MOTİVASYON( İş Hayatınız Ve Motivasyon )

MOTİVASYON( İş Hayatınız Ve Motivasyon )

MOTİVASYON

iş hayatınız ve motivasyon


Serbest çalışıyor olmak, daima yeni müşterinin nereden geleceğini düşünmek demek değildir. Bu, işten*boğulmayı ve kendi başarısının kurbanı olmayı getirir. Evet, müşterilerin sizin işiniz için kuyruğa girmelerini görmek harikadır, fakat iş yükü çok ağırlaşırsa tatsızlaşmaya başlar.
Çalışma düzeyi sorunları ile, maksimum ölçüdeki motivasyonu sürdürmek için en uygun düzeyin bulunması gerekliliğini kastediyoruz. Gemiyi yüzdürmek için yeterli işe ihtiyacımız var. Böylece yerimizde saymayız, fakat yanıp yakılmamız da gerekmiyor.
İşin iyi gitmesine rağmen her gün gerekli motivasyonu sağlamak için neden çaba gösterdiğinizi merak ediyorsanız, iş yükünüzün sizin için kritik olan düzeyin üstüne çıkıp çıkmadığını ve motivasyon bozucu olmaya başlayıp başlamadığını düşünmeniz önemli olabilir. Kendinizi yönetim işlerinin büyüyen yığını, yazılacak mektuplar, ayrılacak dosyalar gibi şu anda herhangi bir şekilde ele almak istemediğiniz işler konusunda kaygılanır bulursanız, yapmaya çalıştığınız işin düzeyini yeniden değerlendirmenizin zamanıdır.
Bu durumu yönetmenin iki yolu vardır: Ya zaman alıcı idari işleri yürütüp kenardaki işleri paylaşacak personel alarak işi genişleteceksiniz ya da müşterilerin sayısını kontrol altına alacaksınız. Örneğin, ürününüzün/hizmetinizin fiyatını artırarak bunu başarabilirsiniz. Bu yalnızca sizin fiyat düzeyinizin altında kalan potansiyel alıcıları otomatik olarak elimine etmekle kalmaz, aynı zamanda kazancınızı yükseltir: Çok paraya az iş. Kendi durumunuza en uygun olan çözüm yolunu düşünün.

DERLEYEN...EMRE ŞEN (KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık