Bu bölümde sıcak ya da buzlu olarak alınan, meşrubat olarak tüketilebilecek şifalı bitki çayları tarif edilmektedir. Eğer şifalı bitki çaylarına aşina değilseniz, ilk önce en iyi bilinenleri denemeyi isteyebilirsiniz. Papatya, nane, ıhlamur veya Amerikan Ihlamuru, mürver çiçeği, amber çiçeği, itburnu (kuşburnu), oğulotu, osvega çayı ve ada çayı gibi Avrupa ve diğer yerlerde uzun süreden beri kullanılan çaylar...
Pek çok şifalı bitki çayı, şifalı bitki yaprakları veya çiçekleri üzerine kaynar su dökülerek ve şifalı bitkinin hoş kokulu yağlarının salınması için 5 ila 10 dakika demlendirilerek hazırlanan haşlamalardır. Genel kural, bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı kuru şifalı bitki veya 3 çay kaşığı taze ezilmiş şifalı bitkidir. Taze şifalı bitkileri temiz bir bez içinde kullanımdan hemen önce ezin.
Bazı şifalı bitkiler istenen lezzeti vermek için daha fazla veya aha az miktarlara ihtiyaç gösterebilirler. Eğer daha güçlü bir tat isteniyor ise, çayı daha uzun süre demlemek yerine şifalı bitkiden daha fazla kullanmak genellikle daha iyidir. Uzun süre demleme çoğunlukla çayı daha acı yapar. Sıcak çay ile en iyi sonuçları almak için, kaynar su ile çalkalayıp çaydanlığı ısıtın. Buzlu çay için, istenen lezzet elde edilene kadar demledikten sonra süzün, servis yapmadan önce buzdolabında soğutun. Buzlu çaylar, sıcak çaylardan daha güçlü hazırlanabilirler; çünkü buz servis yapıldıktan sonra onların lezzetlerini hafifletecektir.
Karanfil tomurcuğu, boz ot, limon mine çiçeği ve osvega çayı gibi bazı şifalı bitki yaprak veya çiçek çayları ve bütün kök ve tohum çayları tüm lezzetlerini ortaya çıkartmak için kaynatma genellikle 10 ila 20 dakika ağır ateşte su içinde kaynatılır. Metalik bir tat oluşmasını önlemek için çaylarınızı cam, porselen veya emaye kaplarda hazırlayın. Pek çok şifalı bitki çayını bal veya şeker ile tatlandırıcı alabilirsiniz, ama süt veya krema tavsiye edilmez;
çünkü onlar istenen tadı gizleme eğilimindedirler.
İlginç lezzet sonuçları elde etmek için değişik şifalı bitki çaylarını karıştırmayı da deneyebilirsiniz. Örneğin, eşit miktarlardaki nane yaprağı ile mürver çiçeği iyi bir çay oluşturur, krizantem ve portakal nanesi de çok iyi karışım verir. Bugün pek çok sağlık gıdası satan dükkan (aktarlar), tedavi amacı ile alınan şifalı bitki çayları çeşitlerini sunarlar.
-ALINTI- Güzellik Reçeteleri(ŞİFALI BİTKİ ÇAYLARI) (güzellik, güzellik merkezi, güzellik bakım, kadın güzellik, guzellik, güzellik ürünleri, güzellik sağlık, bitkisel güzellik, şifalı bitki, bitki tedavisi)