerin beyinlerinin hafıza ve koku alma gibi işlevleri srdrebilmelerinin, yeni beyin hcreleri (nronlar) retmeye devam etmelerine bağlı olduğu, aksi halde hafızanın kısa srede yok olduğu belirlendi. Japon bilim adamlarının bu konuda yaptığı araştırmayla ilgili makale, Nature Neuroscience adlı dergide yayımlandı. Hafıza ve koku alma hcreleriyle ilgili yeni bulgular, fel geiren insanların bazılarının beyinlerinin yeni hcre retmeyi durdurması sonucu bazı yeteneklerini nasıl kaybettiklerinin ayrıntılarının ğrenilmesini sağlayabilecek. Japon bilim adamları fareler zerinde yaptıkları alışmalarda, beynin kokuyla ilgili blmndeki tm hcrelerin (nronlar) hemen hemen tamamının, 1 yıl ierisinde yenilendiğini belirlediler. Beynin hafızayla ilgili blmnde de (hippocampus) ...Devamını Oku »

Bellek, Hafıza , Bellek, Alkol , Sağlık , Akciğer , İçki , Hastalık

Bellek, Hafıza ,   Bellek, Alkol , SAğlık , Akciğer , İçki , Hastalık

Alkol -hafıza Alkol bağımlılığının, Korsakoff sendromundan ayrı olarak, belleğe zarar verdiği ortaya çıktı. Uzmanlar, kronik alkolizmin, uzun vadeli belleğin otobiyografik kısmı olan ve kişinin deneyimlerini işleyip, kaydettikten sonra bunları zamansal olarak ilişkilendiren kısa vadeli bellek (epizodik bellek) ile örneğin baktıktan sonra telefon numarasını hatırlamakta yararlanılan, bilginin kullanılana kadar sadece birkaç saniyeliğine tutulmasını sağlayan çalışma belleğinde bozukluklara neden olduğunu gördü. Bellek, Hafıza , Bellek, Alkol , SAğlık , Akciğer , İçki , Hastalık Türkiye'nin En Büyük Kişisel Gelişim Ve Kişisel Başarı Portalı Alkol bağımlılarında düzenli nöropsikolojik taramalar yapılmasının gerekli olduğunu belirten araştırmacılar, bu taramaların hafıza kaybına kadar giden sor...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Yukarı Çık