Liderlik

Lider Olmanın Altın Şartları

Lider Olmanın Altın Şartları

Lider Olmanın Altın Şartları Kendiniz ve takımınız için başarılı sonuçlar ortaya koymak hiç de zor değil. İyi bir liderin çalışanlarıyla ilişkisi ve onlara karşı yaklaşımları için işte size ipuçları... İnsanları daha fazla çalışmaları, daha gayretli olmaları ve daha çok şey başarmaları için nasıl etkilersiniz? Sizi desteklemelerini nasıl sağlar, yaptıkları her işte daha fazlasını ve ilerisini elde etmeyi nasıl başarırsınız? Verdiğiniz işle ilgilenmelerini ve önemsemelerini nasıl sağlarsınız? Onları önemsediğinizi göstererek...  İyi yöneticiler sonuç alır : Birkaç yıl önce bir grup araştırmacı yönetim kurulunda görev alan 16 bin yöneticinin katıldığı bir araştırma yaptı. Sonuçlar pek çok kişiyi şaşırtt...Devamını Oku »

Liderlik Ve Beyin

Liderlik Ve Beyin

Liderlik Ve Beyin Liderlik yapmak istiyorsanız bu dersimiz tam size göre... * Beyin acık havadayken ve ayaktayken daha iyi çalışır. İnsan beyninin ayaktayken yaklaşık yüzde 10 daha fazla çalıştığı düşünülmektedir. Önemli kararlarınızı alırken kapalı alandaysanız, “volta atmayı” deneyebilirsiniz. * Yürürken kolları sallamak beynin performansını olumlu etkiliyor. Önemli kararlarınızı acık havada, kollarınızı sağa sola sallayarak yürürken almaya ne dersiniz? * Yabancı bir dil öğrenme beyni güçlendiriyor. Her gün birkaç yabancı ya da yerli yeni kelime öğrenip, kullanabilirsiniz. Sözlük okuyabilirsiniz. Alışveriş listesi veya telefon numaralarını ezberlemeyi deneyebilirsiniz. * Zihinsel jimnastik /antrenman yapın. Bunun için çeşitli bulmacaları çözebilirsiniz. Satranç gib...Devamını Oku »

Siz De İyi Bir Lider Olabilirsiniz!...

Siz De İyi Bir Lider Olabilirsiniz!...

Siz De İyi Bir Lider Olabilirsiniz!... Genetik temellere dayanan liderlik özelliğinin, özel eğitimler ile gerçeğe dönüşmesi sağlanıyor. Kaos dönemleri, kriz ortamları, köklü değişim devreleri, şok gelişmeler, belirsizlik koşulları ve yüksek gerilimli ortamların liderlik özelliğini su yüzüne çıkartan zamanlar oldu. Kişinin lider olabilme özelliklerini doğuştan taşıdığını ancak, bunun hayata geçirilmesi için kişiye vizyon kazandıran eğitimlere gereksinim olduğunu söyledi. Liderlik ve genetik özellikler ilişkisini elmas ve pırlanta ilişkisine benzedi. Genetik yapıda olan özelliklerin işlenerek, eyleme geçirilip başarıya dönüştürülebileceğini belirtti. kariyer liderliğin garantisi mi? lider kişilerde, topluma öncülük etme güdüsü, başarı inancı, sorumluluk duygusu, özgüven, gerçekçilik, olumlu yaklaşımlar ...Devamını Oku »

Liderlik Sırları: Başarılı Liderlerin Liderlik Sırları

Liderlik Sırları: Başarılı Liderlerin Liderlik Sırları

Liderlik Sırları: Başarılı Liderlerin Liderlik Sırları Dünyada geniş anlamda iki çeşit insan vardır. Biri liderler. digeri de izleyenler olarak belirtilir. Seçtiğiniz işinizde lider olmak mı, yoksa izleyen olarak mı kalmak istediğinize karar verin. ikisinin karşılığı arasındaki fark büyüktür. İzleyen kişinin, liderin hakkı olan karşılığı beklemesi mantıksızdır. oysa takipçilerin birçoğu böyle bir karşılık bekleme yanlışını yaparlar. Liderlik Sırları: Başarılı Liderlerin Liderlik Sırları Liderliğin Yedi Sırrı 1. Kararlı cesaret:Kişinin kendisi ve mesleği Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık