Kitap Özetleri

Hamlet- Kitap Özeti

Hamlet- Kitap Özeti

HAMLET--Shakespeare ; Hamlet, yalın ve evrensel bir motiften - intikam motifinden - giderek, karmaşık ve çok yönlü bir duygu, düşünce ve davranış örgüsünden gelişir. Shakespeare'in çoğu oyununda olduğu gibi, olaylar dizisinin ana çizgileri aldatıcı bir basitlik görünmü verir. Oyun başladığında, kısa bir süre önce ölmüşolan Danimarka Kralı'nın (ölen Kral'ın adı da hamlet'tir) Hayalet'i Hamlet'e görünür ve kendisini kardeşinin öldürdüğünü, sonrada Kraliçe'yle evlendiğini söyler; Hamlet'ten intikam almasını ister. Hamlet, yeni Kral'ın suçlu olup olmadığını, Hayalet'in doğruyu söyleyip söylemediğini, bu işi yapmasının doğru olup olmadığını, ne zaman yapması gerektiğini araştırırken, Kral durumu anlar ve karşı hazırlıklara girişir. Oyunun sonunda Hamlet ve Kral'la birlikte başkalarıda ölür. Danimarka Prensi Hamlet, babası Danimarka Kral'ının ölümünden sonra derin bir üzüntüye, "melenkoli"ye kap...Devamını Oku »

Martı Kitabın Yazarı : Rıchard Bach

Martı Kitabın Yazarı : Rıchard Bach

“MARTI” isimli kitabın yazarı Richard BACH’ tır. Eserin tanıtımından önce kısaca yazarı tanımamızın faydalı olacağını düşünüyorum. Richard BACH 27 Mart 1889’da Almanya’da doğdu. 1913’te ilk hikaye kitabını çıkarır. 13 Aralık 1974’te İtalya’da’ ölür. Kendisi aynı zamanda bir tıp doktorudur. Çağının en büyük belası olan vebaya karşı o zamanın şartları altında büyük başarı göstermiştir. Kitap hikaye (öykü) türünde yazılmış olup, sürükleyici bir üsluba sahiptir. İlköğretim ikinci kademe öğrencilerinin sıkılmadan, rahatlıkla okuyabilecekleri kitap, aynı zamanda görsel öğelerle de süslenmiştir. Martı Jonathan'ın hayata atılışını anlatan bir hikaye kitabı. Bir martının isteklerini yerine getirme mücadelesinin anlatıldığı mükemmel bir eser Martı Jonathan, diğer martılardan daha yükseklere uçmayı, daha derinlere dalıp, en leziz balıkları avlamayı hedeflemiştir kendine. Ve her seferinde de bunu gerçekleştirip kendisine daha yüksek, daha derin hedefler seçmiştir. Richard Bac...Devamını Oku »

Tom Sawyer Kitabının Özeti (Mark Twain)

Tom Sawyer Kitabının Özeti (Mark Twain)

Tom Sawyer Kitap Özeti ; Tom Sawyer kitabının konusu ve kısa özeti, hikayede geçen kahramanlar, kitabın ana düşüncesi. Tom Sawyer kitabının yazarı Mark Twain kimdir ve diğer eserleri hangileridir? Mark Twain tarafından edebiyat dünyamıza kazandırılmış olan ve çocukların beğenerek okumuş olduğu bu eser yüz temel eser bünyesinde sayılmaktadır. Hikâye türünde yazılmış olan bu eser küçük büyük herkes tarafından beğenilerek okunmaktadır. Tom Sawyer Hikâyesinin Kahramanları Hikâyedeki kahramanların sayısı çok fazla olmamakla birlikte oldukça eğlenceli ve sürükleyici bir eserdir. Çocuklara okumaları konusunda tavsiye edeceğimiz bu eserin kişileri şu şekildedir. Tom Sawyer: Yaramaz, haylazlık yapan ve zeki bir çocuk olarak bilinmektedir. Polly Teyze: Yaşlı bir kadındır, aksi ve sinirli olara...Devamını Oku »

Bir Küçük Osmancık Vardı Kitap Özeti (Hasan Nail Canat)

Bir Küçük Osmancık Vardı Kitap Özeti (Hasan Nail Canat)

Bir Küçük Osmancık Vardı Kitap Özeti Kitabın Adı : Bir Küçük Osmancık Vardı Yazarı : Hasan Nail Canat Kitabın Özeti KONUSU: İnsan, ne kadar büyük acılarla karşılaşırsa karşı­laşsın, yine de ümidini kaybetmemelidir. Kitapta, küçük ya larda kaçırılan bir çocuğun, uzun yıllardan sonra, ailesine kavuşması gayet güzel ve yalın bir şekilde anlatılmaktadır. Abdullah Bey, inşaat çivisi imal eden bir fabrikanın sahibi idi. İşleri yerinde, evine bağlı bir hanımı, Osman isimli küçük bir de çocuğu vardı. Bir gün, gündüz vakti, evine postacı kılığında bir soyguncu girip, evin hanımını bayıltarak çelik kasayı açtı. Para bulamayın­ca, bu sefer de, ağladığı için sesini duyduğu bebeği kaçırmaya karar verdi. Çünkü eli boş dönmek istemiyordu. Abdullah Bey İş yerindeydi. Çalan telefonu açınca, karşısın­daki ses, çocuğunu kaçırdığını, karısının evde baygın bir şekilde yattığını, hemen evine gitmesini ve polise haber vermemesini söyledi. Şaşkın ve kararsızdı. Evi ara...Devamını Oku »

Çağlayanlar-Ahmet Hikmet Müftüoğlu-Kitap Özeti

Çağlayanlar-Ahmet Hikmet Müftüoğlu-Kitap Özeti

BÖLÜM-1: TÜRKELi ZEYBEKLERiNE Yazar, bu bölümde Birinci Dünya Savaşı`ndan çıkıp kurtuluş mücadelesi veren milletimize seslenmektedir. Bu bölüm aynı zamanda kitabın önsözüdür. Türklüğün yani benliğimizin ne kadar önemli olduğunu, medeniyete imrenir gözlerle bakarken bir şeyi farketmemiz gerektiği de vurgulanmaktadır. Medeniyet bizde olsa idi alnımız daha ak ve onurlu olacağımız vurgulanan noktadır. BÖLÜM-2: ALPARSLAN MASALI Bu bölümde Türk soylarından olan bizim Tatar dediğimiz Tata Türkleri yada Rumlara göre Tartar isminin konduğu soyumuzdan bir masal bir efsane anlatılmaktadır. Çin fenalığından yeni doğan oğluyla göçmekte olan anne, yavrusunu bir kartala kaptırır. Anne oğlunun yaşadığına hatta bir gün çıkıp, soylarını kurtaracağına dair inancını kaybetmemiştir. Bu esnada ise oğlu kartalın onu düşürmesi üzerine bir aslan tarafından emzirilmiş ve büyütülmüştür. Alp bu şekilde büyümenin etkisiyle çok güçlü bir ...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık