Hafıza

Güçlü Hafıza İçin Ne Yapılmalı?

Güçlü Hafıza İçin Ne Yapılmalı?

Güçlü Hafıza İçin Ne Yapılmalı? Beslenme önerilerinin yanı sıra zihinsel ve fiziksel egzersizleri de kapsayan bir programla 14 gün içinde hafızanızı şarj etmeniz mümkün. Bilim adamları, iki hafta içinde hafızayı güçlendirecek 3 adımlık bir program hazırladı. Yapılan araştırmada, basit önlemlerle keskin bir hafızaya sahip olunabileceği bulundu. 14 Gün İçinde Hafızanızı Güçlendirecek Program Şöyle: * Sağlıklı Beslenme : Günde beş öğün yemek yiyin. Sık sık yemek yemek, beyne enerji veren kan şekerinin düşmesini önler. Ancak yediklerinizin sağlıklı olmasına ve dengeli beslenmeye dikkat edin. Omega-3, tam tahıllar ve antioksidanlar açısından zengin bir diy...Devamını Oku »

Hafıza Egzersizleri

Hafıza Egzersizleri

Hafıza Egzersizleri Yalnızca yaşlananlarda değil artık gençlerde de rastlanan bir sorun bu: Sizin de en samimi arkadaşınızın adını hatırlayamadığınız, buzdolabından çıkardığınız süt şişesini evrak dolabına koyduğunuz veya masanızın üstündeki eşyaları kaybettiğiniz zamanlar olmuyor mu? Unutkanlık, başta komik gibi görünse de insanın moralini bozan bir durum. Hafızamız sayesinde, yıllar içinde biriktirdiğimiz anılar sayesinde kim olduğumuzu biliyoruz. Başka bir deyişle, bizi biz yapan şey sahip olduğumuz hafızamız. Sabah uyandığımızda kim olduğumuzu hatırlayabiliyor ve hayatımıza kaldığımız yerden devam edebiliyorsak, bunu hafızamıza borçluyuz. İşte bu nedenle hafızamızın zayıflaması, bizi biz yapan şeylerin zayıflaması anlamına geliyor. Beyindeki bozulmalar ve hafıza kayıpları sayesinde minik bir endüstri oluştu.Devamını Oku »

Kısaca Zihin Haritası Nedir?

Kısaca Zihin Haritası Nedir?

Kısaca Zihin Haritası Nedir? Bir sözcük veya fikri planladığınızda, beyniniz, bu merkezi kavramdan fışkıran ilişkili sözcük ve düşüncelere ulaşır. Ve doğal, bu düşüncelerle de bağlantılandırılabilecek binlerce başka fikir vardır. Süreç, ilk fikirden başlayıp dışarıya yayılarak sonsuza dek devam eder. Bugün data çağında Zihin haritaları , size pek çok yönden yardımcı olabilir. Geleneksel not alma tekniği beynin sözcük, sıralama çizgi kullanma benzer biçimde azca sayıda becerisinden ve belli oranda yararlanır. Bu teknikte çoğunlukla tek renk ( genellikle mavi, siyah ya da gri ) kullanılır. öteki bir deyimle bu tekniğin iki önemli dezavantajı vardır. Yeteneklerimizin yalnız yarısından yararlanır. Öğrenmenin, yaratıcılığını temel araçlarından önde g...Devamını Oku »

Zihin Haritası Nasıl Çıkarılır

Zihin Haritası Nasıl Çıkarılır

Zihin Haritası Nasıl Çıkarılır Zihin Haritası Nasıl Çıkarılır; Renkli kalemler kullanılarak ve bir sayfanın ortasından başlayarak ve daha fazla alan elde etmek için kağıdı yan tutun. Zihin haritası çıkarmak içinde adımları takip edin. * Kâğıdın ortasına konuyu veya ana düşünceyi yazın ve bunu bir daire, kare veya başka bir şekil içerisine alın. * Her bir anahtar nokta veya ana düşünce için merkezden başlayarak bir bölüm oluşturun. Bölümlerin sayışı fikir veya parçaların sayışma nazaran değişecektir. Her bir bölüm için farklı renk kullanın. * Oluşturduğunuz her bir bölüme deta...Devamını Oku »

Beynin Potansiyeli Hafıza Geliştirme

Beynin Potansiyeli Hafıza Geliştirme

Beynin Potansiyeli Hafıza Geliştirme Bilim adamları, insanların beyin potansiyelinin çok azını, kimi bilim adamları ancak %1-2 kadarını kullanabildiğini söylüyorlar. Bu şartlarda beynimizi, atıl, yaklaşık % 99 potansiyeliyle beraber, uyuyan bir deve benzetiliyor. Geride, kullanılmayı bekleyen müthiş bir potansiyel var. Neden beyin kapasitesinin çok azını kullanılmaktayız? Bunun temel nedenlerinin başında, beynin nasıl çalıştığının, yakın zamanlara kadar bilinememesi geliyor. Onu nasıl kullanacağımızı bilmeyişimizden kaynaklanıyor. İşte hafıza geliştirme, yada hafıza eğitimin temel hedefi, bu âtıl kapasitenin harekete geçirmek ve geliştirmektir. Tarihte Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6
Yukarı Çık