MOTİVASYON( Motivasyon Ve Verimlilik )

MOTİVASYON( Motivasyon Ve Verimlilik )

MOTİVASYON

Persfektifte Verimlilik


İş ortamında, birtakım ekipmanlar tarafından çevrelenmiş olarak, işlerimizi benzer bir hızda yürütmek zorunda olduğumuzu hissetmemiz kolaydır. Makine, bilgisayar veya robot olmadığımızı belirtmemize gerek yok. Sınırsız bir şekilde yorulmadan çalışamayız. Yaratılışımız buna uygun değildir.
Buna rağmen bazılarımız hâlâ kendimizden imkânsızı bekliyoruz. Kişinin bir işi en iyi şekilde yapması başka, kendisim ölümüne zorlaması ise başka bir şeydir. Bu sadece sorunlara değil, motivasyonun düşmesine de yol açar. En kötüsü de, insanın sağlığını etkilemesidir.
Serbest çalışan insanlar bu tuzağa daha kolay düşebilirler. Normal bir işyerinde, iş arkadaşları çoğunlukla birbirlerini kontrol ederler. Her fırsatta birilerini masadan uzaklaştırarak hava değişikliği sağlarlar. Kişiler kendi başlarına çalıştıklarında, etkileşim yokluğu, ne kadar sıkı ve yoğun çalışıyor oldukları konusunda perspektif kaybı yaratacaktır.
Her defasında hatalara teslim olmak pek akıllıca değil. Fakat, eğer çok çalışmakta olduğunuzu biliyorsanız, uzun bir
 
öğle tatili yapmanız, parkta bir yürüyüşe çıkmanız veya bir öğleden sonra kendinize televizyon seyretme izni vermeniz konusunda suçluluk duymayın. Böyle bir suçluluk duygusu verimliliğin baş düşmanı olabilir. O gün için yeterince çalıştığınızı biliyorsanız, bu tür zamanlar geçirmek yerine çalışmakta ısrar etmek de verim almanızı engeller. Bu çalışmanın kendim için olduğunu biliyorum. Motivasyon eksikliğini hissetmekle, kısa bir süre için ayağınızı pedaldan çekmek arasındaki farkı bilip bilmediğinizden emin olun.
Bizim karmaşık, eksik canlılar olduğumuzu hatırlayın ve işyerinde kendinizle ilgili beklentileriniz açısından gerçekçi olun. Arada sırada birinci vitese düştüğünüzde kendinizi suçlu hissetmeyin. Arada sırada insan birinci vitese takmalıdır.

DERLEYEN...EMRE ŞEN (KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık